- Tanıtım yazısını alacağım sitede dikkat etmem gerekenler nelerdir?
"En önemlisi sitenizle alaka düzeyi. Tanıtım yazısı alacağınız sitenin organik gerçek ziyaret sayısı. Sitenin index alıp almadığı. Bazı sitelerde yayınlanan yazılar hiç bir şekilde indexlenmez. Bu durumda alacağınız tanıtım yazısıda etki etmez boşa gider."
- Siteleri DA/PA değerleri ne derece önemli ve alt limit/üst limit var mıdır?
"DA ve PA ggle için bir anlam ifade etmez. Ancak kendi içerisinde ggle ile anlamlı bazı kurallar ile eşleşir. Örneğin DA ve PA oranları 20-30 olan sitelerin kapanması gibi bir durum pek söz konusu olmaz. Çünkü emek verilmiştir. Vazgeçildiğinde bile genelde el değiştirir. Ancak DA ve PA karışık almanız gerekir. Sürekli aynı ortalama PA ve DA sitelerden link almak doğallığı bozacaktır."
- En çok merak ettiğim ise tanıtım yazılarını kendim elle yazıp yayınlayacak site sahiplerine göndermek istiyorum. Bundan dolayı aynı makaleyi bütün sitelere göndermemin karşı taraf için sanırım etik olmadığını biliyorum fakat sitem açısından bir zararı dokunur mu?
"Aynı tanıtım yazısını bu şekilde dağıtırsanız sitelere birşey olmaz ama sizin sitenize ciddi şeyler olur ve ggle ile siteniz arasındaki arkadaşlık bozulur. Bir daha düzeltmek için çok uzun süreler gerekebilir. Ggle'da sabıkalı olmak gerçek hayattaki duruma benzer. Bu kötü sicil sizi sıkıntıya sokabilir. Aynı yazının paylaşılabileceği bazı durumlarda vardır. Örneğin bültenler gibi."
- Tanıtım yazısındaki backlinklerin Dofollow ya da Nofollow hangisinin olduğu çok fark ediyor mu günümüz güncelliğindeki haliyle
"Fark ediyor ve her ikisi de doğru yerlerden doğru oranlarda gereklidir. Her sitenin dofollow aldığı yerden siz birazda nofollow alayım doğal olsun diyerek işlem yaparsanız bu doğal olmaz. Ya da terside geçerlidir. Herkese nofollow link veren bir yerden dofollow link almak satın almaktır ki işte bunu yakalarsa ggle, sonu cezaya kadar gidebilir. Ancak her ikisinin dozu ve yeri önemlidir. Doğru doz sitenizi yükseltirken hatalı doz sitenizi öldürebilir."
- Sitem için bu satın almaları veya backlink çalışmalarını ne kadar aralıklarla yapmalıyım eğer sık yaparsam bu bir çeşit spam algılamasına sebep olabilir mi?
"Bu sektöre, sitenizin yaşına, rakiplerinizin bağlantı sayılarının ortalamasına, sitenizin ziyaretçi sayısına bağlıdır. Diyelim ki siteyi henüz açalı 3 ay oldu. 3 ayda günde 10 ziyaretten 900 hit aldınız (3 ayın toplamı). Ama gidip 1000'lik bir bağlantı paketi satın aldınız. 900 ziyaretçinin hepsi sitenizi paylaşmış olsa bile ki bu asla mümkün değil, 1000 reffering domain almanız sitenizin genç öleceğinin işaretidir. Böyle bir hatayı düzeltmeniz pek mümkün değildir. Yeni domain yeni site daha iyi olur. Bırakın doğallığı mantıklı bile değildir. Bir uçağa mürettebat dahil 10 kişinin binip yolun sonunda 20 kişi inmesine nasıl bir anlam yüklüyorsanız sitenizin 900 hit ile 1000 bağlantı almasını da aynı mantıkla ele alabilirsiniz.

Ancak bu demek değildir ki 900 hit varsa 900'e kadar link alabilirsiniz..! Sektörünüzde ilk 5 sıradaki sitelerin hit sayısını link sayısına bölün. Yaşları bu durumda önemli değildir. Bu nedenle zaten 3 ay geçsin deniyor. Yoksa siteniz açıldığı gün bile hit alıp 10 tane link kazanabilir. Konunuz bir gecede trand olup daha 1 günlük siteye 100 bağlantıda gelebilir.

Özeti şudur; Sitenize gelen bağlantıların gerçekten açıklayabileceğiniz bir nedeni olmalı. Ama bu neden kulağa hoş gelen değil gerçek neden olmalıdır. Kendiniz bile o nedene inanmıyorsanız iş yanlış yapılmıştır."

Not: Hit ve bağlantı sayısı örneği genel bir örnektir. Kesin değildir. Sitenize giren sadece 1 kişi yazınızı kopyalar ve sosyal medyada paylaşır. O yazıyı sitenize girmeden okuyan binlerce kişiden de bağlantı gelebilir.

Burada önemli olan mızrak çuval, minare kılıf, yorgan ayak durumudur.