lostyazilim
tr.link

Sitem neden index almıyor?

5 Mesajlar 5.225 Okunma
acebozum
tr.link

Ibolac Ibolac #php #mysql #wordpress Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 294
  • Beğeniler 46 / 49
  • Ticaret 25, (%96)
Günlük güncellediğim halde imzamdaki sitem index almıyor. Yani 3 günde 1 index alıyor yaklaşık. Her yazdığım yazıyı pingleniyor, twitter ve facebook'ta paylaşılıyor. Fakat yinede index alma süresi çok uzun. Günlük olarak içerik girmeye devam ediyorum ve yazılarımın hepsinide kendim yazıyorum. Bu sorunun sebebi ve çözümü nedir?

Tüm PHP İşleriniz Yapılır # BOT # SCRIPT # EDIT
wmaraci
reklam

pierrecassi pierrecassi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek erkek giyim
  • Konum -
  • Ad Soyad R** U**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 10 / 39
  • Ticaret 17, (%100)
all bendende o kadar

erkolay erkolay webmaster.bbs.tr Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Hosting, Domain, Marka, Patent
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 972
  • Beğeniler 134 / 216
  • Ticaret 20, (%100)
3 gün fena değil. Ama bazı arkadaşlar, meta ayarlarında, botların ziyaret periyodunu düzenleyebileceklerini iddia ediyor.

Siz de bu periyodu 1 gün olarak düzenlerseniz, belki işe yarar. Bu gerçekten işe yararsa, her gün sitenizdeki içerik başlık sayısının artması gerekir. Her gün içerik girmezseniz, google amca" beni neden her gün boş yere çağırıyorsun?" der.

Ibolac Ibolac #php #mysql #wordpress Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 294
  • Beğeniler 46 / 49
  • Ticaret 25, (%96)

erkolay adlı üyeden alıntı

3 gün fena değil. Ama bazı arkadaşlar, meta ayarlarında, botların ziyaret periyodunu düzenleyebileceklerini iddia ediyor.

Siz de bu periyodu 1 gün olarak düzenlerseniz, belki işe yarar. Bu gerçekten işe yararsa, her gün sitenizdeki içerik başlık sayısının artması gerekir. Her gün içerik girmezseniz, google amca" beni neden her gün boş yere çağırıyorsun?" der.

Arama motorları zaten günde bir kaç kez geliyor siteye. WP-stats ile bunu takip edebiliyorum. Sorunum gelip eli boş gitmesi. Anlam veremediğim şekilde geliyor ama indexlemiyor. Sizde sanırım şu koddan bahsediyorsunuz.

Bu kod hiç bir işe yaramıyor bence :)

Tüm PHP İşleriniz Yapılır # BOT # SCRIPT # EDIT
wmaraci
wmaraci

erkolay erkolay webmaster.bbs.tr Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Hosting, Domain, Marka, Patent
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 972
  • Beğeniler 134 / 216
  • Ticaret 20, (%100)
Ben de işe yaramadığını düşünüyorum. Bing'in böyle bir ayarı var ve işe yarıyor.

Google Amca, çok meşgul olduğundan, büyük sitelerle anında ilgilenirken, diğer siteleri geç indexliyor.

Blogger ve blogspot sayfaların işte burada avantajı oluyor. Oralardan blog açıp, paravan yapın. Güncel içeriklerinizi aynı anda bu blogda da paylaşın. Orada daha hızlı indexlendiğini göreceksiniz.

Ek Olarak:

Ibolac adlı üyeden alıntı

Günlük güncellediğim halde imzamdaki sitem index almıyor. Yani 3 günde 1 index alıyor yaklaşık. Her yazdığım yazıyı pingleniyor, twitter ve facebook'ta paylaşılıyor. Fakat yinede index alma süresi çok uzun. Günlük olarak içerik girmeye devam ediyorum ve yazılarımın hepsinide kendim yazıyorum. Bu sorunun sebebi ve çözümü nedir?

Sitenize backlink çalışması yapmışsınızdır. Çoğu site sahibi sadece kelime üzerinden backlink alır. Evet bu kelime bazında faydalıdır. Ama sitenin tamamının indexlenmesi için, sitenizin içeriği ile alakalı yüksek PR'li ve hitli bir siteden (kelime değil) direkt olarak domaininizi linkletin. ibolac.com'un backlink aldığı görünmüyor.

Sitenizi sadece google'a eklediğiniz görülüyor. Bing, Alexa, Yandex, webutation.com, safeweb.norton.com, majesticseo.com, toplist.eu, liveinternet.ru gibi yerlere mutlaka ekleyin ve doğrulama kodlarını sitenize ekleyin.
opdip.com'a da mutlaka ekleyin. sosyal medya çalışması yapıyormuşsunuz zaten. Ama facebook beğen ve google +1 düğmesi olması lazım. Çok faydasını görürsünüz. Facebook ve Google Plus üzerinde hesabınız olması yetmez, özellikle sayfa ve uygulama oluşturmalısınız.

Blogger ve blogspot üzerinde; farklı e-posta hesapları ile --mümkünse farklı bilgisayarlar da olursa daha iyi olur-- özgün yazılarla bloglar oluşturun. 1-2 ay hiç link vermeyin. 1-2 aydan sonra, bu blogları birbiri ile ilişkilendirmeden (yani birbirine link vermeden) sadece ibolac.com sitenize link vermeye başlayın.

Bunların ardından her kategoriyi, her gün özgün içeriklerle güncelleyin. O zaman indexlenme periyodunuz hızlanır.

Ya bu kadar emek vereceksiniz, ya da 3 günde bir indexlenmeyi sabırla bekleyeceksiniz. Ama anlattığım yöntemleri uygularsanız, hem sitenize link çeşitliliği ile gelecek Trustrank ve PageRank değeri, Alexa değeri, hem de aldığınız hitleri bu yollarla kat be kat arttırırsınız.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al