lostyazilim

Tanıtım Yazıları Hakkın da Bilgi

3 Mesajlar 1.613 Okunma
lstbozum
smsonayhizmeti

hasaaab hasaaab WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Desinatör
  • Konum
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 369
  • Beğeniler 40 / 73
  • Ticaret 12, (%100)
Herkese Selam olsun, Bakkal Mahmuda ve kızına Selamlar, Ayşe teyzeye Mahmut amcaya, Manav Hüseyine, Kasap kedisi Şerafettine Hatta Mark Zuckerberg’e selam olsun. Selamlaşmamız bitti gibi hatta aklıma gelen bir çok akrabam bulunmakta yalnız hangi birini nasıl bulup buraya getireyim diye düşünürken konunun dağıldığını hissederek hemen konuya girmek istiyorum.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere Tanıtım Yazıları hakkın da kısa bir bilgi vermeyi amaçladım. Peki bizleri neler bekliyor bu konu hakkın da hemen başlıklar altında yazalım ve konumuza örnek vererek kapayalım.


tanıtım yazısı

1- Tanıtım yazıları nedir?

2- Tanıtım yazıları Backlink alma da önemlimi dir?

3- Tanıtım Yazıları makaleleri nasıl olmalıdır?

4- Tanıtım yazıları içerisin de kaç adet backlink bulunmalıdır?

5- Tanıtım yazıları etiketi kullanılmalımıdır?

6- Tanıtım yazıları hangi amaçla kullanılmalıdır?

7- En iyi şekil de Tanıtım yazısından nasıl faydalanılır.

8- Babam pasta yapmayı nereden öğrendi :)

9- Google artık bizi sevmeyecek :)

10- Bu ne kadar Kısa bir yazı oldu :)



tanıtım yazısı farklı fikirler

Evet Arkadaşlar bu kadar çok soru varken kısa bir yazı olmasını planladığım yazı galiba uzun bir makale haline dönüşecek gibi görünmekte. Olsun sabahın saat 06:18 de bu yazıya başladık bakalım ne zaman bitecek.

Tanıtım yazısı aslında Sözlük anlamı birinin veya birilerinin sizin hakkınız da bilgi ve detayı paylaştığı ya da reklam yaptığı Giriş, Gelişme Sonuç bölümlerinden oluşan metinlerden ibarettir. Seo‘ya kavramı da buradan gelmektedir. Peki Seo için Tanıtım Yazısı nedir? Bir sitenin reklamını yapmak için kullanılan makale içerisin de link ya da link gruplarının başka bir site aracılığı ile reklamını yaptığı yahut referans olarak gösterdiği arama motorları tarafından bu link ile sizlere ulaşmanın ya da linki veren sitenin size tanıdığı referans ile arama motorlarının algıladığı bir reklam olarak düşünebiliriz.

Tanıtım yazıları backlink alma yöntemlerinin kollarından biri olarak görmeliyiz. Bir çok backlink alma yöntemleri arasın da en iyi olarak kabul edilse de faydasız olan yani referans bakımın dan kötü üne sahip sitelerden alınan backlinkler tamamıyla tanıtım yazısında da bize kötü olarak yansıyabilir. Peki bu denli ciddi bir olayın backlink alma da yararı yok mudur? Tabi ki de etkisi ve yararı iyidir. Çöp link olmuş tabiri ile bir çok forum ve seo blogların da bahsedilen olay ile kendimize alacağımız tanıtım yazılarına dikkat ettiğimiz sürece backlink çeşitlerinden olan tanıtım yazısı reklam olarak çok iyi bir yöntemdir.


Tanıtım yazısı makaleleri kesinlikle alacağınız link ya da domain üzerine usta ile hazırlanmış makaleler ile hazırlanmalıdır. Gereksiz kelimelere gidilmemeli ve 300 kelime üzeri makaleler ile yapılması daha yarar sağlayıcı olacağı kanaatindeyim. Neden 300 kelime derseniz bir çok tanıtım yazısı sizinle aynı sektör de olan firmalar tarafından çeşitli kelime varyasyonları ile hazırlanıp sunulmaktadır. Bunlar genel olarak konuşmak gerekilirse 200 kelime ya da altı olarak yapılmaktadır. Sizler bu kelime toplamaının üstüne çıkarak kendinizi bir adım öne atmış bulunursunuz. Ayrıca makaleniz içerisin de vurgulamak istediğiniz metni 300 kelime içerisin de %5 olarak kullanırsanız ki bu da 15 kelimeye tekabul eder sizler için daha iyi olur. Bunun sebebi ise bir çok deneme yanılma yöntemlerim arasın da kelimenin çokluğu spam riski taşımaktadır. Tam aksine 3-5 kelime de olursa arama motorları tarafından pek fark edilememektedir. Tanıtım Yazılarınızın içerisin de Kalın, İtalik ve altı çizgili kelime kullanmanızı öneririm. Özellikle vurgu yapmak istenilen kelimeye genellikle kalın (Bold) kullanılması bir çok kişi tarafından yapılan hata olarak gözüme çarpmaktadır. Bunun yerine tanıtım yazılarınız da anahtar kelimelerinizi altı çizgili olarak yaparsanız sizin için daha iyi olacağı kanaatindeyim. Teknik detayların yanı sıra makalenizi hazırlarken güncel olmasını ve kesinlikle ama kesinlikle özgün olmasını sağlayın. Bir cümlesini dahi özgün olmayan kelime kullanmamaya bakın.


