Hacklink'i kendiniz kasmıyorsanız başkasının ellerine vermeyin sitenizi. Sitesi düşenler en son çare başka siteye geçsin.

Backlink alırken dikkat edeceksiniz. Siteyi optimize ediyorum derken siteyi anahtar kelimelerinizle dolduruyorsunuz. Aynı zamanda footer'a doldurulan anahtar kelimeler, gelen aramalar eklentileri (Allah'tan daha önceden kaldırmıştım), sidebara anahtar kelime yığan eklentiler, meta keywords'e yığılan anahtar kelimeler bunlardan uzak durun.

Siteye baktığınızda doğal olmayan bir yeri mi var? Siz anlıyorsanız google nasıl anlamasın. Linklerinizdeki çeşitliliğe dikkat! Tek tip sitelerden ve tek tip anchor text ten uzak durun. direkt blog yorum backlink ve forum backlink'ten uzak durun.

Sağda solda gördüğünüz her yere backlink eklemeyin. Hele hele bir program buldunuz ve kullanmasını bilmiyorsanız sitenizi otopilota bırakıp kasmayın. Sanırım bu kadarı yeter.

Herşey ayarında olmalı. Site hızını artırın. Aşırı reklamları kaldırın. Sadece adsense kazanmak için açılan sitelerden kurtulun. doorway pages deniyor. Yazılarınız da mutlaka özgün olsun. Yazı description'ları vs all in one seo ile özgünleştirin. Daha size ne diyebilirim bimiyorum sanırım bu kadarı şimdilik yeter.

Son olarak, sitenizi bir an önce ilk sayfaya taşıma hayallerini bırakın. Daha çok söylenecek var da... (güncellemeler öncesi 400, güncelleme sonrası 700-800 oldu.) Bir önceki yazıma buradan bakabilirsiniz. Orada da küçük bir özet çıkarmıştım.