wmaraci reklam
lidertakipci

Penguen 3.0 Algoritması Ne Zaman Gelecek?

2 Mesajlar 531 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

altaybilgin altaybilgin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 105 / 148
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar, herkes son bir haftadır Google'de sürekli olarak gelişen sıralama değişikliklerinden müzdarip, konu hakkında araştırma yaparken bir blogta yazı gördüm. Beğendim. Paylaşayım dedim, hem tartışırız konuyu.

---------------------------------------------------------------------

Penguen 3.0 Algoritması Ne Zaman Gelecek?





Yılın Mayıs ayı gelip çattığında tüm webmasterlar Google’den yeni bir güncelleme beklemeye başlıyor. Beklentinin olması normal çünkü Google buna alıştırdı çünkü bizi. Geçtiğimiz 2 yılda Google webmsater camiasını mayıs ayında yasa boğdu. Özellikle forumlar üzerinde yaptığım incelemelerde kişiler şimdiden muazzam bir beklenti içerisine girmiş.

Penguen 3.0 gelecek. Evet bundan herkes emin. Ancak ne zaman gelecek, neleri değiştirecek, penguen 2.0 ve penguen 2.1 algoritmalarındaki gibi webmasterlara ve seo uzmanlarına tüm bildiklerini unutturacak bir algoritma mı olacak kimse bilmiyor.

Özellikle Nisan ayı boyunca Google aramalarında muazzam oynamalar oldu. Bunu sürekli arama yapanlar rahatlıkla görmüşlerdir. Sonuçlardan yok olan siteler, sonuçlarda yokken yüksek rekabetin olduğu kelimelerde ilk sayfalarda görünen siteler, aramalardan atılıp geri gelen siteler, google ve araçlarındaki anlamsız yavaşlık. Ve bunun gibi birçok şey Penguen 3.0 algoritmasının her an gelebileceğinin kanıtı bence.

Penguen 3.0 Algoritması Neleri Değiştirir? [Öngörü ve Kişisel Görüşler]

Bence Pengeun 3.0 ile özellikle C Class diye tabir edilen seri açım bloglardan alınan tanıtım yazılarının sonu gelecek. Daha önceki tecrübelerim bir şeyin piyasada ciddi şekilde yaygınlaştığı durumlarda Google’nin olaya net bir şekilde müdahale etmesi yönündeydi. Penguen 2.0 ve 2.1’de özellikle sitelerin anchor text oranları ve backlink aldıkları kelimeler üzerine bir algoritmaydı. Anahtar kelimeden backlink alan kişilerin web siteleri direk yok olmuştu. Olayın üzerinden neredeyse bir sene geçti, artık webmasterlar anahtar kelimeden çok fazla backlink almıyor, sosyal medya paylaşımlarına özen gösteriyor vs…

Algoritmaların en çok yapılan SEO tekniklerini çökertmeye yönelik yapıldığını düşünürsek; bana göre günümüzde en çok kullanılan teknik tanıtım yazısı ile SEO yapmak. Ön görüm gelmesi muhtemel bu büyük güncellemede özellikle 100 farklı C class A class karşık IP sahipli sitelerden backlink alan web site sahiplerini vuracak. Ek olarak backlink alınan sitelere yönelik daha önce bir algoritma gelmemişti. Evet SERP’e çok fazla etki etmiyordu kalitesiz bloglardan alınan backlinkler ancak siteye bir zarar da vermiyordu. Penguen 2.1 siteye gelen backlinklerin nereden geldiğinden ziyade hangi kelimelerden ve nasıl alındığıyla ilgili bir algoritmaydı. Penguen 3.0 ise bana göre daha çok siteye gelen backlinklerin alındığı sitelerle ilgili bir algoritma olacak. Tabi bu yazdıklarım tamamen tecrübe ile oluşmuş birikim sonucu ortaya çıkmış düşünce ve kişisel görüşlerimi içermektedir. Ancak yinede dikkate alırsanız zararlı çıkacağınızı düşünmem.

PageRank Güncellemesi de Yeni Algoritma ile Gelecektir

Webmaster dünyasını merak içerisinde bırakan bir diğer konuda PageRank güncellemesinin uzun zamandır yapılmaması. Eskiden her 3 ayda periyodik olarak yapılan güncelleme son 1.5 – 2 senedir ne zaman geleceği bilinmeyen bir hal aldı. Çoğu kişi pagerank’ın SEO ile hiçbir alakasının kalmadığını düşünse de bana göre hala çok önemli bir kriter. PageRank değerlerinde yüksek manipülasyon olduğu için sadece tek kriter bu değil hepsi o. Ancak PageRank güncellemesinin bu kadar gecikmesi, gelmesi muhteşem Penguen 3.0 güncellemesi içerisinde büyük oranda bu değer üzerine de bir çalışma yapılacağını göstermektedir. Bir önceki PageRank güncellemesi de zaten bir diğer Penguen algoritması ile gelmişti.

Penguen 3.0’dan Korunmak için Önlemler

Eğer sürekli olarak tek kişiye ait seri açılmış bloglardan link aldıysanız ve backlink profilinizdeki linklerin büyük çoğunlu bu tarz sitelerden link gelmekteyse acil olarak kaliteli sitelerden backlink almalısınız. Backlinklerinizi inceleyerek %20’lik oranı aşan kelimeleriniz varsa, bunları farklı stratejiler ile alınan ve farklı kelime öbeklerinden alınan backlinkler ile düşürmelisiniz. Ve tabiî ki sosyal medya paylaşımlarını arttırmalısınız. Artık insanlar bu lafı duymaktan çok sıkıldı biliyorum ancak, ben bir sitenin sosyal sinyalleri ve google dışından gelen hiti yüksek ise; o sitenin gelecek hiçbir Google Algoritmasından etkileneceğini düşünmüyorum.

Kaynak: Seorsi

 

 

Hayat sıradan bir bakış açısıdır.
wmaraci
reklam

nevmedya nevmedya Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Reklam Ajansı
  • Konum
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 51
  • Beğeniler 18 / 1
  • Ticaret 4, (%100)
teşekkürler. güzel bir çalışma olmuş.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al