lostyazilim

SEO Bilgi

12 Mesajlar 2.124 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

BerkKAVAK BerkKAVAK Professional Seo Advisor Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Programcılığı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 9 / 184
  • Ticaret 14, (%93)

Web site sektörü ne olursa olsun, sayfa başlıkları seo çalışmaları için en önemli konulardan biri olma özelliğini taşır. Genel olarak anasayfa başlığı aynı zamanda site ismi olarak yapılandırıldığında seo açısından daha verimli olduğu da gözlenmektedir. Başlık seçmek zor gibi gözükse de bir kaç ince ayar ile arama motorlarının sizi en rahat şekilde bulabileceği şekle getirilebilir.
Başlık seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
Başlıklarda mutlaka anahtar kelimeler bulundurmalıyız.
Başlıklarımız da sürekli olarak sitemizin amacını vurgulayacak kelimeleri kullanmalıyız.
Kullandığımız anahtar kelimeleri mümkün olduğunca başlığımızın sol tarafında kullanmalıyız.
Başlıkta anahtar kelimelerin geçmesi ve anahtar kelimelerin sol tarafta olması arama motoru botlarının web sitemizin amacını daha çabuk kavramasını sağlayacaktır. Anahtar kelimelerin diğer başlıklarda sık şekilde kullanılması hem başlıklar arasındaki uyumu hemde iyi bir seo yapısının temelini oluşturur.
Alt sayfaların başlıkları da seo açısından çok önemli bir konudur. İlk paragrafta belirtilen ” Anasayfa başlığı aynı zamanda site ismi olarak yapılandırıldığında seo açısından verimli olduğu gözlenmektedir.” cümlesinin önemini burada da göreceğiz. Genel olarak site ismi, anasayfa başlığından farklı olduğu için alt sayfaların başlık yapıları da değişik olmaktadır. Örnek vermek gerekirse bu yazının başlığı şu şekillerde gözükebilir;

Bu yazımın başlığı : “Başlıklar” / “Başlıklar | Seo Dersleri ” / “Seo Dersleri | Başlıklar

Başlıkların kısa olması seo kalitesi açısından önemli bir durumdur. Başlık ne kadar kısa tutulursa seo için o kadar iyi olmakla beraber yukarı da da belirttiğim gibi mutlaka başlıkta anahtar kelimenin kullanılmasında da fayda vardır. Verdiğim örnekteki ilk seçenek (sarı) google için bulunması en rahat başlıktır. Çünkü eksik ve ya fazla kelime içermeden yalın şekilde anahtar kelime sunulmuştur. Fakat ben yinede anasayfa ve alt sayfaların seo çalışmaları bakımından 2. seçenekteki (yeşil) başlık yapısını öneriyorum.

Kaynak : http://berkkavak.com/sayfa-basliklari/
Not : Arkadaşlar, bu tür bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Sitemi ziyaret edip ilgili konuların altına görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
mimarcan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

• Üyelik 07.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 9 / 184
  • Ticaret 14, (%93)

Yazı başlıkları bir konunun ve ya yazının temelini oluşturur. Zaten yazı başlıkları bir nevi konu ve ya yazının ismi de sayılır. Yazı başlıkları ziyaretçiyi siteye çeken en önemli unsurdur ve genel olarak google’ın fark etmesi için H1 etiketi ile gösterilmektedir.
Google’ın ve ziyaretçinin dikkatini çekmek ve faydalı bulabileceği bir makale izlenimi vermek için iyi bir başlık seçmek şart. Sayfa başlıkları konusunda da bahsettiğim gibi seo açısından ise kısa ve içeriği en iyi şekilde temsil eden bir başlık seçmek de uygun olanıdır.

Peki yazı başlığını en iyi nasıl seçebiliriz?

Seçeceğiniz başlık, yazınız ile mutlaka uyuşuyor olmalıdır. Bunun için yazınızı analiz ederek içerisindeki en çok kullandığınız 2 ve ya 3 kelimeyi başlık olarak seçerseniz seo açısından büyük bir avantaj sağlayacaksınız. Ayrıca bundan da bir önceki yazımda bahsettim, kesinlikle başlıklarda fazla kelimeye yani kelime israfı yapmayın. Örnek olarak , ” Seo Yapma Taktikleri Nelerdir ” yerine ” Seo Yapma Taktikleri ” daha etkili ve daha kısa bir başlık olacağından dolayı yine seo açısından ciddi bir avantaj elde edeceksiniz.

Kaynak: http://berkkavak.com/yazi-basliklari/
Not : Arkadaşlar, bu tür bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Sitemi ziyaret edip ilgili konuların altına görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

widiwidi widiwidi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Optimizasyon,Web Tasarım,
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ö** S**
  • Mesajlar 42
  • Beğeniler 0 / 36
  • Ticaret 2, (%100)
Güzel bilgi emeğe saygı duyuyorum ancak yeterli bulmadım.

• Üyelik 07.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 9 / 184
  • Ticaret 14, (%93)

widiwidi adlı üyeden alıntı

Güzel bilgi emeğe saygı duyuyorum ancak yeterli bulmadım.

