Yazarlar genellikle makalelerine başlamadan önce makale konusu ile ilgili araştırmalar yaparlar. İyi bir makale konusu ile başlanılan yazının elbette içerik olarak yazılacak kelimelerin, içeriklerin önem sırası gibi hususlara dikkat ederler. Seo çalışması ile yazılmış bir makale'nin öncelikli hedefi, makale ve konudaki bütünlük kavramıdır. Yazıya başlamadan önce o yazının önce bir konusu olmalıdır. Konu hakkında bilgi sahibi olunmalı veya kaynak araştırarak o konuya hakim olunması gerekmektedir. Fikir sahibi olmayan birisi makale yazmak konusunda sıkıntılar yaşayabilir.Günümüzdeki kolaylıklar neticesinde bunu arama motorlarından araştırmalar yaparak aşması mümkündür. Bir başka önemli seo'ya uygun makale işlemimiz ise, içerik ve önem sırasıdır. Arama motorları web sitelerini soldan sağa ve yukarıdan aşağıya şeklinde tararlar. Bu tarama şekli aslında insanların alışkın olduğu bir şekildir. Bu hususa göre makale yazımları ve tasarımlarına gösterilen özen buna göre yapılmalıdır. Bu çerçevede anahtar kelimeler de yani meta taglarımızı makalenin üstünde tutmamız gerekmektedir. Bu nedenle makalemizde giriş, gelişme ve sonuç şeklinde 3 paragraftan oluşmalı ve bütünlük sağlanmalıdır.



Heading etiketleri ise bir başka seo'ya uygun makale yazmak için gerekli olan materyaldir. H tagları şüphesiz makalelerin ve seo çalışmalarının kalbi gibidir. Her sayfada mutlaka 1 adet h1 kullanılmalıdır. Aynı zamanda bu kullanım o makalenin başlığı olmalıdır. Bundan sonra devam edilecek konularda h tagına alınmalıdır. Etiketlerdeki rakamlar büyüdükçe Google gözünde de bu değer maalesef azalmaktadır. Bu nedenle bu sıralamayı küçükten büyüğe doğru sıralamak gerekir. Bir diğer hususa gelecek olursak, imla ve vurgulama düzenimizdir. Makalede düzgün Türkçe kullanmamız gerekir ve imla kurallarına mutlaka dikkat etmemiz gereklidir.







Makalemizde geçen önemli kelimeleri vurgulamak istediğimizde kalın, italik ve altı çizgili yapmamız önemlidir. Bunun nedeni ise ziyaretçilerin makaleyi okurken ilk olarak o vurgulanmış kelimeleri görmesidir. Seo'ya uygun makale yazımında yine dikkat edeceğimiz bir başka önemli konu ise, anahtar kelime yoğunluğu olmalıdır. Makalemizin içindeki kelimelerin analizini yapıp, o kelimelerin yoğunluğu anahtar ayarlaması iyi yapılmalıdır. Makalemizdeki kelime yoğunluğu oranı %5 kadar olursa iyi olur. Bu oranı geçersek, spam riskini ve filtreye girme sürecini başlatabilir. Filtreye girmek bir web sitesinin kabusu olabilir. Bu nedenle spam riskine dikkat etmek gerekebilir.



Seo'ya uygun hazırlayacağımız makalemizde, site içi linklemeler de önemli bir yere sahiptir. Daha önce yazılmış benzer bir makaleye, yeni yazılan makalenin linkini vermek, arama motorlarında daha hızlı gözükmesine ve hızlıca yükselmesine yardımcı olur. Aynı makaleye benzer diğer makalelere bu husus uygulanabilir ve verimli sonuçlar alınabilir. Site dışı seo çalışması ile de bu makalemizi güçlendirebilir ve besleyebiliriz. Sosyal medya sitelerini kullanarak oralarda makalemizden linkler paylaşarak da makalemizin arama motorlarında hızlı yükselmesine yardımcı olacaktır. Makalelerimizi gözükür hale getirmede en önemli işlerden birisi mutlak imleme işidir. Bu nedenle sosyal medyanın gücünü kullanmamız gerekebilir. Yazılan makaleyi ne kadar çok kişi duyarsa ve görürse o büyüklükte bir geri dönüş hak edersiniz.






Google ziyaretçiler için hazırlanan kaliteli ve zaman harcanarak yapılmış işlere önem verir. Makalede en önemli faktörlerden birisi yine şüphesiz, özgünlük ana kriteridir. Yazılacak makalenin özgün olması temel sebep olarak görülmelidir. Sadece yazılan makalede içerik değil, bunun yanında title, description, yazıya eklenen taglar ve fotoğraflarında özgün olması ve seçilmesi, seo'ya uygun makale yazımını etkiler ve değerlendirir. Makalenin anlatıcı ve akıcı olması da seo açısından ve arama motorlarında hızlı yükselmenin ana sebeplerinden birisidir.