enaniyet
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle selamlar.. Zaman geçtikçe SEO için site hızının önemli olduğunu öğrendim.. Bunun için site hızını yavaşlatan sebepleri gtmetrix'ten kontrol ettiğimde sitemle ilgili tavsiyeler kısmında javascript ayrıştırmalarını ertele gibi birşey çıktı:
http://.........com/wp-includes/js/j....js?ver=1.11.1 (85.7KiB)
http://.........com/wp-includes/js/j...n.js?ver=1.2.1 (5.5KiB)
aynen bu şekilde uyarılar çıktı.
Sorum ise şu; sizce bu ikisini nasıl azaltabilirim ve nereden, nasıl çözebilirim?
Biliyorum araştırmadan belki en kısa yoldan yeni konu açarak öğrenmek istedim. Ama acil olduğu için ve yardımsever arkadaşların yardım edeceğini bildiğim içindir. Şimdiden çok teşekkür ederim. Herkese kolay gelsin!
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Js compress ile bu sorunu çözebilirsin.js compress sitelerinden manuel olarak veya sitenin altyapısına göre eklenti mevcut ise çözebilirsiniz.Size önerim manuel olarak sıkıştırma yapmanızdır.
Fizello - Inspired by Colors
KTB
xxxx
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
249, (%100)
Yalnız bu gösterdiğiniz yol wordpressin kendi dosyaları bence orjinaline dokunmayın tema içinde sorun varsa oralara müdahale edin derim..
enaniyet
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
teşekkürler önerileriniz için...
Blacksheep kardeşim js'den çok anlamıyorum. O yüzden elle değiştirmem zor gibi... ömer kardeşim senin dediğin gibi de; wp dosyası kaldıramam sitede aksaklıklar olur.
Ama bu ikisini düzelte bilirsem baya bi rahatlayacağım. Page Speed Sınıfı: %89, YSlow Sınıfı: %75. Bu puan %90nın üzerinde olur sanırım. Başka bir yolu var mı? eğer yoksa dokunamayacağım artık :(
enaniyet
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Fikirlerinizi almam yararlı oldu. Teşekkür ettim, sağ olun. Kolay gelsin!
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
G** Y**
-
-
-
Ticaret
100, (%100)
Hocam site acilis hizi onemlidir bence sıkıştirma yoluna gidin googlede kaynak kodlarini incelerseniz gorebilirsiniz onlarda sıkıştirma yapmis en etkili yondem o bence js dosyalari ile falan ugrasmayin derim