lostyazilim
tr.link

seo uzmanı - yeni başlayanlar

4 Mesajlar 950 Okunma
acebozum
tr.link

nebio nebio WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek bilgisayar mühendisi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 33
  • Beğeniler 6 / 5
  • Ticaret 3, (%100)
arkadaşlar herkese selamlar.

birkaç sorum olacak. yaklaşık 1 haftadır seo ilgili araştırmalar yapıyorum. malum web projelerinin olmazsa olmazı. ancak bu araştırmalar süresinde fark ettim ki aslında araştırdığımda ulaştığım veriler genellikle birbirinin aynı. ve bu alandaki makalelerin de çoğu birbirinden esinlenmiş gibi.

şimdi sorularıma geliyorum.
1) seo uzmanı nedir? ve nasıl olunur?
2)bu süreçte tam olarak anlayamadığım süreçler var, örnek olarak kelime bazlı yükselme? bu nasıl mümkün oluyor?
3)seo da zamanlama ne kadar önemli?
4)site içi seo ile site dışı seo nun etkisini 100 üzerinden oranlarsak sonuç ne olur. hangisi kaç oran alır?

teşekkür ederim cevaplarınız için. özelden bilgi alabileceğim kişi olursa memnun olurum.

elektronikssl
webimgo

UtkuBrs UtkuBrs WM Aracı Yönetici
  • Üyelik 29.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad U** P**
  • Mesajlar 1550
  • Beğeniler 529 / 528
  • Ticaret 186, (%100)
Nonloser'ın çok güzel bir imzası var. "SEO Google'ı kandırmak değil, onu anlamaktır." bütün mesele bu..
burmeser nebio

kişi bu mesajı beğendi.

onuraysu onuraysu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek web yazılım
  • Mesajlar 393
  • Beğeniler 71 / 73
  • Ticaret 6, (%100)
1. seo uzmanı her kelimede sıralamaya ve önlere getirebilen birisi. çok çalışmak gerek 2 3 yıl araştırcan deniycen yanılcan
2. örnek benim seo çalıştığım yerin autocad kursu kelimesinde ilk 500 de yokken şuan 1. sayfa 8. sırada ilk 500 de değilken. (ozakademi.com/autocad_kursu.html
solidworks kursunda ise 360. sıradayken 2. sayfa 16. sıradayız

3 zamanlama kelime bazla 5 6 ay gibi :)
4 site içi % 50 site dışı %50 :)
nebio

kişi bu mesajı beğendi.

jasper jasper WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek öğrenci
  • Mesajlar 262
  • Beğeniler 17 / 46
  • Ticaret 0, (%0)
hocam peki 5 aylık bi site için link vs. almak kelime bazlı olarak etkisi ne olur site dışı optimizasyon nedir? bu tip soruların cevabı her yerde aynı ama ne kadar uğraştıysam neredeyse hiç biri işe yaramadı. sitelerimi sektör olarak güncel tutmam mümkün değil çünkü ürün bazlı. hergün ürün giremem yani ama ana kelimelerde yükselmek için ne yapmam gerekir birde site için hiç bir seo çalışması yapmadım. denediğim seo teknikleri diğer sitelerde.

favoridus.com
wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al