Merhaba Arkadaşlar,

Bugün sizlere kendi sitelerimde kullandığım ücretsiz site analiz araçlarını derleyeceğim. İster kendi siteniz için, isterse reklam, link ve tanıtım yazısı satınalmak istediğiniz siteler hakkında bilgiler elde edebilirsiniz. Diğer yandan ise aralarından bazılarını kullanarak rakiplerin backlinklerini analiz edebilir, reklam vermek için siteler belirleyebilirsiniz. Şimdiden iyi okumalar.




Open Link Profiler
Bu site üzerinden sitenizin, rakiplerininizin veya reklam alımı yapacağınız sitelerin backlinklerini görebilirsiniz. Sitede zaman sırasıyla açılan backlinkleri, sitenin analizine göre olan yararını gösteren LIS değerine göre de sıralayabilirsiniz. Bu sayede rakiplerinizin hangi sitelerden faydalandıklarını bulabilirsiniz.

http://openlinkprofiler.org/


Ahrefs
Site üzeriden sitenizin backlinklerini analiz edebilirsiniz. Sitenizin link inşaası hakkında bilgi edinebilirsiniz. Anchor Text oranlarınızı, aldığınız backlinklerinizin hangi kelimelerle geldiğini görebilirsiniz.

https://ahrefs.com/


Majestic
Site üzerinden sadece backlinklerinizi analiz etmekle kalmayacak, aynı zamanda sitelerin kalitesini göstermek adına önemli parametrelerden olan TrustFlow değerinizi de görebilirsiniz.

https://majestic.com/


MOZ
Site analizlerinde en çok kullanılan ve kabul görmüş sitelerin başında geliyor. Site üzerinden sitelerin DOMAIN AUTHORITY ve PAGE AUTHORITY değerlerini görebilirsiniz. Eğer bu kavramlar hakkında henüz bilginiz yoksa yakında yazacağım yazımı bekleyin derim. Diğer yandan da sitede incelediğiniz sitenin en kaliteli konularını da görebilirsiniz.

MOZ


SERPChecker
Site üzerinden sitenizin anahtar kelimelerindeki sıralamalarını takip edebilirsiniz. Kısa bir sürede üyelik açarak 3 farklı siteniz için birden fazla kelimeyi aynı anda analiz edebilirsiniz. Aynı zamanda kelimelerinizin günlük sıralamalarını grafik ekranda görebileceksiniz. Belki de en güzel yanı anlık olarak güncellenmesidir.

SERPChecker


Şimdilik kendi kullandığım siteleri sıraladım. Daha da fazlası sıralanabilir ancak bu sitelerle neredeyse tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaksınızdır.


Kaynak : Site Analiz Araçları



Ekleme : Arkadaşlar beğendiyeniz siteme ziyareti ve yorumu es geçmeyelim :)