Smf seo nedir denildiğinde şu bilgileri iletmek mümkündür. Smf seo, sitenizde bulunmakta ve sonu php ile biten adreslerinizin uzantılarını html olarak çevirebilen bir programdır. Yani arama motorlarına kolay indeksleme sağlatabilmekte olan bir modifikasyon türüdür. Smf ise seo için bir moddur. Önemli uyarı olarak şu bilgiyi sizlere iletebiliriz. Smf seo modu sadece apache sisteminde çalışmaktadır. Eğer normal kurduğunuzda çalışmassa bunun anlamı sisteminiz apache olmamasıdır. Smf açılımı şu şekildedir.







Simple Machines Forum'dur. Web sitenizdeki alan adınızdaki kullanıcılarınız arasındaki iletişimleri artırmak ve bilgi paylaşımlarını kolaylaştırmak için ayrıca teşvik etmek için bir forum kurulmalıdır. Bir forum kurmak için farklı uygulamalar kullanılabilmektedir. Ücretli olanı vBulletindir. Ücretsiz olanı ise smf veya phpBB'dir. Bunları bir forum kurmak istediğiniz zaman rahatlıkla kullanabilirsiniz. Smf ücretsiz olarak elde edilebilecek olan profesyonel olarak birkaç formu dakikalar içinde kurabileceğiniz bir yazılımdır.







Php dilinde yazılmış bir uygulamadır. MySQL veritabanını kullanmaktadır. Ftp veya web tarayıcıları aracılığı ile bu sistemi kurabilirsiniz. Çoğu hosting sağlayıcısı bu kurulumu otomatik şekilde kolaylıkla yapabileceğiniz şekilde bağlantı sunmaktadırlar. Smf'nin destek sitesi ise sürekli olarak gelişmektedir. Problemlerinize ise anında destek olabilmektedirler.Bir sürü güncel olan web uygulamalarında, içerik yönetim sistemleriyle şablonlar kullanılmaktadır. Bu uygulamadan uygulamaya göre değişik şekilde adlandırılabilir. Smf bu şablonlara tema demektedir.







Smf sizler için uygulamalarınızı geliştirecektir ve isteklerinize göre ek özellikler de getirecektir. Bunun yanında ek uygulamalar ve eklentiler de kurabilirsiniz. Bu iki özellik ile istediğiniz şablonu ve temayı sitenize giydirebilirsiniz.Yine istediğiniz eklentiler ile de smf uygulamalarınızı ve formunuzu özelleştirmenizi de sağlamaktadır. Bu aslında çok önemlidir. Bu şekilde smf seo yöntemlerinizi geliştirebilirsiniz ve smf seo ayalarını da yapabilirsiniz.






Smf özelliklerinden bazıları ise şu şekildedir. Smf sizlere gelişmiş izin ve kullanıcı yönetimi sağlar. Aynı anda farklı dillerde yayınlayabilmeniz için sizlere seçenekler sunabilir. Açık kaynak olması ve kod hakkında da yeterli doküman olması gibi değişik özellikleri de bulunur. Yeni ve eski okunmamış olan başlıkların takibini yapabilir. Smf sizlere iyi bir performans sunmaktadır ve büyük ölçekli sitlerde kullanılabilmektedir. Smf'nin xhtml, xml, rss ve wap desteği de bulunmaktadır.






Paket yönetim sistemiyle smf deki güncellemeleri ve eklentileri otomatik olarak kurup kaldırabilirsiniz. Bütün bu özelliklerinin yanında kötü bir özelliği yani dezavantajıdır varıdır. Bu eski çağlardan kalma olan seo ayarlarıdır. Smf'nin kurulumu ise şu şekilde olmaktadır. Smf windows veya linux işletim sistemine ihtiyaç duyar. Aynı zamanda buna ek olarak apache, php, mysqol, bir ftp programcısına ve veritabanı yönetim programına ihtiyaç duymaktadır.







Smf'de form kuracağınız zaman site alan adı ve hosting servisiniz çok önemlidir. Smf seo ayarları için ise bu iki özellik çok önemli yer tutmaktadır. Hosting sağlayıcınız sitenizi ve trafiğini kaldırabilecek büyüklükte bir firma olmalıdır. Birde akılda kalıcı ve formunuzun konusu ile ilgili bir alan adı seçmeye de özen göstermelisiniz. En sadece şekilde smf kurulumu ise şu şekilde olmaktadır. Önce veritabanı oluşturulur. Sonra oluşturduğunuz bir kullanıcı bu veri tabanında yetkilendirilir.









Daha sonra kurulum dosyalarınızı bir ftp istemcisi ile birlikte hosting sağlayıcınıza istediğiniz bir ana forum klasörüne içine yüklemelisiniz. Dosyalarınızın izin durumlarını kontrol etmelisinizdir. Oluşturduğunuz veritabanı veya kullanıcısına ait bilgileri girmelisiniz. Forum ayarlarınızı yapıp forum adı kısmını halletmelisiniz. Bu işlemlerin ardında ise veritabanınıza bilgileri göndermelisiniz. Tabloların oluşmasını bekleyiniz. Daha sonra admin kullanıcı adını ve bilgileri giriniz. Install. php dosyasını sildikten sonra ise formunuza rahatlıkla erişim sağlayabileceksiniz.