Hiç kuşkusuz sosyal medya sitelerimiz için önemlidir. Şirket siteleri, yani devamlı değişiklik yapılmayan, makale girilmeyen siteler için izlenecek yol;

1. Google Trend: Google'da yazdığınızda çıkan sayfaya anahtar kelimenizi yazarsanız, link almanız gereken site grupları (Direk alakalı) listelenir. Böylece gereksiz sitelerden link almanın önüne geçersiniz.

2. Bu site gruplarından "Sidebar" link ve 1 adet makale satın alınır. Tavsiyem sonucu sağlıklı görebilmeniz için yalnızca 1 siteden sidebar link alarak durumu 2 ay izlemenizdir. İlk etapta siteniz 7-8 sıra gerileme yaşar ve bu iyiye işarettir. Çok geçmeden sayfalar atlayarak ilk sayfalara yaklaşırsınız. Yaşadığım deneyimler gösteriyor ki, ortalama 1.5 ay beklemeden kesin sonucu göremezsiniz. BU şekilde gereksiz maliyetin de önüne geçersiniz.

3. Koyacağınız makale sitenizi genel olarak tanıtan ve "Ayrıntılı bilgiler için www.domain.com web adresine giriniz" şeklinde 1 tane kaynak link girin. En az 2-3 resim olmalıdır.

4. Sitenizi değerli kılmak adına reklamını çeşitli sitelerde yapabileceğiniz aylık belirli bir sayıda (15 makale gibi) makaleyi çeşitli bloglarda yayınlayın. Makale isminiz genelde sitenizin adı ile geçsin. Bu şekilde hem değerli backlinler almış olursunuz hem de fuzuli backlink hizmetlerine para vermekten kurtulursunuz. Sitenize yapılacak en büyük kötülük, bir makaleyi yüzlerce sitede aynen yayınlamaktır. Değerli olan, her makalenin farklı, özgün olmasıdır. Ve makaleler 1-2 gün ara ile tek tek yayınlanmalıdır. Aynı anda asla yayınlamayın. Anlaşmanızı bu şekilde yapın. BU hizmeti site yöneticisinden zaman zaman almışımdır.

5. Link alacağınız sitelerde dikkat edilecek hususlar:

a) Alexa değeri iyi yani düşük olmalı. Bunu biraz araştırmanızda fayda var. Sitenin popülaritesini gösterir. Pr değerlerine asla aldanmayın. Pek çok yatırımcı, Pr değeri yüksek olan domainleri süresi bitince alıyor ve güncel tutmayarak link tarlasına dönüştürüyor. GÜncel ama Pr:1 bir site size daha çok fayda sağlayabilir. Tavsiyem Pr:2-3-4 arası sitelerden link almanız.
b) Site güncelliğini yazılan makalelerin tarihlerini inceleyerek tespit edin.
c) Domain en az 1 yaşını doldurmuş olmalı.
d) Güncel sitelerin indexleri de yüksektir.
e) Hit alan sitelerin alexa değerleri de iyidir...

2-3 günde bir de facebook,twitter, google plus hesaplarınızdan tanıtım mesajı atın. BU mesajlarınıza linklerinizi koyun.
Websitenizin tüm linklerinin değerli olduğunu göstermeniz için bu gereklidir. Hemen hemen tüm anahtar kelimelerimde ilk sayfadayım. Bana bir anahtar kelimem için 1.000-1500TL teklif ederlerken, toplamda 300-500TL bir masrafla tüm anahtar kelimelerimde bu işi kendim başardım.

Bu anlamda kendi çalışmamın sonuçlarını sizinle paylaşarak, yol haritanızı çizmenizde katkı sağlamak istedim.
Herkese başarılar dilerim...