-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Expert.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Selamlar, arkadaşlar web sitemde site haritasının düzgün çalışmadığını fark ettim. Yeni bir site haritası oluşturup, Google'a göndermek istiyorum.
Sorum şu: yeni site haritasını gönderince eskisini silmek indekslerde sorun yaşatır mı? Hiç bu konuda tecrübe yaşadınız mı? :) Bu konuda gerçekten eksiğim. Yardımlarınızı bekliyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Gönderimiş olduğunuz harita içinde bulunan linklerden oluşan yeni bir sitemap oluşturup gönderirseniz sorun olmaz ancak yeni bir sitemap oluşturudunuz ve içinde eski sitemap'inizde oluşan linkler yok ise bu linkleri 301 yönlendirme yapmalısınız aynı sitemapi silip güncellemek Google2ın kafasına vurmak gibi oluyor bunuda söylemeden geçmeyeyim.Sorunlar hakkında ayrıntılı bilgi verirseniz yeni sitmape gerek kalmayabilir.İyi çalışmalar dilerim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Fizello - Inspired by Colors
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Eksi35 adlı üyeden alıntı
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Biraz daha detaylı anlatayım. Site haritam webmaster center da aşağıdaki gibi görünüyor:
kendi sitemde Siteadresi.com/sitemap.xml olarak giriş yaptığımda boş beyaz bir ekran çıkıyor. Yani site haritası çalışmıyor. Eski bağlantılarda hiçbir değişiklik yapmayacağım sadece yeni bir site haritası oluşturup, google'a tekrar göndereceğim. Yalnızca indexlerin silinmesi endişelerim var.
Yeni sitemap oluşturup gönderebilirsiniz hiçbir sorun olmaz :)
Fizello - Inspired by Colors
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazar
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Linkler değişmediği için problem olmaz, linkler değişseydi sıkıntı çıkardı.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Profesyonel makale hizmeti için iletişime geçebilirsiniz.