SEO konusunda bildiklerinizi unutun, birde buna bakın diyerek sözlerime başlıyorum.

Hepimizin çoğu zaman tek derdi, tasası Google, Algoritma geldi, O gitti, şu güncellendi, bu düştü, bu çıktı, sıralamam gitti, keywordum uçtu.

Fakat hepsinin sebeplerini olduğunu bal gibide biliyorsunuz. Gerek tecrübeler gerekse etrafdan duyulan bir çok yenilen sonrasında her yeni yaptığınız çalışma bir öncekinden biraz daha güzel oluyor. Google'un amacıda bu zaten. Google gibi düşünelim arkadaşlar. birazdan seogaste.com üzerinde yayınladığım makalemi burada da paylaşacağım, hedefim reklam yapmak değil, daha çok bilinçlendirmek ve Türk SEO sektörüne katkıda bulunabilmek.

Şunları Unutmayın ;
1 - Her sayfanızın ana menüsünden, ana sayfanıza bir şekilde link veriyorsunuz, örneğimiz üzerinden gidersek bir haber sitesi, her haberinden, en değersiz haberinden bile anasayfaya en az 2 link çıkışı yapar, 50.000 indexli bir web haber portalı düşünelim. Size etti mi 100.000 iç link anasayfaya, şimdi böyle bir durumda anasayfada sadece 5 link çıkışı ne kadar güvenilir gelecektir ?


DİKKAT !
2- Bir gazete düşünün, ve bir gazete ilk sayfasını düşünün, bu ilk sayfada size o günün içeriği ile ilgili en ufak bir detayi bile ufakta olsa bildiril ( 24.sayfada ) tarzında referans olurlar. Alın size link işte. Gazete küçükse anasayfa yani ilk sayfadan iç sayfalara referans azalacaktır.

Düşünün dostlarım sadece düşünün, afedersiniz hayvan kadar index'i olan sayfalarınızın anasayfasından çok link dağıtımı yapmaktan kaçınmayın !

Kaynak : Anasayfada ne kadar link çıkışı olmalıdır

Ek Olarak: güncelleme : rankbrain sonrası dediklerimin bir bir güncelleme olarak geri gelmesi mutlu etti.