Organik trafiği arttırmanın çeşitli yolları bulunmakla beraber onlarca da gereksiz tavsiye bulunmaktadır.

Organik trafiği arttırmak için yapılması gerekenler aslında basit ama birçok kullanıcının atladığı konular olmaktadır. Dikkat edilmesi gereken SEO ipuçları şu şekilde sıralanmaktadır.



Eksik alt konular ile içeriğinizi zenginleştirin.
Bağlanılan tüm kullanıcılara e-posta yollayın.
Yeni açtığınız sayfalara dahili bağlantılar oluşturun.
İçeriklerinizi yıllık olarak denetleyin.
Blog yayınları hakkında yeninden video çekin.
HARO taleplerini karşılayın.
Düşük trafik gösteren içerikleri ile ilgili rekabet edecek bağlantılar izleyin.
Sayfalarda bulunan bozuk geri bağlantıları düzenleyin.
Görüntülerin geri bağlantılara dönüşmesini sağlayın.
Önbelleğe alma eklentisi uygulayın.
Eksik Alt Konular ile İçeriğinizi Zenginleştirin

Yaptığınız içerikler ilk başlarda yeterli olmayabilmektedir. Bu nedenle anahtar kelimelerde sıralama yapabilir ve eksik konular ile içeriği zenginleştirebilirsiniz. Anahtar kelime sıralaması ve optimizasyon sayfanızın daha üst sıralara çıkmasına neden olacaktır. Bu da doğal olarak trafiğin artmasına neden olacaktır.

Bağlanılan Tüm Kullanıcılara e-posta Yollayın

Geri bildirim sayfalar için oldukça önemli durumdadır. Ancak bunun için kullanıcıların sizi bulmasını beklemek oldukça büyük bir hayal olacaktır. Bu konuda sizlerin kullanıcıları bulması ve onlar ile irtibata geçmesi gerekmektedir. Bu irtibat ile onların sizinle irtibata geçmelerini sağlamalısınız. Bunun en kolay yolu ise bağlantı kurulan herkese e-posta atmak olacaktır. Kurumsal bir yazım ile e-posta atmak en doğru yöntem olacaktır.

Yeni Açtığınız Sayfalara Dahili Bağlantılar Oluşturun

Dahili bağlantı, web sitenizdeki bir sayfadan diğer bir sayfaya yapılan bağlantılardır. Ziyaretçilerin sayfalar arasında gezinmesine, sitede bağlantı yetkisini dağıtmasına yardımcı olur. Bunun yanında Google bağlamı anlamak için bağlantı metinleri kullanmaktadır.

İçeriklerinizi Yıllık Olarak Denetleyin

İçerik denetimleri sitenizde bulunan tüm sayfaların olduğu gibi saklanmasını ve işlemlerin olduğu gibi yapılmasını analiz etmeyi içerir. Örneğin blogunuzda bulunan ve trafik almayan bir yazıyı silmek trafik miktarını düşürmez.

Ancak burada dikkat edilmesi gerekeni işinize yarayan sayfaların silinmesi veya güncellenmesi doğru değildir. SEO bakımından izlere pek yararı dokunmasa bile bu sayfalar üzerinde oynama yapmak doğru olmamaktadır.

Blog Yayınları Hakkında Yeninden Video Çekin

İnsanlar farklı içerikleri duruma göre tercih edebilirler. Bazı kimseler okumayı severken, bazı kimseler bu içerikleri izlemeyi tercih etmektedir. İzlemeyi seven kullanıcılara ulaşmanın en kolay yolu bu içerikleri video haline getirmektir.

Üst sıralarda yer alan bir blog yazısını video olarak tasarlamak trafik artışında ciddi bir artışa neden olacaktır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu hangi içeriklerin video formatına dönüştürüleceğidir.

Gönderiniz çok fazla trafik alan bir gönderi ise bunu dönüştürmek en doğru yöntem olacaktır. Çünkü daha fazla kullanıcıyı sitenize çekmek için videonuzu bu sayfada kullanabilirsiniz. Bunun yanında Youtube arama kriterlerine göre de yazılarınızı video haline getirebilirsiniz.

HARO Taleplerini Karşılayın

HARO, gazetecilerin kaynaklarına bağlandığı bir hizmettir. Kayıt olmak ücretsizdir. Bunu yaptığınız anda gazetecilerden talep olarak e-posta alabilirsiniz. Bu e-postayı aldıktan sonra yapılması gereken, istenen şeylerin karşılanması ve e-postayı yanıtlamak olacaktır.

Düşük Trafik Gösteren İçerikleri ile İlgili Rekabet Edecek Bağlantılar İzleyin

Araştırma yaptığınız anahtar kelime için henüz istediğiniz sonucu almadıysanız, bunun nedeni rakiplerin daha kaliteli geri bağlantılara sahip olmalarıdır. Bunu çözmenin yolu daha az hak eden içeriğe bağlanan kullanıcıları size bağlanmaya yönlendirmektir.

Bunun için geri bağlantıları olan yüksek kalitede sayfa açılmalıdır. Sayfanızda rakiplerinizden daha üst olan kısımları arayın. Daha sonra yeni bir geri bağlantı uyarısı oluşturun

Sayfalarda Bulunan Bozuk Geri Bağlantıları Düzenleyin

Sayfalarınızda bulunan ölü link kısımlarını temizlemelisiniz. Artık hiçbir yararı dokunmayan bu linklerden kurtulmak en iyisi olacaktır. Geri bağlantı olup olmadığını anlamanın ve düzeltmenin çeşitli yolları bulunmaktadır.

Ölü sayfa yanlışlıkla silinmiş yeniden getirmek gerekmektedir. Bu sayede tüm bağlantılar çalışan bir sayfaya yönlendirecektir.
Ölü sayfa, yeni bir linkte mevcut ise, eski linki yenisine yönlendirin.
Bağlantı değişikliği ile yanlış bir bağlantı var ise bunu kullanıcıya bildirmek gerekmektedir.
Görüntülerin Geri Bağlantılara Dönüşmesini Sağlayın

Sitenizde yer alan ve size ait olan resim, çizim ve benzeri bir görsel var ise buna geri dönüş ekleyebilirsiniz. Başka sitelerde yer alması muhtemel bu görseller bulunan geri dönüşlere kullanıcılar nadir olsa da girmektedir.

Önbelleğe Alma Eklentisi Uygulayın.

Önbelleğe alma, web sitelerinizin hızlanması için yapılacak işlemlerden bir tanesidir. Sayfanın hızının arttırılması trafikte ciddi bir artışın olmasını sağlayacaktır.

Kaynak:

https://www.1teknoloji.net/organik-trafigi-arttirmak-icin-ipuclari/