Seo Nedir Sorusunu Önce Yanıtlamak Daha Mantıklıdır. Herkesin Bildiği Anlamda Arama motorlarında Üst Sıralara Çıkma İşlemini Yapan Kişilere SEO uzun Açılım Yapacak Olursak Arama Motoru Mühendisi denilir.

Çoğu google ilk sayfaya çıkma işine seo der o yüzden açıklama getirmek istedim. Bu işi yapan kişilere seo denilir. 

Herkes Google da İlk Sayfaya Çıkmak İster Herkes te bu işi yapan ben çıkarırım der.  Seo işleminin mantığını kavrayanlar aslında bu işi layıkı ile yapabilirler. Temal Mantık SEO Yapılacak bir web sayfasını

Süper market gibi düşünüp dizayn edebilirseniz iç seo işlemini başarı ile tamamlamış olursunuz.

Marketten Kısaca Örnek Verelim ve sonrasında temel seo bilgileri yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgi verelim.

1- ETİKETLER

MARKET TABELASI = H1 BAŞLIĞI = WEB SİTE ADINIZ VEYA EN ÇOK ÖNEMSEDİĞİNİZ ANAHTAR KELİME( BU kavram Sektöre Göre Nadir Değişebilir)

Diğer H2 VE H3 LER market bölümleri temizlik mesela h2 yada h3 sonrasında alt etiket h4 Deterjanlar.  bu şekilde sıralanabilir.

Anasayfanın link yapısını bu şekilde ayarlamanız halinde kullanıcı deneyimi iyi bir sayfa haline getirmiş olursunuz. Ana saufada ALT Başlıklara fazla açıklama yapmadan iç sayfaya 

yönlendirme yapmanız sağlıklı olacaktır.

2 - İÇERİKLER VE TEMA

Diğer olmaz ise olmaz benzersiz içerik ve benzersiz tema kullanımı çünkü google sıradışı eylemler sever. Meseka sinemada 1000 kişi film izlerken 1 kişinin birden yüksek sesle bağırması. doğru davranış olmasa da teknik bakımdan seo işlemi tam da budur. İçerik yazarken akıcı sıkıcı olmayan ve kullanıcının duymak istediği şekilde üretin . makale botu kullanmamanızı tavsiye ederim. Kullansanız da mutlaka içinde değişiklikler yapın %100 özgün verse de botlar ile üretilen makaleler ilk başta sıralamanıza etki etse de sonrasında sizi yüksek düşüşler bekler. her bot için bunu diyemem ama şu ana kadar yaptığımız testler de chapgbt ve hostinger makale botu sınıfta kaldı. 

3- SOSYAL LİNKER 

Her ne kadar 2015 ve 2017 de gelen google güncellemelerinde google panda ve google caffein özellikle sosyal medya da ne kadar varsınız buna göre size puan verse de son 1 yıldır google bu konuda görevini yapmadığı saptanmıştır. Örnek oto kiralama da web sayfanız ilk sayfa 5. sırada siz gittiniz algoritma uyumu için linkedin veya medium da kullandınız işte hayatınızın hatası linkedin ve medium direk sizin sıralamanızı alır ve sizi rahat 1 sayfa birden gerilemeye neden olur. Bunun şu an sebebi belli değil 2 sene önce hindastandan google a yapılan saldırılar da olabilir diyen çok. benim şahsi fikrim ise google herkes sosyal medya ile backink üretiyor diye bını da yapmış olabilir. Fakat şu an için sosyal medya sayfanız evet olsun ama bunu sayfanıza bağlamayın ve link çıkışı da yapmayınm. Yoksa rakibinizden çok sosyal medya hesaplarınız ile yarışır hale gelirsiniz.

4- BACKLİNK 

Backlink önemlimidir değil mi konusu tartışılır. Fakat bir çok haber sitesi, hastane, yada kurum kuruluşlar backlink adlındığı görülmez. Fakat ilk sayfada çıkarlar bunun temel nedeni gerçekten yaptıkları hizmeti

olduğu gibi web sayfalarına doğal hali ile aktardıkları içindir. Bu şahsi fikrim olmak ile birlikte kaliteli sitelerden alınan linklerin tabi ki de faydası vardır.  Baclink alırken de sektörel baclink almanız veya kendi paravan backlink ağınızı oluşturmanız daha sağlıklıdır. Edu gov tr veya forum linklerden çok daha fazla fayadası vardır. forum veya haber sitelerinden de link alırsanız banner link almanızı tavsiye ederim.

5- AMP 

Bu da sosyal medya gibi google ile ters giden bir özellik oldu. google her ne kadar amp sayfalarını önerse de son zamanlarda wordpress sitelerde amp kurulumlarından sonra düşüş yaşanmaktadır. Bunun yerine hız açısından cloud sunucu veya cloudflare kullanmanız tavsiye edilir. Fakat BTK Yiyen siteler için tabiki de amp kullanmanız gerekmektedir. İOS Tarayıcılar için ise maskeleme yapmanız gerekmektedir.

6- DMCA 

Günümüzün en saçma sorunu google inceleme yapmadan sizi kopyalayan site sizden daha eski ise veya içine eklediği yazı tarihi daha eski ise vay halinize bunu aşmanın yolları ; dmca PRO üyelik fakat pahalı gelebilir 180 euro civarı, sürekli url değişen bot eklentisi buda piyasada 3000 ile 7000 arası değişiyor şu an bu işi en iyi yapan emre nogay ve montana eklentisini yapan firma henüz bir şikayet duymadık. yada tek sayfa site sağlam backlink çalışması her sektörde bu yok ama rekabeti yüksek sektörlerde oldukça hayli görünmekte.

7- TASARIM UYGULAMASI

Aslında her tasarım uygulaması tasarımcınız işini biliyor ise seo açısından iyidir. 

Fakat Sıralama derseniz tabiki önce HTML düz yapılı siteler gelir. Hızı veritabanı olmaması gibi bir çok artısı var sonrasına ASPX VE PHP 

Wordpress gibi uygulamalar çok fazla eklenti kullanılması gerektiği için son planda gelir fakat tasarımcınız iyi ise onu HTML den de daha iyi hale getirir. Bunda cevap tasarımcınızın iyi olması aslında.

Madee yazmadan trafik konusuna değineyim kesinlikle tavsiye etmiyoruz. onun erine adwords ile yapın ama oda zararlı adwords ile sayfanız kısa sürede ilk sayfaya gelir aama keserseniz 1 ay içinde sayfanızda yüksek düşüşler olur. Trafik sorununuz güncel benzersiz başlıklar ile çözmenizi tavsiye ederim.

sizlere kısaca bilgi sundum. bu konular veya harici konular hakkında bilgi ve destek almak isterseniz yanıtlayabiliriz. Bunlar kimisine göre doğru yada yanlış olabilir fakat gerçek mana da seo bu şekilde yapılır.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.