SEO çalışmasının önemini ve SEO çalışmasındaki bazı bilgilere bugün değineceğiz. Çalışma nasıl olmalı? En çok hangi sayfalarımıza ne şekilde çalışma yapmalıyız? Çalışma yaparken atladığımız veya unuttuğumuz noktalar neler? Bunlara bugün değineceğiz.

SEO Çalışmasının Önemi

SEO çalışmasının öneminden kısaca bahsedecek olursak, SEO çalışması arama motorlarında üst sıralara çıkmak için yapılan çalışmadır. SEO yapmadan üst sıralara çıkmak her zaman mümkün değildir. Sektörden sektöre göre değişiklik gösterir. Rekabetin fazla olduğu bir sektörde SEO yapmadan üst sıralara çıkmanız mümkün değil. Burada da SEO çalışmasının önemi ortaya çıkıyor.

SEO Çalışmasını Nasıl Yapmalıyız?

SEO Çalışmasındaki Önemli Noktalar

SEO çalışmasındaki önemli noktalara gelelim. Önemli noktalardan bir tanesi ve en çok sorusu bana iletilen konudan bahsedeyim.

Soru : Alt sayfalarıma çalışma yapıyorum ama bir türlü yükselmiyor sizce neden ?

Cevap : Arkadaşlar sadece alt sayfalara çalışma yaparak alt sayfaları yükseltmeniz zor. Anasayfanızın güçlü olması gerekiyor. Tabi ki alt sayfalarınıza ve alt bağlantılarınıza da çalışma yapmalısınız. Ama unutmayın ki bir sitenin her zaman en güçlü sayfası anasayfasıdır. Anasayfanız ne kadar güçlü olursa alt sayfalarınız da o kadar üst sıralarda olur. Anasayfanız ne kadar güçlü olursa içerikleriniz de o kadar üst sıralarda olur.

SEO Referans Hataları

Aslında bu bir hata değil fakat etki konusu diyebiliriz. Mesela bir SEO firmanız var ve buna en yakın konuya sahip sitelerden tanıtım ve link alımı yaparsanız normalden daha fazla etki yaratır ve başarınız daha fazla artar. Sektörünüze yakın sitelerden tanıtım almalıyız. Bu çok önemlidir. Ne kadar bu çizgiyi tutturabilirsek o derece de geri dönüşümü fazla olan başarı elde etmiş oluruz.

Kaynak : http://www.bigbilisim.com/seo-calismasinin-onemi-ve-onemli-noktalari/