Merhaba arkadaşlar internetten araştırdım biraz çeşitli sitelerden bloglardan az az birer ikişer cümlelerle 3 temel bilgiyi tamamladım. Öncelikle 1 cümle ile seo ne demek derseniz; " İnternet ortamında popülerliğinizin artması" diyebiliriz. Biraz ince çokta öz :)

1- Özgün Olun
Çoğu yazımızıda'da dediğimiz gibi özgün olun. Googlede kendi özgün yazımızın yayınlanması kadar kıymetli birşey yoktur. Sitenizde yazılan yazı size ait ise zaten arama motorlarında yükselecektir.

2- Sosyal Ağlarda Tanıtım
Sitenizin tanıtımını bir Sosyal Ağ platformunda yapabilirsiniz. Eğer sosyal ağlarda çevreniz varsa hit konusunda çok sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum. Günümüz'de en çok ( Facebook ve Twitter ) konuşuluyor. Bu sosyal ağlar'da hesap kurup sitenizin tanıtımını yapabilirsiniz. Bu size daha çok tanınmanıza yardımcı olacaktır. Bunun yararlarını kısa bir süre alacağınızdan'da eminim.

3- Alan adı ( Domain )
Domain'den kastım alan adınızda herhangi bir anahtar kelime geçiyor ise bu sizi Google'de daha da öne çıkaracaktır. Misal teknoloji ile ilgili bir site olsun teknolojiblogu.com/net/org/tc gibi olursa Google'de yükselmeniz daha hızlı olur. Şansınız diğer bloglara göre %30 oranı ile yükselir ki Matematikde iyi değilim :)

Kaynağa Gitmek İçin Tıklayınız.