-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Evet hocalarım şimdi bir siteme makale eklerken farkettim bütün makalelere hiç etiket eklememişim bunun zararı olur mu etiket eklemeli miyim?
Etiket eklemem gerekiyorsa eklerken neye dikkat etmeliyim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Eklemenize gerek yok. Etiketler artık çoğunlukla demode oldu. Hatta etiket eklediyseniz eğer, etiket sayfalarını "noindex" yapmanızı öneririm.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
55, (%98)
Etiketleri ben kullanmıyorum. Makale sayısı arttıkça SPAM riski artıyor. Araştırdığım dönemde büyük siteler ise alt kategori olarak kullanıyor.
Baş ağrısı makalesi için
Baş ağrısı nasıl geçer
Baş ağrısı bitkisel tedavisi vs şeklinde değilde
Ağrı
Nasıl geçer şeklinde etiketler girmişler ve bu etiketleri 10 larca yazıya eklemişler. Yani bir nevi kategorilemdirme yapmısşar
QtQ
Adalet
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Startist
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kullanmanızı önermiyorum. Bir işe yaramıyor.
theredor
kötülerinsin sen dünya
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
etiketler artık içerik sayısı arttıkça yanlış kullanım yüzünden bir ton kalitesiz sayfa oluşturuyor ve site hem spam riski alıyor hem de google'ın gözünde değer kaybediyor.
Etiketleri kullanırken yazdığınız o makaleye özgü olarak değil de alt kategori olarak kullanın, bu saye de faydasını görürken diğer türlü zarar görürsünüz bir süre sonra.
Eğer dediğim yanlış türden eklediyseniz all in seo kullanıyorsanız noindex yapabilirsiniz.
Ayrıca etiket girerken maksimum 3 - 5 etiket girmeye özen gösterin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
kullanmanız önerilir ama kullanmasanızda bir zararını görmezsiniz
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Ben etiketleri sayfanin en basina en kucuk puntolarla yaziyorum, mesela yazdigim konu blog acmak diyelim google’a blog yaziyorum cikan kelimeleri etiketlere ekliyorum :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
yok
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Başka bir yazıdan alıntı:
Bu kadar emek verip etiket girmişsiniz. Etiketleri no index yapmanız silmeniz gerektiği anlamına gelmez. Disallow yapılmış etiketlerin ne faydası var diyebilirsiniz. İlki kullanıcı deneyimi açısından pozitif bir faydası olur. İkincisi etiketlerin şuan google açısından pek önemi yok gibi ama bu durum yarın politika değişikliğine gidilmeyeceği anlamına gelmiyor. Malum google sık sık politika değişikliklerine gidiyor. Dolayısıyla yazılara etiket girmeye devam edin. No index yaptıysanız zaten hiçbir sorun olmayacaktır. Bakarsınız yarın öbür gün etiket değerlenir o zaman tekrar allow yaparsınız etiketleri. Farklı görüşleri de okuyun kafanıza hangisi yatarsa onu uygularsınız.
Etiketlerin duplicate olmasının nedeni;
x etiketiyle ilgili x'le başlayan 10 konu yazılmışsa ve her konu açıklamasında 2 kez x kelimesinden bahsedilmişse bu bir etiket sayfasında 31 x kelimesi geçmesi anlamına geldiği için google tarafından spam içerik olarak algılanabilir. Ancak kasıtlı olarak yapmamışsanız ve google tarafından herhangi bir spam uyarısıda gelmemişse etiklet kullanımından vazgeçmek yanlıştır.