Forumda araştırma yaparken bazı kişilerin "SSL ve SEO" ile alakalı sorularına denk geldim. Bu soruların gördüğüm kadarıyla pek de net cevapları verilmemiş. Bu yazımda https:// yani SSL ve SEO arasındaki ilişkiyi ele almak istiyorum. Çoğu kişi için güzel bir bilgilendirme olacağını düşünüyorum.
SSL ve SEO ilişkisi hakkında bir araştırma
Google üzerinde bazı ilk sayfa araştırmaları yapılıyor ve bunlardan bir tanesi de bugün ele aldığımız konu olan SSL ve SEO hakkında. Bu alanda ilk yapılan araştırmada Google ilk sayfa sonuçlarında %30 SSL sertifikasına sahip sitelerin olduğu görülüyor. Daha sonra Google yeni bir güncelleme yapıyor ve bu alanda yeni bir araştırma daha yapılıyor. Söz konusu bu güncellemeden sonra bu oran %50'ye çıkıyor. Daha sonra arada geçen 9 aylık bir süreç ile birlikte bu oran %70-75'lere ulaşmış durumda.
Yani yapılan bu araştırma Google'ın yaptığı güncellemelerden sonra SSL sertifikasına sahip sitelerin daha çok ön plana çıkarıldığını göstermiştir. Her zaman söylediğimiz gibi Google kullanıcı dostu, iyi içerikli siteleri sever ve SSL sertifikasını da bir güvenlik önlemi olarak kabul ediyor. Bu nedenle sıralamalarda da artık SSL sertifikasına önem veriyor. Düzgün ve kurallarına uygun kurulan bir HTTPS yapısı sıralamada size olumlu yönde etki edecektir.
Yani çıkaracağımız sonuç yükselmek istediğiniz kelimelerde SSL sertifikası tetikleyici bir etken.