weysel hocam bu yazdıkların pazarlama ile ilgili sanırım ama ben şuraları pek anlayamadım :)
"Çöp siteye karşıyız. Kendimizi en iyi biz tanırız. Her şey olmasın bir şey olsun tam olsun; adam olsun. "
"Çöp siteye karşıyız. Kendimizi en iyi biz tanırız. Her şey olmasın bir şey olsun tam olsun; adam olsun. "
Yani şöyle günümüz de bir çok kendisini webmaster zanneden arkadaş; bir iki site açıyor. Sağdan soldan okuduğunu ve hatta çoğu yazdığı konunun ne olduğunu dahi bilmeden; kopyala yapıştır, azıcık kırp, bildiğin kelimeleri eş anlamlısı ile değiştir aaa bak özgün makale oldu işte mantığı ile site yönetmekte. Sonra bir de tutup; validi sağlam mı? aa backlink alayım. Aman biraz da şundan bundan yapayım da ziyaretci gelsin para kazanayım derdinde.
en iyi biz tanırız derken kastım ise; ilgili olduğumuz, zaman geçirmekten hoşlandığımız ve başarılı olduğumuz konuları daha iyi bilir ve tanırız kendimizi.
Devamı buraya kilitliydi zaten. Çok değil içinden birisini seçeriz örneğin kitap okumaya bayılıyorsak. Okuduğumuz kitapları, yazarları, dergi ve yayınları tanıtmak üzerine kurgulanmış bir site yönetmek ile yetinmeyi başarırsak eğer. Ki sevdiğimiz için bu bize zevk bile verir. Belki ilk 1 2 yıl ziyaretçimiz olmaz. Ama gün ve gün o gelen insanların sayısının arttığını görmek; gelen insanların sizi yavaş yavaş takip etmeye başladıklarını fark etmek; 3 5kuruş para kazanmaktan çok daha keyifli olduğunu görebilmek mutlu eder insanı.
O zaman bırakın validi; seo; PR değerlerinin ne kadar saçma olduğunu anlar insan. ya ben o saçmalıklara mı para vermişim der ama ne çare bizim açgözlü insanlar her şey olsun; benim olsun mantığında sadece kirliliğe katkı sağlıyor üstelik para da kazanmıyorlar.
Dip not: Pagerank; trust gibi saçmalıklara oldum olası inanmam. Altınlar da verseniz kucağıma hala saçma ve aç kalmış bir delinin uydurması iyi de kandırdı milleti döndü köşeyi derim. Seo bir nokta da önemlidir. Ama bir konu da uzmansanız link almaya sitenizi tanıtmaya para vermezseniz zaten linkleriniz sizin para verdiğinizden daha etkili sitelerde bedava yayınlanır. Valid hataları zaten %100 çözülmez bugün çözersiniz yarın bir konu eklersiniz tekrar çıkar ortaya ki valid hatasının seo ile alakası ve yakınlığı yoktur zaten. Önemli olan sunucunuzu ve müşterinizin bilgisayarını kasmayacak; rahatsız etmeyecek görsel olarak da hiç değilse insanı rahat tutacak bir tasarımınız varsa yemişim valid'i; resimin alt tagını.