cmyuksel
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
C** Y**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Değerli hocalarım:
10 site a-b-c-d-e-f-g-h-ı-k şeklinde farzedelim
a domaininde b-c-d-e-f-g-h-ı-k sitelerinin linkleri(bakclinki) var
aynı şekilde diğer sitelerdede aynı durum geçerli
bu sistem ne fayda sağlar?
ne zararı olur?
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
Profesyonel SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Yararlı olduğu durum;
1 - Sitelerden en az ikisi zengin, özgün ve kaliteli içerikle dolu olup, ziyaretçiye gerçek anlamda fayda sağlayacak şekilde sürekli güncellenirse,
2 - "Sitelerden en az ikisi" diye belirttiğim siteler haricindeki siteler çöp site olmazsa ve ayda birde olsa güncellemeye tabi tutulursa,
3 - Bu sitelerden en az üçü birbirlerinin haricinde başkaca kaliteli backlinklere sahip olursa
Bu durumda birbirleriyle zincirleme olarak bağlantılı olan sitelerin tamamı sıralamalarda yükselir ve değer kazanır.
Zararlı olduğu durum;
1 - Sitelerden hiç birisi gerçek anlmada kaliteli değilse ve çoğu "çöp site" tabirine uygunsa.
2 - Sitelerden en az ikisinin içeriği çok zengin bir şekilde yığın gibi çöp ve çalıntı içerik doluysa,
3 - Sitelerden en az ikisi kendilerinin haricinde kalitesiz ve illegal sitelerden backlink almışsa vs
Bu durumda içlerinden birisi az miktarda kaliteli içerik barındırıyorda olsa tamamı bundan kötü etkilenir ve sıralamalarda giderek süratlenen bir düşüş yaşar. Netice sandbox'a kadar varabilir.
Kısa ve öz olarak belirtmeliyim ki kaç tane siteyi birbirine bağlıyorsanız bağlayın amacınız ziyaretçinize tam anlamıyla fayda sağlamak olsun. Sitenize gelen ziyaretçi ciddi anlamda memnun olsun. Bu amaçla devam edin. Gerek kurumsal sitelerde gerek kişisel blog yada portallarda sunduğunuz fayda oranında yükselirsiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Profesyonel SEO Uzmanı
"Fikirlerin çarpışmasından hakikat ışığı doğar"
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Web Tasarım & Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şimdi mantık olarak şöyle düşünüyorum. Senin 10 siten 1 siteye hizmet edecek. Yani 9 tane piyonun şahı güçlendirecek.
Şahı yine başka şahların yardımı ve referansı ile güçlendirebilirsin. pr değeri düşük, hit almayan, başka bir siteye amaç için kurulmuş basit yapıdaki sitelerle ana sitenin trustrank değeri artmaz.
"Fikirlerin çarpışmasından hakikat ışığı doğar"
cmyuksel
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
C** Y**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
yani örnek verirsek şunları yapabilirim
bu havuza 2 adet sosyal medya sitesi koyarım bunları yükseltir ve adını duyururum sonra bu piyonları av yapar 10 tane siteyi canlandırırım. bunu daha önce yaptım forumabc.net te denedim ve forumabc.net sanbaxa düşürdüm ama diğer siteler harika oldular :)
bende bu sistemi 1 site yerine 150 site olarak düşündüm
ve forumabc.net in neden bu kadar hızlı ve kalıcı şekilde düştünü buldum ve sonuç olarak şu çıktı düşerken ona tutunacak dal vermemişim
eğerki forumabc.net in yanına aynı seviyede 25.000 üyesi 150 bin konusu olan bi forum açsaydım ikiside düşerdi ama bu onları sarsmazdı.
yani 150 tane siteyi belki bu şekilde yapmak zor olabilir ama bittiğinde bi düşünsenize bu havuza bir site daha koy hemen yükselsin ,bir sete daha koy hem havuz güçlensin hem o site, ve hepsini bir firma altında topladığımızı farzedin
ve bu sistem sayesinde tüm sitelerde seo.post sayfası oluşturulduğunu
bunlarla entegre 900 makale her sektörden 10 makale yazılmış ve random paragraflarla birbirine karıştırıyor :)
kullanıcı domainini giriyor bu sitemin post sayfasına 150 tane backlinkl !
kullanıcı sektörü giriyor bu sistemin post sayfasına 90 adet makale !
hocam nasıl sunumum :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
Profesyonel SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Evet 150 adet kaliteli siteden oluşmuş (sürekli kaliteli bir şekilde güncellemek kaydıyla) bir havuzda birbirlerine linkleme yaparsanız değer artar. Sonradan ekleyeceğiniz bir başka domainde onların arasında değer kazanır. Fakat;
Trustrank değerini artırmak için bütün bu çalışmalar haricinde;
1 - Gerçek anlamda PR değeri yüksek kaliteli sitelerden backlink almalı,
2 - Site içeriklerini sosyal medyada ve kaliteli paylaşım ortamlarında düzenli olarak paylaşmalısınız. (Bu paylaşımlardan insanlar memnun olmalı fayda sağlamalı)
Bu durumda hem yükselecek hem Trustrank değerini artırabileceksiniz.
Profesyonel SEO Uzmanı