lostyazilim
tr.link

SSL Sertifikası ve SEO Arasındaki İlişki

6 Mesajlar 939 Okunma
lstbozum
tr.link

umutr umutr Project Development E-Mail Onaysız
  • Üyelik 05.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Digital Marketing
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad U** T**
  • Mesajlar 455
  • Beğeniler 113 / 146
  • Ticaret 78, (%100)
Forumda araştırma yaparken bazı kişilerin "SSL ve SEO" ile alakalı sorularına denk geldim. Bu soruların gördüğüm kadarıyla pek de net cevapları verilmemiş. Bu yazımda https:// yani SSL ve SEO arasındaki ilişkiyi ele almak istiyorum. Çoğu kişi için güzel bir bilgilendirme olacağını düşünüyorum.

SSL ve SEO ilişkisi hakkında bir araştırma

Google üzerinde bazı ilk sayfa araştırmaları yapılıyor ve bunlardan bir tanesi de bugün ele aldığımız konu olan SSL ve SEO hakkında. Bu alanda ilk yapılan araştırmada Google ilk sayfa sonuçlarında %30 SSL sertifikasına sahip sitelerin olduğu görülüyor. Daha sonra Google yeni bir güncelleme yapıyor ve bu alanda yeni bir araştırma daha yapılıyor. Söz konusu bu güncellemeden sonra bu oran %50'ye çıkıyor. Daha sonra arada geçen 9 aylık bir süreç ile birlikte bu oran %70-75'lere ulaşmış durumda.

Yani yapılan bu araştırma Google'ın yaptığı güncellemelerden sonra SSL sertifikasına sahip sitelerin daha çok ön plana çıkarıldığını göstermiştir. Her zaman söylediğimiz gibi Google kullanıcı dostu, iyi içerikli siteleri sever ve SSL sertifikasını da bir güvenlik önlemi olarak kabul ediyor. Bu nedenle sıralamalarda da artık SSL sertifikasına önem veriyor. Düzgün ve kurallarına uygun kurulan bir HTTPS yapısı sıralamada size olumlu yönde etki edecektir.

Yani çıkaracağımız sonuç yükselmek istediğiniz kelimelerde SSL sertifikası tetikleyici bir etken.
Kiroglumarket muratgny4254

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

farego farego WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek idari işler
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** D**
  • Mesajlar 305
  • Beğeniler 93 / 92
  • Ticaret 0, (%0)
Zaten 30 temmuz gibi bir tarih mi ne sonrası google ssl sertikası olmayan siteler için uyarı verecek diye duydum.

Solargezi.com

• Üyelik 05.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad U** T**
  • Mesajlar 455
  • Beğeniler 113 / 146
  • Ticaret 78, (%100)
farego 30 Ekim 2018 Tarihi itibariyle Google Chrome kullanıcıları SSL sertifikası olmayan sitelere girdiklerinde aşağıdaki görselde olduğu gibi URL yanındaki kutucukta "Güvenli Değil" ibaresi görecekler.

Not: Bu sadece Google Chrome için geçerli bir uygulamadır.
farego

kişi bu mesajı beğendi.

osidosi osidosi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek .
  • Konum Adana
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 942
  • Beğeniler 5 / 362
  • Ticaret 0, (%0)
bu ssl ne ile yarıyor bir anlayamadım. güvenlik için de neyin, nasıl güvenliği? yani blogger da google veriyor zaten ssl yi, o kadar önemli bir şey olsa neden bunu açıp kapamamız için için seçenek koysun ki? diretk koyardı. bunda da bir istatistik, reklam vb. çıkarları vardır diye düşünüyorum.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 05.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad U** T**
  • Mesajlar 455
  • Beğeniler 113 / 146
  • Ticaret 78, (%100)
osidosi SSL sunucu ile kullanıcı arasındaki iletişim akışının güvenliğini sağlar. Yani girdiğiniz site ile sizin aranızda güvenli bir iletişim protokolü oluşturur. Aradaki haberleşme ve iletişim akışı kriptolu şifreleme ve geri açma işlemleri olarak gerçekleştirilir. Yani SSL aradaki iletişime güvenli hale getiren bir duvardır.

muratgny4254 muratgny4254 Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2018
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Sosyal medya Hizmetleri
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 405
  • Beğeniler 161 / 94
  • Ticaret 23, (%96)
hocam comodo postive ssl aldım şimdi birde özel ip siteye şuan erişemiyor hosting firmam beklemen gerek dedi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al