lostyazilim
tr.link

[Tartışalım] Dışarıya Linkler

26 Mesajlar 4.622 Okunma
lstbozum
tr.link

tosyafurkan tosyafurkan Hukuk Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Hukuk
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad M** O**
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 72 / 80
  • Ticaret 31, (%97)
Merhaba, bu konuyu açtım ama buna benzer bir konu var ise silinebilir.

Bir arkadaşla konuşurken bir konuda takıldık. Site dışına linkler siteyi nasıl etkiler?

Benim düşüncem seo açısından sitenin GooglePlus, facebook, Twitter gibi sitelere link çıkışı olması seoyu olumlu etkiler. Fakat siteden çıkan linkler zararlı olarak düşünülüyor.

Sizce durum nedir?

wmaraci
reklam

hopisu hopisu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Kars
  • Ad Soyad M** O**
  • Mesajlar 519
  • Beğeniler 15 / 78
  • Ticaret 4, (%100)
aslında bilgisi olan arkadaşlar bu konuda bilgi verebilirse yararlı olur,çünkü herkes seo cu değil forumda. Tamam google da falan bilgiye ulaşmak daha kolaydır ama tartışılarak ulaşılan bilgi daha faydalıdır.

cografyahane.com

Ghost Ghost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 751 / 310
  • Ticaret 24, (%100)

isousluer adlı üyeden alıntı

Tartışmaya gerek yok bence. Ufak bi araştırma ile doğru bilgiler edinilebilir. :)

Hazır konu açılmışken bende her zaman aklımda olan ve cevabını bulamadığım bu yüzden de sitemden tanıtım yazısı almadığım bir soruyu sorayım.
Şimdi biz web sitelerimize tanıtım yazılarını alıyoruz. İçersinde de 2-3 adet dofollow link çıkışları oluyor.
Bunlar sitemizde süresiz kaldığı için sitemize zarar vermez mi?
Yani 8 tane tanıtım yazısı satmak ve her birinde 3 link çıkışı olsa 8x3= 24 tane link çıkışı olur. Daha buna reklamlardaki linkler eklenir, backlinkler eklenir.
Yani ne yapmamız lazım? Birisi de tanıtım yazısı içersindeki linklerin link çıkışından sayılmadığını söylemişti. Böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum ama size de sorayım dedim.

• Üyelik 20.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Hukuk
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad M** O**
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 72 / 80
  • Ticaret 31, (%97)

Ghost adlı üyeden alıntı

Hazır konu açılmışken bende her zaman aklımda olan ve cevabını bulamadığım bu yüzden de sitemden tanıtım yazısı almadığım bir soruyu sorayım.
Şimdi biz web sitelerimize tanıtım yazılarını alıyoruz. İçersinde de 2-3 adet dofollow link çıkışları oluyor.
Bunlar sitemizde süresiz kaldığı için sitemize zarar vermez mi?
Yani 8 tane tanıtım yazısı satmak ve her birinde 3 link çıkışı olsa 8x3= 24 tane link çıkışı olur. Daha buna reklamlardaki linkler eklenir, backlinkler eklenir.
Yani ne yapmamız lazım? Birisi de tanıtım yazısı içersindeki linklerin link çıkışından sayılmadığını söylemişti. Böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum ama size de sorayım dedim.

Hocam ben güncel tanıtım yazıları alan, yayınlayan biriyim.

Yazı içindeki linkler ve tanıtım yazısındaki linklerin sitelere hiç bir şekilde zararı olmadığını düşünüyorum çünkü link çıkışı olarak görülmüyor. Sadece kirlilik olduğu için hit kaybı yaşanabilir. Benim görüşüm bu.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 20.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Hukuk
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad M** O**
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 72 / 80
  • Ticaret 31, (%97)

supheli adlı üyeden alıntı

İsmail google var ordan araştırın demiş; ama ben bu sözü doğru bulmuyorum. Elbette forumda bu tür konular açılacak yardımlar veya tartışmalar olacak ki forumun gayesi budur. Çok seslilikle herkes kendine doğru geleni yapacak. Şu tanıtım yazısı mevzusunu bende merak ediyorum. Sanmıyorum o link çıkışlarının sayılacağını ama...

bir önceki mesajda da belirttiğim gibi hocam siteye zararı olmadığını düşünüyorum. 6 aydır inceledim ve zararı yok...

