Seo yani Google arama motoru optimizasyonunda rakip analizini nasıl gerçekleştireceğim diyenlerdenseniz doğru adrestesiniz. Sizlere önereceğimiz kısa ve net bilgiler aracılığı ile kısa zaman zarfında rakiplerinizin analizini gerçekleştirebilirsiniz. Başarılı seo çalışmalarında en önemli husus rakip analizinin gerçekleşme evresidir. Google arama motoru optimizasyonunda gerçekleştireceğiniz en üst sıraya çıkma işlemi haricinde web siteniz için belirli hedefler koymalısınız. En üst sıraya geçen web siteleri haricinde her an sizi tehdit edecek potansiyele sahip alt sıralardaki site kullanımın dikkat etmelisiniz. Üst sıraya geçen web siteleri olarak sizler de onlar için büyük bir rakipsiniz demektir.


Seo uygulamasında rakip analizini gerçekleştirmek istiyorsanız pazardaki büyüklük kapasitesine ve etki alanlarının hangi ölçüde değerlendirildiğini tespit etmelisiniz. Hedef alınan müşteri kitlesi ve pazarda yer adlığı pozisyon tipi de rakip analizi adına oldukça önemlidir. Tüm amaç ve hedeflerinizi belirleyerek, güçlü, zayıf yönlerinizin ön plana çıkmasını sağlamalısınız. Örneğin kuru mendil üzerine ticaret yapıyorum ve internet aracılığı ile satış potansiyelimin artmasını istiyorum. Bir web sitesine sahip oldum. Web sitesi alma sırasında ürünün domain adın da geçmesine özen göstermelisiniz. İşleme alacağınız domain de ürününüzün adının geçmesi oldukça önemlidir. Bu uygulama sonrasında Google arama optimizasyonunda rakiplerinizin kimler olduğunu araştırmalısınız.


Hedef aldığınız rakiplerinizin web sitelerini ziyaret ederek kendi web siteniz ile karşılaştırma yapmalısınız.

Eğer gezdiğiniz web sitesinin sahip olduğu alt yapı Joomla aracılığı ile gerçekleştirildiğini ve kendi sitenizin wordpress ile yapıldığını gözlemliyorsanız ön plana çıkan durumun sizin adınıza avantaj sağlayacağını farkına varabilirsiniz. Web sayfasını gezme sırasında rakibinizin sosyal medya aracılığı ile var olduğunu gözlemliyorsanız bu durumu değerlendirmeli ve rakibiniz ile aynı şartlar paylaşmalısınız. Siz de, rakibinizin sahip olduğu reklamları kullanarak ön plana çıkmayı başarabilirsiniz. Bu uygulama sonrasında sizler de paylaşılan içeriğe benzerlik gösteren paylaşım platformunu ele almalısınız.


Makalelerin hangi sıklıklar aracılığı ile eklendiği, içeriklerin sahip olduğu durumlar, sitenin güncellik analizi de incelemeniz gereken konular arasında yer almaktadır. Uygulama sırasında web sitenize yarar sağlayacak gözlemleri not almalısınız. İncelediğiniz web siteden daha iyisini yapmak adına tüm detayları gözden geçirmelisiniz.


Rakibinizin sahip olduğu eksiler de incelemeli ve artı değerlendirmelerini göz önünde bulundurarak hedef aldığınız standartlara ulaşmalısınız. İşleme alacağınız bu uygulamalar haricinde site içi analizinin de gerçekleşmesini sağlamalısınız. Site dışı analizler de bu uygulama için oldukça önemlidir. Hangi kaynaklar aracılığı ile backlink alındığını incelemelisiniz. Hedef aldığınız web sitelerin link aldığı siteleri inceleyerek sizler de onun potansiyeline ulaşmanız adına link alma işlemini gerçekleştirmelisiniz. Eğer maddi açıdan bu sitelere yetersiz iseniz ücretsiz olarak link alacağınız web siteleri araştırmalısınız.


Uygulamaya alacağınız bu rakip analizi aracılığı ile kısa zaman zarfında web sitenizi başarı süreçlere götürebilirsiniz. Sahip olduğunuz web sitenizi Google arama motoru optimizasyonunda ilk sırada yer almasını istiyorsanız hedef alınan anahtar kelimelerin araştırılma kısmına çok dikkat etmelisiniz. Hedef aldığınız web sitelerinin seo programları aracılığı ile analiz edilmesini desteklemelisiniz. İşleme alınan stratejik öneri ve görüşler SEO'da rakip analizinin gerçekleşmesini sağlayacaktır. Detaylı bir şekilde işleme alacağınız rakip web site analizi, kısa zaman zarfında eksikliklerinizi belirleyerek ne yapmanız konusunda fikir verecektir.


Bu hususta dikkat etmeniz gereken en önemli husus hedef aldığınız web sitesine benzeyerek sahip olduğunuz siteyi üstün kılmak olacaktır. Sizler de tüm bu uygulamaları işleme alarak birinci sınıf kaliteye sahip web sitesinin arama motoru optimizasyonunda ilk sırada yer almasını sağlayabilirsiniz.

Bu makale Acarnet Bilişim Teknolojileri sitesinden alınmıştır.