Merhaba arkadaşlar. Sizlere bu makalemizde sitenizin arama motorunda ki sıralamaların da nasıl sabit kalınır yollarını söyleyeceğiz.
Sitemin sıralama düşmesini nasıl engellerim ?
1. Web sitenizin içeriğini mümkün olduğunca güncellemek
Web sitenizin içeriğini her gün güncelleyin. Günde en az 2-3 daha fazla girebilirim diyorsanız bu rakam 6-7 belkide 10-15′i bile bulabilir. Ama yok Oğuz abi benim vaktim yok ben ne yapayım diyorsanız. Sizin için de bir yöntem buldum arkadaşlar telaşlanmayın. Sitenize günün sözlerini ekleyin. Şimdi diyeceksiniz ne alaka Oğuz abi ? Şöyle söyleyeyim.
Siteye giren kişiyi düşünelim. Arama motorunun vasıtasıyla sitenize geldi. Bir kaç sayfa gezdi. Sitenizde bir kaç sayfa gezerken bir yazılarınız sabit kalırken, günün sözleri her daim yenilenmeye başladı. Oğuz abi bize diyorsun sen yapmıyorsun ne kadar ayıp ! Evet doğru söylüyorsun kardeşim . Bende yeni öğrendim bu yöntemi. Yöntem kesin başarılı demiyorum bak ! denenmeli diyorum. Bu sayede siteniz hep güncel kalabilir.
Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz :
<script></script>
2. Güvenilir bağlantıları kullanın
Sitenize tanıtım yazısı alıyorsunuz. Link alıyorsunuz. Tamam eyvallah burada diyeceğim bir şey yok. Fakat, adam gidiyor abicim eskort siteden link alıyor. Sonra sitem niye sıralamalarda düştü ?
Neden böyle oldum ! Kötü Google hain Google falan filan havaları. Para kazanacağım diye siteyi mahvetmeyin abicim. Güvenilir bağlantılar paylaşın ve kullanın.
3. Çok fazla anahtar kelime kullanmayın
Kullan sen abim kullan (!) . Adamın belirli bir kelimesi bile yok. Aklına ne geldiyse yazmış Tam 52 tane kelime ! Yuh be abim yuh diyorum ! insan 10 taneyi anlar 20 taneyi anlar abi 52 tane nedir ?
Ayıp denen bir şey var yahu. Yapmayın sitenizi mahvetmeyin. Oğuz abi sen ne öneriyorsun ? Bana kalsa kardeşim max 6 veyahut 7 tane anahtar kelime kullanmayı tavsiye ederim.
Ayrıca siteniz ile alakalı anahtar kelimeler kullanın. Siteniz Android üzerineyse Android uygulamaları yerine, Bilgisayar oyunları yazarsanız Google orda dur yabancı der size.
4. Tanıtım yazısı, link ve reklam verdiğiniz sitelere dikkat !
Tanıtım yazısı verirken,link alırken veyahut reklam alırken alacağınız sitelerde çok seçici olun. Şahsen ben öyle yaparım. İyi bir siteyi belirleyen unsur nedir ? Alexa ? Pagerank ? Bunların hiç biri değil desem ? Nasıl yani Oğuz abi ?
Şimdi bak canım kardeşim. Bir sitenin önce içeriğine bakacaksın. Adam ne paylaşmış ? Neler yapmış ? O siteye reklam versen ne yararın olacak. Bunları iyi analiz etmeniz gerekiyor.
Bana kalsa ben takip ettiğim sitelerden alırdım tanıtım yazısı. Düşünüyorum çünkü, ben bu adamı takip ediyorsam en azından iyi bir yönü var ki takip ediyorum değil mi ?
5. Sürekli host değişikliği yapmayın
En uyuz olduğum olayların başında geliyor bu olay. Adam site yedeğini almamış. Her ay hosting değiştiriyor. Yazıları kayboluyor. Bu adamın yüzünden daha önce yazmış olduğu yararlı yazılara ulaşamıyorum.
6. Düzgün reklam yerleşimi
Genellikle Pop-up reklamlardan nefret eder bizim halkımız. Buda normal bir şey yani arkadaşım.