:) Görüşleriniz için teşekkür ederim. Hiç bilmeyenler ve öğrenmek isteyenler içi n başlangıçta ideal bir yazı yazmaya çalıştım.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 07.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 9 / 184
  • Ticaret 14, (%93)

Heading yani konu başlıkları aynı zamanda header tags olarak da geçebilir. Konu başlıkları H harfi ve yanında bulunan bir rakam ile ifade edilir. Yapısal olarak rakamın en küçüğü heading etiketlerinin en büyüğü olarak kabul edilir yani H1>H2>H3 böyle büyükten küçüğe doğru kullanılır ve başlıkların önemini belli eder.
Bir sayfada illa tüm konu başlıkları kullanılacak diye bir kural yoktur, bazen H1, bazen H2 bazen ise H3 etiketleri tek olarak kullanılabilir. Örnek bir başlık yapısı vermek gerekirse ;

Berk KAVAK Kişisel Blog
SEO DERSLERİ

BAŞLIKLAR

HEADİNG

Yukarı daki örnekte ana başlık H1 etiketi ile belirtilmiş durumda, ikinci ve üçüncü yazıda H2 etiketine sahip sayfa başlığı son olarak dördüncü yazımız da H3 etiketine sahip konu ve ya yazı başlığı.
H etiketlerinde hiyerarşik durum çok önemlidir. H etiketlerinin kullanımında en çok dikkat edilmesi gereken şey en büyüğün ilk kullanılması gerektiğidir. Örnek olarak şunu verebiliriz, bir sayfanın içerisinde ilk olarak H3 sonrasında H2 ve ya H1 kullanılmaz.

H Etiketlerini En Verimli Nasıl Kullanırız?

[*]Her sayfada 1 adet H1 ve ya H2 etiketi mutlaka kullanılmalı.
    [*]H etiketleri mutlaka düzenli olmalıdır, yukarıda verilen örnekteki gibi sırlama da ilerleme gerileme olmamalıdır.
    [*]H etiketleri aynı zamanda sırası bozulmadan kullanılmalıdır, H1 den sonra [*]H3 kullanılmamalıdır.
    [*]H1 etiketi hiç bir zaman için sabit duran metinlerde kullanılmamalı, her sayfada mutlaka değişmelidir.
    [*]H etiketi miktarı da çok önemlidir, bir sayfa içerisinde max;
    1 Adet H1
    4 Adet H2
    4 Adet H3
    6 Adet H5
    etiketi kullanılması önerilir.
    [*]H etiketleri mutlaka konu içeğinden uzak olmamalı ve metinlere yakın olmalıdır.
    [*]H etiketlerinde anahtar kelimelerinizin yer alması Seo açısından büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Kaynak : http://berkkavak.com/heading/
Rockco

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 07.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 9 / 184
  • Ticaret 14, (%93)

Seo açısından metalar oldukça gereklidir fakat çoğu site sahibi doğru kullanımı hakkında gerekli bilgilere sahip olmadıklarından dolayı olması gerekenden çok daha fazla kelimelerle spam yapmaktadır. Metalar, web sitelerine ait çeşitli bilgileri arama motorlarına sunmaktadır. Web sitesinin açıklaması, web sitesinin sahibi, web sitesinin dili, web sitesinin coğrafi konumu ve hedeflediği anahtar kelimeleri gibi bilgileri ziyaretçilere sunmadan arama motorlarına bildirebilir.

Fazla kelime kullanımı arama motorları için gereksiz ve istenmeyen sonuçlar çıkardığından dolayı spam olarak algılanır. 4-5 yıl öncesinde metalar bilindik en önemli seo kriteri olmasına rağmen google’ın kendisini geliştirmesi sonucunda 200 seo kriteri arasında çoğu kriterden daha değersiz bir hal almıştır. Spamların artmasıyla beraber google’ın arama kalitesini arttırmak amacıyla webspam ekibinin başkanı Matt Cutts tarafından açıklama yapılması metaların hiçe sayılmasına neden olmuştur.

Metalar head kodları arasında yer almalı ve w3c hatalarına sebep olunmamalıdır. Kısacası metalar aslında kullanılması zorunlu ve önemli bir konudur.

Kaynak: http://berkkavak.com/metalar
kohreg

kişi bu mesajı beğendi.

yigitcankus yigitcankus balonsatis.com Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Balon İmalat & Üretim
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 824
  • Beğeniler 634 / 145
  • Ticaret 12, (%100)
Teşekkürler, vermiş olduğun bilgi için...

Balon İmalat & Üretimi
www.balonsatis.com

• Üyelik 07.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 9 / 184
  • Ticaret 14, (%93)

yigitcankus adlı üyeden alıntı

Teşekkürler, vermiş olduğun bilgi için...

Rica ederim, daha fazlası için web sitemi ziyaret edebilirsiniz.

muhendiss muhendiss tavsiyelazim.com Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1922
  • Beğeniler 52 / 360
  • Ticaret 54, (%100)
Eline sağlık hocam, güzel yazılar. Ben sayfa başlığını seçerken genelde; ne yazınca beni bulsunlar, sorusuna cevap olarak belirliyorum. Örneğin Samsung Galaxy S6 duyurusu oldu. Ben Sadece Samsung Galaxy S6 yazsam bulunmam zor. Otoriter siteler geçer beni. Onun yerine mesela Samsung Galaxy S6 Özellikleri ve Fiyatı yazıyorum ki bunları arayanları yakalayayım.

• Üyelik 07.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 9 / 184
  • Ticaret 14, (%93)

mühendis adlı üyeden alıntı

Eline sağlık hocam, güzel yazılar. Ben sayfa başlığını seçerken genelde; ne yazınca beni bulsunlar, sorusuna cevap olarak belirliyorum. Örneğin Samsung Galaxy S6 duyurusu oldu. Ben Sadece Samsung Galaxy S6 yazsam bulunmam zor. Otoriter siteler geçer beni. Onun yerine mesela Samsung Galaxy S6 Özellikleri ve Fiyatı yazıyorum ki bunları arayanları yakalayayım.

Genel olarak herkes böyle yapıyor. Biraz olsun bilginiz var artık seo konularında, ben hiç bilgisi olmayan kişiler için temel bilgi olsun diye bilgiler veriyorum zaten :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al