• Sitenizin amacı kullanıcıya bilgi vermeye çalışmak ise arama motorlarına değil ziyaretçileriniz için çalışmalısınız. Arama motorları ikinci plana olması gerekli. O yüzden sitenizin tasarımı ve eklentileri kullanıcılarınıza hitap etmeli. Ziyaretçiye önem veren bir siteye arama motorlarıda önem verir.



  • Sitenize girdiğiniz yazıların içerisinde hedef kelimeleri renklendirin ( özellikle kırmızı ) . Renkli yazılmış kelimeler o makalenin en önemli kısmıdır. Bu yüzden Google söz konusu kelimeye önem verecektir.



  • Daha önce de muhakkak duymuşsunuzdur bir web sitesi Internet Explorer’da düzgün görüntülenirken Firefox da bozuk görüntülenir. Bunun sebebi web sitesinin Web Standartlarına uygun bir şekilde tasarlanmamış olmasıdır. Google dediğimiz üzere kaliteli sonuç vermek için yazılmış bir arama motorudur. Bu sebeple Google tüm internet tarayıcılarında kusursuz şekilde görüntülenen sitelere öncelik verir. Bu yüzden W3C standartlarına uygun temalar kullanın.



  • Hedef kelimelerinizi renklendirmenizin yanı sıra, diğer bir hedef kelimeyi kalınlaştırarak botların ve ziyaretçilerin dikkatini üzerine çekebilirsiniz. Direkt olarak yazılmış bir makale hem botları hem ziyaretçileri sıkar.



  • Sayfa içindeki bölümlerinizi Google’a tanıtmanız sadece anasayfadan değil alt sayfalardan da ziyaretçi almanızı sağlarSayfa içindeki bölümlerin isimlerini hit almak istediğiniz kelimeleri içerir bir şekilde yazmanız menfaatinize olacaktır. Ayrıca a href tagı içersinde title=” Sitenizi açıklayan gramerlere uygun bir şekilde yazılmışhedef kelimeyi içeren cümle “ kullanmanız ve bu cümleyi kelime cenneti değil düzgünce kurulmuş bir cümle şeklinde yazmanız gerekir.



  • En güncelen orijinal içeriğe sahip olan siteler her zaman ödüllendirilir. Sabit içerikli sitelerden Google nefret eder. Siz de güncel olun Google’ın kalbini çalın. Sitenizi kurduğunuz günden beritek hedefiniz olsun. Hep aynı içerikten devam edin. Geçmişten beri aynı içerikte istikrar içinde devam etmeniz Google’ın dikkatini çekecektir. Orijinal içeriğin öneminden ise ne kadar bahsetsek azdır


  • Sitenizin hızı düşük olursa Google ile aranız bozulur. Her şeyden önce siteniz hızlı olması lazım.