Psycho Psycho <--! Am I Psycho? --> Kat. Mod.
  • Üyelik 11.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Emekçi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 6013
  • Beğeniler 3911 / 3920
  • Ticaret 6, (%100)
Link çıkışları anasayfadan görünmez ancak yazı içinden çıkış olarak görünür tabiki de. Ancak bunun size bir zararı olmaz. Blog sizin kendi blogunuz. Istediğinizi yazar, istediğiniz siteye link verirsiniz.

Hatalıysam telefon etme, idare et (?)

Ghost Ghost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 751 / 310
  • Ticaret 24, (%100)

Psycho adlı üyeden alıntı

Link çıkışları anasayfadan görünmez ancak yazı içinden çıkış olarak görünür tabiki de. Ancak bunun size bir zararı olmaz. Blog sizin kendi blogunuz. Istediğinizi yazar, istediğiniz siteye link verirsiniz.

O halde 50 tane tanıtım yazısı da alsak ve içinde de 3er tane link çıkışı olsa yine de bir şey olmaz. Tabii ki 50 tanıtım yazısı 30 içerik olan siteye çok fazla. 3000 içerik olan siteye normal. Ancak sitemizi çöp yapacak olan footera verdiğimiz 20 tane çöp siteye link olur sanırım.

• Üyelik 20.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Hukuk
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad M** O**
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 72 / 80
  • Ticaret 31, (%97)

Ghost adlı üyeden alıntı

O halde 50 tane tanıtım yazısı da alsak ve içinde de 3er tane link çıkışı olsa yine de bir şey olmaz. Tabii ki 50 tanıtım yazısı 30 içerik olan siteye çok fazla. 3000 içerik olan siteye normal. Ancak sitemizi çöp yapacak olan footera verdiğimiz 20 tane çöp siteye link olur sanırım.

Evet, footer linkleri çöp yapıyor seo açısından. Tanıtım yazıları aşırı alınırsa dediğiniz gibi o da çöp yapar fakat ziyaretçi açısından.

retrospektif retrospektif WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 105 / 145
  • Ticaret 7, (%100)
Bana göre;

Dışarıya verilen link, sitenizin link verilen siteye referans olduğunu gösterir.

Uzmanı olmadığınız bir konuda referans vermeniz öngörülmez. Bu nedenle uzmanı olduğunuz konuda (ki bu da sitenin ana konsepti / içeriği demek) bir başka siteyi referans göstermeniz öngörülür.

Daha açık; bir doktorsunuz ve branşınızda (örn nöroloji) açtığınız web sitenizden bir inşaat firmasının sitesini önermeniz bende kuşku yaratır. Kendi alanınızda bir başka doktorun web sitesini ya da Sağlık Bakanlığı'na ait bir web sitesini öneriyorsanız canımsınız!

Aynı sayfadan aynı URL'ye (site demiyorum) 3 tane link vermek çok mantıklı değildir. Farklı olmalıdır;

domain.com/
domain.com/doktorlar
domain.com/bölümler

olursa ne ala..

Kalitesiz sitelere referans olmak sizinde kalitenizi düşürür; bu kaçınılmaz. Sizin önerdiğiniz doktor bana yanlış ilaç yazdıysa ben sizi de tanımam!
tosyafurkan soulmy

kişi bu mesajı beğendi.

Yrlmz Yrlmz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Kamu
  • Konum Konya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 794
  • Beğeniler 24 / 137
  • Ticaret 5, (%100)
anasayfadan çok fazla link çıkışının zararlı oluğunu düşünüyorum.çünkü anasayfadan verilen linke bir yönden sizin siteniz kefil olmuş gözükecektir.

Elbet birgün...
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al