lostyazilim
tr.link

Tumblr” Markaların Gizli SEO Alanı

19 Mesajlar 2.812 Okunma
acebozum
tr.link

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

haliluunal adlı üyeden alıntı

2 senedir kendim hallediyorum istediğim kelimede 1.sıraya çıkarıyorum nofollowun faydası yok sadece görüntü

Tamam da işte diyorum dofollow link de çıkarılabiliyor. Sağlam bloglar dofollow çıkıyor. Çöp hesaplar nofollow veriyor genelde. Dofollow şeklinde yayılım sağlıyamıyorlar. Da/Pa oranına bakmadan moz rankına bakmadan link alımı yaparsanız haliyle sonuç hüsran oluyor. Bunun tumblrla bir alakası ilgisi yok yani. Aldığınız yerle ilgili bir problem. Aynı şey pinterest için de geçerli. Tumblr çöp demek komik oluyor. Haksızca bir itham.

wmaraci
reklam

haliluunal haliluunal Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ağ ve bilgisayar sistemleri yö
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** Ü**
  • Mesajlar 665
  • Beğeniler 80 / 270
  • Ticaret 0, (%0)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Tamam da işte diyorum dofollow link de çıkarılabiliyor. Sağlam bloglar dofollow çıkıyor. Çöp hesaplar nofollow veriyor genelde. Dofollow şeklinde yayılım sağlıyamıyorlar. Da/Pa oranına bakmadan moz rankına bakmadan link alımı yaparsanız haliyle sonuç hüsran oluyor. Bunun tumblrla bir alakası ilgisi yok yani. Aldığınız yerle ilgili bir problem. Aynı şey pinterest için de geçerli. Tumblr çöp demek komik oluyor. Haksızca bir itham.

:D hocam profil ile alakası yok tumblr önceden dofollow veriyordu , artık nofollow oldu linkler insanları yanlış yönlendirmeyin

ayan1907 ayan1907 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Sosyal Medya Hizmetleri
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 731
  • Beğeniler 155 / 126
  • Ticaret 111, (%99)

-

Tumblr türkiyenin belkide en sağlam ilk 10 bloğu arasında olan bloglarım var fakat her site için sıralamaya %100 etki edecek diyemem daha önce yapılan hatalar veya site iç seosunun kötü olması çalışmayı çok etkiliyor. Tabi forumda konumda da mevcut olduğu gibi bazı siteler ne yaparsa yapsın çıkmamış vede tumblr çalışmasıyla sıralamada yerini almış olanlarda var Tumblr sıfır çalışma ile alıp 1. sıraya yükselmeyi beklemek anlamsızdır ama daha önceki çalışmalarınızdan etki görememişseniz tumblr güzel etki edecektir. Kendi sitelerimide zor kelimelerde 2. sayfaya kadar getirip gerisini başka yöntemlerle yapıyorum başka çalışmaların üzerine gene tumblr çalışması yapıyorum. Tumblrdan siteme 10k üzeri link çıkışı oluyor ve bu asla spam olarak algılanmıyor, çünkü sonuçta tumblr bi sosyal mecra asla spama düşürmez. Tabi kalitesiz, yeni açılmış bot tumblr hesaplarının hiçbir faydası olmaz

ayan1907 ayan1907 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Sosyal Medya Hizmetleri
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 731
  • Beğeniler 155 / 126
  • Ticaret 111, (%99)

:D hocam profil ile alakası yok tumblr önceden dofollow veriyordu , artık nofollow oldu linkler insanları yanlış yönlendirmeyin

hocam dofollow devam ediyor hala html olarak paylaşım yapılabilen bi sosyal medya sitesi nasıl olurda dofollow paylaşım yapılamaz?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

Dofollow hala devam ediyor. Bu işi ben yapıyorum. Bilmediğiniz konularda net bir şekilde fikir beyan etmeyin lütfen. Siz şu an yanlış bilgi veriyorsunuz.

plex plex WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Programmer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 236
  • Beğeniler 29 / 39
  • Ticaret 10, (%100)

Evet. Ben de yerli veya yabancı site sahiplerine özel hesap kasımı yapıyorum ya da direkt link satıyorum. Fakat dikkat edilmesi gereken noktalar var.

