Sevgili arkadaşlar merhaba, benim ürünlerimi satmış olduğum wordpress tabanlı bir sitem var. Bu sitemi yaklaşık 2 yıl önce kurdum ve ürünleri yüklerken açıklamalı olarak ve ortalama günde 1 veya 2 adet yükledim ki hem sayfamda güncel olsun. bunları yaparken link çöplüğü olan sitelerden de link almadım. Sosyal medya ve bazı bildiğim bir kaç siteden faydalandım. sayfam gayet başarılı oldu ve cafe koltuklarında 4. sıraya kadar geriledi, diğer kelimelerde 1. olduğuda oldu 10. olduğuda ama genelde ilk sayfadaydı. Sonra ben ürünlerin tag lerini kategorilerde de ürünlerin altında göstermek için kodları yazdırdım. amacım kategorileri kendi anahtar kelimesiyle çoğaltmak idi. daha sonra sayfamda düşüş oldu, ben bunu yükselme olacağı için yer değişikliği olarak algıladım ve bekledim. ancak aradan 1,5 2 ay geçmesine rağmen sayfa daha da geriledi. hatta bazı kelimelerde çıkmıyor bile. Acaba bu gerileme yaptıklarımla mı alakalı yoksa googleda değieşn birşey varda ben mi kaçırdım. Rica etsem yardımcı olabilirmisiniz. (sayfam;ucuzcafekoltuklari.com)
Bu arada ek bilgi olarakta; google search console da manuel işlemlerde spam etkisi bulunmadı diyor, sadece yapılandırılmış veriler kısmında 190 hata diye bir yazı var.