Tanıtım yazıları içerisin de bir çok forum ve seo blogları oluşturan arkadaşlar tarafından tabirimce üstü çizili olarak kaç adet link verilmelidir sorusuna ben şu şekil de davranıyorum. Her yer de en fazla 3 adet link deniliyor herkes bunu 3 farklı kelime de kullanıyor. Aslın da bu doğru bir yöntem olabilir fakat 2 adet linki kelime bazlı backlink alıp 1 adet linki de şu şekil de kullanabilirsiniz.

Detaylar aşağıdaki linkte :

https://dinleyin.wordpress.com

Ya da

Kaynak : https://dinleyin.wordpress.com

Bu şekilde vereceğiniz link arama motorları gözün de daha değerli olacağından emin olabilirsiniz.

Tanıtım yazıların da etiket kullanılmalıdır. Sonuç olarak başka bir site de tanıtım yapıyorsunuz. Örneğin başlığınız “Kadın Budu Köfte hazırlanışı” olsun. Etiketlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz.

Etiketler : Kadın Budu Köfte nasıl yapılır, Kadın Budu Köfte harcı, Kadın Budu Köfte nasıl pişirilir, Kadın Budu Köfte tarifi

Bu etiket kullanımını kesinlikle başlıkla aynı kullanmayın. Sonuçta etiket sistemi benim anladığım kadarı ile alt başlıklar gibi kullanılan taglardır. Arama motorları da yapılan arama sonuçların dan biri olan “Kadın Budu Köfte harcı” kelimesin de sizleri bu etiket sayesin de başlıkmış gibi sıralamaya alabilir.

Tanıtım yazıları hangi amaçla kullanılmalıdır sorusuna buradan kalkıp backlink almak için en iyi yöntemdir dersek hata yapmış oluruz. Adı üstün de tanıtım yapıyoruz. Peki bunu kullanırken amacımız ne olmalıdır. Kesinlikle sitemizi reklam ya da backlink alan bir site gibi göstermemeli faydalı ve özgün bir siteymiş gibi gösterecek yazılar hazırlanmalı ve sonucun da bu şekil de yayınlanmalıdır.


En iyi şekil de Tanıtım yazısından faydalanmak için yukarıda ki açıklamaları okuduktan sonra sizlere küçük ama etkili bir yöntem söyleyebilirim. Bir çok imleme sitesi bulunmaktadır. Hatta imlemenin dışın da sosyal imleme sitelerini söylemek istedim. Facebook, Twitter vb. bir çok siteden gerçek hesaplarınızın haricin de böyle siteleri paylaşabileceğiniz bir kaç adet üyelik alın. Buralar da bu tanıtım yazılarınız index aldıktan sonra paylaşarak bir link ağı kurmuş olursunuz ve kendinize hit akışı sağlamış sayılırsınız.


Babam pasta yapmayı nereden öğrendi bilmem ama bir zamanlar bir pasta vardı arama motorları tarafından dilimlere ayrılıp site sahiplerine ödül olarak verdiği. Şimdiler de ise bu pasta dilimi arama motorlarının ağzın da hadi al alabilirsen.


oogle artık bizi sevmeyecek evet doğru duydunuz çünkü bu tür yazıların bir çok blog ve site de olduğunun farkın da. Bizler de artık farkındalık yaratıp bizi sevmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Peki sevmesi için illa bir şeyler yapma zorunluluğumuz mu var? Hayır kesinlikle bir şeyler yapma zorunluluğumuz yok yalnız dediğimiz gibi özgün ve güncel olursak ister istemez büyük yerlere geleceğiniz den emin olabilirsiniz.

Bu ne kadar kısa yazı oldu demi arkadaşlar? Şu an Saat 06:59 neredeyse 1000 kelimelik bir yazı oluşturmuş bulunuyorum. Hala da artmasına rağmen yazıyorum. Şimdi gelelim kısa ve net bir bilgiye “İçerik Kraldır“ata sözü ile sizleri baş başa bırakıyorum.
Makalemizin Geri Kalanını bloğumda ki Tanıtım Yazısı hakkında ki makalemi okuyarak devam edebilirsiniz.
 

 

wmaraci
reklam

Crewx Crewx Mr.Whale Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Software Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 3706
  • Beğeniler 1310 / 1310
  • Ticaret 152, (%100)
çok önemli bir makale ve bir okadarda çok açıklayıcı bir makale olmuş hocam teşekkürler.
 

 

hasaaab hasaaab WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Desinatör
  • Konum
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 369
  • Beğeniler 40 / 73
  • Ticaret 12, (%100)

Crewx adlı üyeden alıntı

çok önemli bir makale ve bir okadarda çok açıklayıcı bir makale olmuş hocam teşekkürler.


Ben teşekkür ederim. Yararlı olabildiysem ne mutlu kardeşim.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al