Da pa oranına moz rankına ve link gücune dikkat etmek gerekiyor.
Misal benim herhangi bir blogumun verileri şu şekilde

Aylık etkileşim de ortalama 600 700k civarı. Ortalama bir blogum su şekilde mesela yarım milyon etkileşimi gorüyor ayda. Tabii 3 günde bir gönderi atıyorum. Hergün 2 3 gönderi atsam aylık 1 milyonu çok rahat geciyor 1 blog. Bu blog 1.5 aylık mesela.

Bu şekilde bloglar sitenize fayda sağlar. Diğer türlü cöp link alırsınız. 5k 10k 20k blog kasan adam hemen link satmaya başlıyor. Milletin sitesi spama giriyor kelime düşüyor falan sonra adam suçu tumblrda arıyor. Oysa link girilecek hesaplar özellikle ona göre kasılmalı.

Yabancı site sahiplerine de çok blog satıyorum mesela. Ama blogla mlogla ugrasmak istemeyen de direkt link paketi almak istiyor benden. O da bir seçenek tabii. Seo paketlerine konulan tumblr linklerin %90ni çöptür. Tek başına sağlam bir hesaptan alınacak link bile cok şey fark ettirebilir.

Niche bloglardan link almaya özen gösterin. Saçma sapan söz, replik vs.. sayfalarından link almayın. Kendi içeriklerini giren sayfalara link verin. Sürekli reblog yapanlara değil. Nadir olan şey daha fazla ilgi görür ve daha fazla değerlidir unutmayın.

Hocam merhaba kendi yeni blogumda nextscript ile tumblr a paylaşmayı düşünüyorum içerikleri ve diğer sosyal ağlara bu benim için zararlımı olur yani doğrumu anladım

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

plex adlı üyeden alıntı

Hocam merhaba kendi yeni blogumda nextscript ile tumblr a paylaşmayı düşünüyorum içerikleri ve diğer sosyal ağlara bu benim için zararlımı olur yani doğrumu anladım

Ben manuel giriş yapmayı daha fazla öneriyorum hocam. Sosyal medyadan kullanıcı çekmekse amacınız ona göre post ayarlamak gerekiyor. Zararlı olur demiyelim de etkisi az olur diyelim. Sosyal medya hesaplarına da çalışma yapıp yükseltmek gerekli. 3 5 kişinin göreceği şeyle pek bir şey elde edemezsiniz. Amaç sadece link almak olmamalı yani. Şahsi fikrim bu tabii

haliluunal haliluunal Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ağ ve bilgisayar sistemleri yö
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** Ü**
  • Mesajlar 665
  • Beğeniler 80 / 270
  • Ticaret 0, (%0)

Dofollow hala devam ediyor. Bu işi ben yapıyorum. Bilmediğiniz konularda net bir şekilde fikir beyan etmeyin lütfen. Siz şu an yanlış bilgi veriyorsunuz.

:D :D örnek post linkini atarmısınız

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

:D :D örnek post linkini atarmısınız

Sizce doğruluğundan emin olduğum bir şey için size 100lerce müşterinin kelimelerinin olduğu blogların post linkini verir miyim? Hele foruma atar mıyım? :)

Mobilden uygulamadan giriş yapıyorsan dofollow link girmene izin vermeyebilir. Mobil chrome tarayıcıdan girip denemen gerek. Ayrıca bazi tumblr temalarında da dofollow link verilmiyor. Onun harici dofollow linkle ilgili bir problem yok. Zaten dofollow linklere izin veren 1 ya da 2 ücretsiz tema var.

Ayrıca tumblrda envai çeşit linkleme sistemi var. Direkt link eklersin, html tagle link eklersin, resme link eklersin, kaynak koda link eklersin eklersin de eklersin.

Nofollow ve dofollow dengeli olmalı zaten. Bir blogda tamamen dofollow ya da tamamen nofollow ağırlıkta olursa doğal organik durmaz.

Tumblr linklerin etkinliği konusunda şuraya göz atabilirsin

Niş olmayan taklitleri çok fazla olan kopya bloglardan link alırsan tabii çöp olur. Emek vermeden 2 dk da bir hesap açıp link girmekle olmuyor maalesef. Düzenli içerik girip blogu ve kitleyi aktif tutup sürekli yeni niş alanlarda yan sayfalar açmak gerekiyor ki bu da kolay iş değildir.

https://www.blackhatworld.com/seo/is-tumblr-backlinks-are-still-effective.975660/

Bu arada hala dofollow yok diye diretiyorsan sen olmadığını kanıtla onun üzerinden gidelim neden yapamadığinı anlatayım sana.

https://incomeobstacle.com/dofollow-backlinks-for-free/

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al