Sen her yazının önüne koymuşsun Pop-up reklamı adamdan yazıyı okumasını bekliyorsun. Sen oraya ne kadar faydalı yazı yazarsan yaz o yazıdan faydalanamaz ise giren kişi, inan hiç bir faydası olmaz !
7. Footer fazla backlink olayı
Tamam footer kısmına alırsın 1-2 tane link ama, abi 25 tane 30 tane de link alınmaz ki ! Birde kocaman koymuyor mu 1-2 tanesini oraya insanın bir daha siteye giresi kalmıyor.
8. Yazım ve dil bilgisi hatalarını en aza indirmek
Bu hata benim çok fazla genel olarak yaptığım hatadır. Cümle biraz devdik oldu ama olsun o kadarcık ta icon smile Sitemin sıralama düşmesini nasıl engellerim ? . Bazı insanlar var gerçekten çok takıntılı.
Adam bir yerde noktayı unutsun, o siteye daha girmek istemiyor. O site ile işi olursa bile işini halledip direk çıkıyor.
9. Kötü amaçlı yazılım saldırılarından kurtulun
Bu olay bir kere benim başıma gelmişti. Şimdi aradım da bulamadım. Ama inanın çok lanet bir şey bu olay.
Bu olayı detaylı olarak yazacağım yakında. Hack yediğiniz de nasıl bir yol izlemelisiniz. Haclink karşısında neler yapılmalı hepsini tek tek anlatacağım inşallah :).
10. Rakiplerinizi izleyin
Rakiplerinize bakın, gün ve gün izleyin. Onlar da olan da bizde olmayan ne var ? Sizin üstünüze sıralamaya nasıl çıkmışlar ?
Sosyal Medya ile mi yoksa tanıtım ile mi sizi geçebilmişler ?
Ayrıca Sosyal Medya konusuna denk gelmişken size küçük bir ipucu verelim.
Bugün, sosyal ağlar hayatımızın büyük bir parçasıdır. Onlar bizim aile ve arkadaşlar ile temas tutmak için yapılmış bir devrim niteliğinde ki projelerdir. Nasıl bir devrim, Sosyal ağlar öyle bir hale geldi ki artık sokaktaki 3 yaşında ki çocuğun bile Facebook ve Twitter hesabı var. Ünlülere ne demeli ?
Bana Twitter hesabı olmayan bir ünlü söyleyin desem kimse çıtını çıkaramaz neden ? Her ünlünün bir Twitter/Facebook hesabı var.
Peki hangisi bizler için en uygun ?
Google+, Facebook ve Twitter tüm kendi benzersiz özellikleri ve satış noktaları var. Ama biri sadece sizin için iyi olabilir.
İşte size yardımcı olacak kısa bir rehber:
Küçük işletmeler
Eğer bir dükkan ya da küçük bir iş kuruyorsanız, Twitter sayesinde potansiyel müşterilere ulaşmak orada senin adına harika bir yoldur. Bir profil ayarlama ücretsiz ve yapmak çok kolaydır ayrıca size marka imajı için tasarımınızıda özelleştirebilirsiniz. Bir avantaj Twitter diğer sosyal ağlar üzerinden sadece onları izleyerek insanların dikkatini çekmeye, ya da takipçileri retweets karşılığında ödüller sunarak sizin için iş piyasası oluştura bilmenizi sağlar.
Twitter
Uzmanlaşmış iş
Twitter kısa doğası ile genellikle bir şirketin avantajı için çalışacak bir potansiyeli vardır. Ancak, daha uzmanlaşmış ya da karmaşık hizmetleriniz için daha çok işe yarayacak bir Sosyal Ağ kullansanıza ?
Bu durumda, her zaman kendinizi satmak için daha fazla seçenek verecektir. Bu seçenekleri düzgün ve hızlı bir şekilde kullanarak istediğiniz potansiyel müşterilere ulaşmak çok kolay olacaktır.
Facebook
Şuanda yaygın olarak kullanılan 2 tane Sosyal Ağ var bunlarda Facebook – Twitter. Sizin tarzınız sizin tercihiniz. Umarım rehberimiz sizin için bir işe yarar
Kaynak : Sitemin sıralama düşmesini nasıl engellerim