SEO İÇİN NEDEN WORDPRESS




Seo uygulaması için en iyi script arasında yer alan WordPress, en ünlü blog yazılımları arasında yer almaktadır. Fazla kullanıcıya sahip olan WordPress, seoya önem vermekte ve kodlamaların ona göre yapılmasını sağlamaktadır. Blog kurma işlemini tamamlayan kuruluşlar çoğu WordPress yazılımını tercih etmektedir. Değer kavramını destekleyerek WordPress aynı zamanda yazılımın açık koda sahip olmasını sağlamaktadır. Seo çalışmaları adına birden fazla eklentiye sahip olan WordPress aynı zamanda kolay kullanım imkanı sunmaktadır. Tüm kitleden kullanıcılar sahip olduğu wordpress yazılımını kullanmaktadır. Kolay ve basit ara yüzüne sahip olan Seo kısa zaman zarfında çözülerek web tasarım sitesini yönetebilmektedir.

Google gözünde değer artışının yükselmesini öngören WordPress aynı zamanda sahip olduğu farklı eklentiler ile web sitesinin değer kazanmasını sağlamaktadır. Seo yönünden en çok kullanılan yazılım olan WordPress, al in seo eklentisi aracılığı ile indekslenen yazının sahip olduğu özellikleri belirlemenize yardımcı olacaktır. Kişisel firma haricinde kurumsal şirketler tarafından da en çok tercih edilen yazılımlardan biri olan WordPress kolay yönetim paneline ve seo aracılığı ile tüm sayfaları ayarlama imkânına sahiptir. WordPress ile kurduğunuz bir sitenin ilk aşamasında Description ve Title kullanımını ön plana çıkarmalısınız. Seo işlemini uygun bir hale getirmek için yazıların sahip olduğu link uzantısını ve ilgili link ayarlarını uygun bir yapıya getirmeniz gerekmektedir. WordPress uygulamasında etiket ayarlarının da düzenlenmesine dikkat etmelisiniz. Sahip olduğunuz etiket ayarlarını ve yorum platformunu düzenlemeli ve seo koşullarına uygun paylaşımlarda bulunabilirsiniz. WordPress uygulamasında sahip olduğunuz siteye birtakım eklentilerin kurulmasını sağlayabilirsiniz. WordPress uygulamasında birden fazla eklenti kütüphanesi bulunmaktadır. Web sitenizin sahip olduğu temanın gereksinim duymadığı eklentileri işleme almanız gerekmemektedir. Birden fazla eklenti çok sayıda kod demektir. Fazla kod sayısı ise sitenizin açılma hız potansiyelini etkilemektedir. Sitenizi etkileyen faktörler içerisinde yer alan uygulama da paylaşacağınız iki eklenti aracılığı ile birden fazla özelliğe sahip olabilirsiniz. Ön plana çıkacak olan bu özellikler de seo bakımından oldukça işinize yarayacaktır.



All İn Seo ve Sitemap XML önerilen eklentiler arasında yer almaktadır. All İn Seo eklentisi sitenizin etiket yapısını, başlığını ve açıklamasının düzenlenmesini sağlamaktadır. Yazının iç kısmında yer alan All İn Seo eklentisi Google’da indekslenerek ön plana çıkarılacak özelliklerin belirlenmesini destekleyecektir. Sitemap XML eklentisi ise web sitenizin sahip olduğu içeriklerin kısa zaman zarfı içinde hızlı erişimi sağlayacaktır. Google botlarının önem vererek desteklediği Sitemap özelliği ile sizler de tüm içeriklerin hızlı bir şekilde paylaşılmasını destekleyebilirsiniz. WordPress uygulaması site içi linklerinin gelişimini sağlayarak eklenti paneli aracılığı ile yönetimin kolaylaşmasını öngörmektedir. Listeleme özelliğini tercih eden WordPress aynı zamanda etiketi bulunmayan yazılarda bile kullanım kolaylığını desteklemektedir. Hazır şablon teması ile ön plana çıkan WordPress aracılığı ile sizlerde birinci sınıf kaliteye sahip sonuçları elde edilmesini sağlayabilirsiniz.

Bu makale http://www.acarnet.com/seo-icin-neden-wordpress.html adresinden alınmıştır.