Arama motoru optimizasyonu doğal ya da ücretli arama sonuçları üzerinden bir web sitesinin arama motorlarında görünürlüğünü geliştirme sürecidir. SEO, arama, resim arama da dahil olmak üzere, yerel arama, video arama, akademik arama ve haber arama olarak şekillendirilmiştir.

SEO bir web site pazarlama şeklidir. Hangi kitleye hitap ettiğinizi bilmek sizi o konuda derin araştırmalara iteceği için bir çok yerde okuduğunuz makalaleri kendi web siteniz için yapar ve sitenizi geliştirirsiniz. Bu sayede arama motorlarından %100 organik hit alabilirsiniz.

Web sitenizin arama motorlarında görünürlüğünü arttırmak için web sayfanızın meta etiketlerini mutlaka girmelisiniz. Bu, Google’ın sitenizin ne iş yaptığıyla ilgili bilgileri almasını sağlar. Meta etiketleriniz düzenlemek için profesyonel olmaya gerek yoktur. Bir sitenin doğal backlinklerini almak çok güçtür ve web sitenizde mükemmel paylaşımlar yaparak, diğer sitelerde makale altına verilen “kaynak link” bağlantısı doğal bir backlinktir ve Google bunu çok sever.

Sitenizin tasarımı dahi SEO’nuza etki edebilir. Google’ın okuyabileceği güncel HTML kodlarıyla kodlanmış bir site, Google için bulunmaz bir nimettir.

Arama motoru dostu olan sitenizi iyi bir şekilde kategorize etmelisiniz. Genel bloglarınızda veya forumlarınızda yayınlanan bilgilerin uygun bölüme açılıp açılmadığını sürekli kontrol etmelisiniz. Bu sitenizin düzeni için iyi olacaktır. Konu/mesaj yığını olan ve kategorize edilmemiş konularınız Google tarafından “ÇÖP” olarak tanımlanacaktır. Bu da arama motoru optimizasyonuna ters düşen bir olgudur.
kaynak: ben