lostyazilim

Linkwheel Nedir ? Nasıl Yapılır ?

2 Mesajlar 799 Okunma
lstbozum
smsonayhizmeti

acarnet acarnet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek İşveren
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 108
  • Beğeniler 0 / 8
  • Ticaret 0, (%0)


Türkçe manasına baktığımızda karşımıza " link döngüsü " olan bir seo terimidir. Wheel sözcüğüne baktığımızda ise Türkçe karşılığı olarak tekerlek anlamı ile karşılaşmaktayız. Bu çalışmayı siteleriniz etrafında oluşturacağınız tekerleğe benzetebilirsiniz. Linkwheel ile paravan bloglar arası kullanabileceğiniz, web sitenizin içeriği veya farklı özgün içerikler ile link paylaşımı yapabileceğiniz ve seo açısından da önemli etkisi olan bir çalışma şeklidir. Bu çalışma ile açılan bu paravan bloglardan ana siteye link oluşturma işlemidir. Bu çalışmadan sonra anahtar kelimeleriniz ile başta Google arama motorunda ki sıralamanızın daha yükselmesini sağlayabilirsiniz.




Bir çok kullanıcı başka sitelerden ücreti karşılığında tanıtım yazıları alırken, sizde bu uygulamayı yaparak bunu ücretsiz hale getirmeniz mümkündür. Tabi bu çalışmaları belirli kaynaklardan yardım alarak doğru olarak yapılması gerekmektedir. Şayet yapılacak yanlışlık ile mevcut web sitenizin sahip olduğu artılarında silinmesine neden olabilirsiniz. Linkwheel çalışmasını iyi anlayarak yapılması en doğru seçim olacaktır. Bununla ilgili yine makalemizin haricinde diğer kaynakları da incelemenizi öneririz.





Linkwheel genel olarak baktığımızda, mantığını şu şekilde de açıklamamız doğru olacaktır. Hızlı ve çok sayıda backlink alma işlemi ile Google'de yükselmesini istediğiniz ana sitenizin üst sıralara çıkmasını kolaylaştırma işlemidir. Paravan siteler oluşturarak ve bu siteler üzerinden bir link akışı sağlama işidir. Paravan sitelere hızlı ve çok sayıda backlink kasılarak çok kısa sürelerde güçlü bir site haline gelmesini sağlayabilirsiniz. Fakat bu çalışmalar esnasında, yeni siteye hızlı backlink çalışması sebebiyle sitelerin filtreye girme olasılıkları da artacaktır.












Bu nedenle paravan siteleri oluştururken, ücretsiz blog servisi sağlayan ve güçlü güvenilirliğe sahip sitelerden oluşturulmalıdır. Blogspot ve Wordpress gibi ünlü siteler üzerinden blog kurularak güçlü bir domaine çok hızlı backlink çalışması yapılması mümkün gözükür. Wordpress ve blogspot uzantılı sitelerin genelde filtreye girme ihtimalleri neredeyse imkansızdır. Eğer subdomain yerine, ücretli bir domain kullanmak isterseniz, yeni aldığınız domaini blogspot'a yönlendirerek, blogspot güvenilirliğini de kullanmasını sağlayabilirsiniz. Google filtresine girmemek için dikkat etmeniz hususları da göz önünde bulunduracak olursanız, güvenilir paravan blog her zaman yapacağımız çalışmayı destekler nitelikte olmalıdır.



Linkwheel çalışması ilk etapta, güçlü paravan siteler oluşturulduktan sonra bu siteler arasında tek yönlü bir köprü (linkleme) işlemi yapmanız gerekir. Zaten genel olarak linkwheel mantığı da buna benzemektedir. İşlemimizi paravan siteler veya bloglar üzerinden karşılıklı link değişimi yapmak, web sitelerinin aynı merkezden yönetildiği şüphesini ortadan kaldıracaktır. Oluşturulan sitelere konu ile ilgili özgün veya rewrite makaleler belirli aralıklarla girilerek site içerik olarak da zenginleştirilir. Oluşturulacak bu paravan sitelerdeki veya bloglardaki makale sayısı arttıkça sağlayacağı faydalar da doğal olarak artacaktır. Bunun yanı sıra, linkwheel uygulamasında zorunlu olması gereken diğer bir husus da, sitelerin farklı iplerinin olmasıdır.











Fakat ücretsiz blog servislerini paravan olarak kullanmayacaksınız, o zaman seo hosting satın alarak 4 veya 5 farklı c class ip üzerinden paravan site oluşturarak link ağını bu siteler üzerinden kurabilirsiniz. Tek yönlü link döngüsü kurularak güçlendirilen sitelerden esas sitemize birer köprü çıkışı yaparak linkwheel uygulamasını tamamlamış oluruz. Linkwheel çalışması yapılmadan önce uyulması gereken bazı kurallar vardır. Bunlar link döngüsünün oluşturulacağı siteyi anahtar kelimelerde üst sıralara çıkaracağım derken, Google filtresine sokabilmenize yol açmaktadır. Linkwheel çalışması yapılacak sitenin özgün ve değer verilen bir site olmalıdır. Çünkü yapılacak çalışmaya hem de harcanan zamana değmelidir. Linkwheel çalışması genelde bloglar ile yapılmaktadır. Fakat bu çalışmayı sitenize backlink sağlayabilecek şekilde bir çok farklı yöntemle yapabilirsiniz.
 

 

wmaraci
reklam

ilanliyo ilanliyo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 56
  • Beğeniler 3 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Ben bunu ücretsiz paravan bloglar üzerinden yaptım bir ara üstlere çıkmak istediğim kelimede 15. sıraya kadar geldim. Önümde olan 14 sitede baba sitelerdi. O sırada staj dönemim başladı yaklaşık 3 4 ay ilgilenemedim son 1 haftadır tekrar güncel tutmaya çalışıyorum bloglarımı hemen hemen her blogumda 14'er tane özgün kendi yazdığım keyword densitye uygun makaleler var ve her makalede 4-5 kelimeye link çıkışı veriyorum. Ben daha sorun yaşamadım hala bir çok kelimede sıralamalarda varım. Ama ana kelimemde dalgalanma yaşadım onu toparlamak için çabalıyorum.
 

 

http://www.ilanliyo.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al