lostyazilim
tr.link

Pagespeed,Gtmetrix değerleri hakkında fikre ihtiyacım var

22 Mesajlar 2.719 Okunma
lstbozum
tr.link

hayoka hayoka WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek asker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** H**
  • Mesajlar 204
  • Beğeniler 89 / 51
  • Ticaret 1, (%100)
merhaba dostlar
wp fastest cache ve autopmize eklentilerini kullanmaktayım. Masaüstü skoru 100 iken mobil puanı neden bu kadar düşük?

birde alexa ya göre very slow kısmı ciddi manada canımı sıkıyor bu problem sunucudan mı kaynaklı çünkü isimtescilin siteside slow değerinde:confused:

siteleri çok dolaştım ama genelde hep aynı şeyler yazıyor benimle spesifik veya uygulayıpta gelişim elde ettiğiniz tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

sitem masaüstü, mobilde çok yavaş açılmıyor jet modunda değil ama alexanın dediği gibi very slow hiç değil.:(

https://www.anitkabir.net
wmaraci
reklam

SENibrahim SENibrahim ibocum Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad İ** Ş**
  • Mesajlar 4598
  • Beğeniler 1727 / 1541
  • Ticaret 15, (%100)
Çok kafaya takılacak bir durum değil 3g ile ölçüm yapıyor. Artık çok az kullanan var. Herkes 4.5G kullanıyor :)

Yani zaten siten hızı gayet iyi.
hayoka

kişi bu mesajı beğendi.

Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Pingdom analizi Almanya lokasyonda bazen 22 sn veriyor açılış hızını.

Yani siteniz bazen geç açılıyor. Cloudflare, cache eklentisi ve sanırım Jetpack kullanıyorsunuz, kontrol etmenizi öneririm.

Newsmag tema kullanıyorsunuz, genelde sayfa geçişleri hızlı olur ama sizde sayfa geçişleri bazen geç yükleniyor. Dediğim gibi ayarlarınızı kontrol etmenizde fayda var.

Kolay gelsin.
hayoka sworks

kişi bu mesajı beğendi.

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)

İbrahimŞEN adlı üyeden alıntı

Çok kafaya takılacak bir durum değil 3g ile ölçüm yapıyor. Artık çok az kullanan var. Herkes 4.5G kullanıyor :)

Yani zaten siten hızı gayet iyi.

Google'ın sunduğu istatistik:

Kaynak: https://www.thinkwithgoogle.com/data/cellular-network-connections-slow-speeds/?_ga=2.127482573.1315400397.1543318539-1847291384.1541419899
yilmaz70 hayoka

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

hayoka hayoka WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek asker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** H**
  • Mesajlar 204
  • Beğeniler 89 / 51
  • Ticaret 1, (%100)
cloudflare ve fastest cache kullanıyorum. ama ne tür bir ayar yapmam gerektiğini bilmiyorum. bu eklenti ayarlarını internette okuduğum kadarıyla düzenledim.teşekkür ederim.

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Pingdom analizi Almanya lokasyonda bazen 22 sn veriyor açılış hızını.

Yani siteniz bazen geç açılıyor. Cloudflare, cache eklentisi ve sanırım Jetpack kullanıyorsunuz, kontrol etmenizi öneririm.

Newsmag tema kullanıyorsunuz, genelde sayfa geçişleri hızlı olur ama sizde sayfa geçişleri bazen geç yükleniyor. Dediğim gibi ayarlarınızı kontrol etmenizde fayda var.

Kolay gelsin.

https://www.anitkabir.net

ONE ONE Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Web hizmetleri - SEO
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 427
  • Beğeniler 8 / 154
  • Ticaret 11, (%82)
3G diyorlar ancak ben Pagespeed mobil testlerinde +90 değerler alabiliyorum. Takmayın diyorlar ancak dünya mobilleşiyor. Aramalar hep mobilden neredeyse. Mobilde önem vermelisiniz.
hayoka

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Fastest cache'nin ücretsiz sürümünü kullanıyorsanız eğer tavsiyem internetteki bir rehberi baz alarak dikkatli bir şekilde silmeniz.

Ücretsiz sürümü ne yazıkki yeterli değil. Onun yerine sunucunuzda Litespeed desteği varsa LSCache, yoksa eğer W3 Total Cache eklentisini yine dikkatli bir şekilde ayarlayarak kullanmanız.

Tüm bu eklenti silme, yükleme gibi işlemleri yedek almadan yapmanızı önermem.

EDIT: Sitenizde Litespeed desteği görünüyor. WP Fastest cache eklentisinin ücretli sürümünü kullanıyor olsanız bile Litespeed'in ücretsiz cache eklentisi çok daha iyi performans verecektir diye düşünüyorum.
hayoka

kişi bu mesajı beğendi.

wpdenizi wpdenizi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 36 / 152
  • Ticaret 1, (%100)
Caludflare iyi bir ücretsiz CDN seçeneği olsa da çok fazla kopmalar olmasın neden olur. Buda sitenizin performansını düşürür. Türkiye lokasyonlu bir site için kullanmaya hiç gerek yoktur.
Cache eklentilerinin ayarları da bazen hızlandırmak yerine sitenizi yavaşlatabilir. Cache Enabler gibi sadece hıza odaklı bir eklenti kullanmanız fayda sağlayabilir.
Site hızınıza gelince oldukça yeterli bir hıza sahip bu konuyu fazlaca kafanıza takmamanızı öneririm.
hayoka

kişi bu mesajı beğendi.

mrtrclb mrtrclb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 1379
  • Beğeniler 538 / 538
  • Ticaret 7, (%100)
Skorları kafana takma dicektim ama mobilde baya düşükmüş hocam. Ben olsam jetpack mobil temasını kullanıp wpfastetcache pro varsa mobil ayarlamalarını aktif hale getirirdim. Yüzde yüz olmasa da 90 garanti :) Kesin çözüm..
hayoka

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
wpdenizi Cloudflare'da ne gibi bir kopta yaşadınız? Benim bildiğim %100'e yakın uptime sunuyorlar. Kopma/bakım gibi durumlar da ise ziyaretçiyi en yakın POP noktalarına aktarıyorlar.

İyi ayarlanmış Cloudflare + İyi ayarlanmış cache eklentisinin sunduğu hızdan daha yüksek bir hız ben bugüne kadar görmedim. Bu kombin, tek başına cache eklentisine göre en az 10x daha iyi performans verdi bende.

Cache enabler biraz daha VPS sahibi kullanıcılar için biçilmiş kaftan sanki.
hayoka

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al