netbozum
tr.link

Paravan Blog Sistemi

5 Mesajlar 1.954 Okunma
acebozum
tr.link

hajanb hajanb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Amelos
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 425
  • Beğeniler 78 / 203
  • Ticaret 0, (%0)

Paravan Blog Sistemi Nedir?
Paravan blog sitenizin/blogunuzun içeriği ile benzer içeriği oluşturan bir blog kurarak, bu blog üzerinden ana sitenizine link verip kaliteli backlink elde etme çabasıdır.

Paravan Blog Ne İşe Yarar?
Arama motorlarında bu kelime ile ilgili aramalarda daha üst sıralarda yer almak için farklı bir blog açarak ( Paravan Blog ) benzer içerik üretiyorum ve paravan blogum kaliteli bir hal aldıktan sonra anahtar kelimelerime link vererek ana sitem için kaliteli bir siteden link elde etmiş oluyorum. Paravan bloglar ana sitenize kaliteli link alarak arama sıralamaların da yükselmek için bir basamaktır.

Paravan Blog ve Backlinklerin Etkisi
Bu noktada gözden kaçırmamanız gereken nokta paravan blogların sizin sitenize referans olacaklarıdır. Paravan bloglar ne kadar kaliteli olursa ana sitenize çıkaracağınız linkler seo yönünden o kadar etkili olacak ve sitenizi arama sıralamalarında yukarı taşıyacaktır. Üzerine basarak belirtmek istediğim husus: Paravan bloglar spam içerik üreten, özen gösterilmemiş siteler olarak tasarlanırsa bu blogların size hiç bir katkısı olmayacaktır.

googleasistan
reklam

Kozba Kozba SEO ve Editörlük Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 594
  • Beğeniler 6 / 174
  • Ticaret 12, (%100)
Kritik nokta şu; Sizinde belirttiğiniz gibi, paravan ağı ne kadar güçlü olursa, siteye çıkışta o kadar güçlü olur.

hajanb hajanb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Amelos
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 425
  • Beğeniler 78 / 203
  • Ticaret 0, (%0)
Sadece backlink değil, artık sosyal medyada çok önemli duruma geldi. Özellikle google'ın yaptığı son algroitma güncellemesinden sonra backlinkler çok değer kaybetti diyebiliriz.

Ulusoy Ulusoy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 348
  • Beğeniler 107 / 74
  • Ticaret 0, (%0)
En unuttuğunuz şey ise bu blogların sizi ileriki zamanlarda sandboxa sokmasıdır. Yada sitenizi sıralamarda gerilere itmesidir. Ne yaparsanız yapın elinde sonunda sırıtacaktır. 10 pravan blog açsanız hepsine en az 10 içerik girmelisiniz. O içeriği günlere bölmelisiniz ve bloglara aynı zaman zarfında içerik girmemeniz lazım. Hepsine farklı saatlerde. 1 ay bekleyip sonra linkleri ekleyeceksiniz. Yeni siteye zaten link eklediğinizde bu kötü seodur. Açtığınız bloglar 1 ay geçmeli üzerinden. Sonrada bu bloglara düzenli içerik girmeniz lazım. Yoksa bloglar google'nin gözünden düşecektir. Sizide düşük sitelerde referans aldığı için bu linkler zayıf olacak. Onu geçtim bunlara düzenli özgün içerik girmek bile zor iş. Bence uzak durun. En mantıklısı sağlam içerik sunun gerisini google getirir. Sağlam içerikten kastım özgün roman gibi uzun içerik değil. Konu ile alakalı içerikler. Uzun yazı olsun diye boş boş içerikler değil. SEO aslında googleye göre değil kullanıcıya göre hareket edilirse başarı sağlar. 0 linki olan Backlinksiz şuanda 4 sitem aramalarında 1. sayfadalar.

Unutmayın, nasıl ki adsensede hata yapınca banlanıyorsanız, aramalarda da sahtekarlık yaptığınız anlaşılırsa uzun süreliğine düşüş yaşıyorsunuz. Ben yapıyorum 3 aydır sitem yükseldi diyeceksiniz. Başta hep yükseltir sizi ama elinde sonunda anlaşılır. Hemde çok pişman olacağınız bir anda. Siz emek verir verir siteye bomba gibi içerikler alırsınız 4 5 ay durmadan site ile ilgilenirsiniz sabah akşam arı gibi çalışırsınız bir anda googlede arama yapınca keyfiniz boğazınızda kalır :D demedi demeyin

wmaraci
wmaraci

Kozba Kozba SEO ve Editörlük Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 594
  • Beğeniler 6 / 174
  • Ticaret 12, (%100)
@Ulusoy hocam, google çeşitli güncelleştirmelerle kendini sürekli geliştiriyor. Sonuçda seo da doğallık diye bir olgu mevcut. İşlemi ne kadar doğal yaparsanız, başarı şansınız okadar yüksek. Bu iştede aynı şekilde, açılan 30 paravana 2 makale girip sürekli besleme yapılırsa yararından çok zararı olacaktır. 5 paravan açıp, daha fazla özgün makale girmek çok daha mantıklı. (Bence)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al