White Seo

Arama motoru devi google, seo alanından 2013 yılında köklü değişiklikler yaptı. White seo özellikle dış seo’da kullanılmaktadır. Sitenize verilen bağlantıların tamamen sorunsuz bembeyaz olması white seo terimi olarak tanımlanmaktadır. White seo nasıl yapılır ve white seo sorun yaratırmı yada white seo doğalmıdır bu tür sorularınıza makalemizde cevap bulabileceksiniz.

White seo nasıl yapılır?

White seo zararsız bağlantı sağlama çabası olarakta bilinmektedir. Bir web sitesi için zararsız bağlantılar nasıl sağlanır. Öncelikle arama motorlarının en çok önem verdiği sosyal medya çalışmaları ve imlemeler tamamen white seo’ya uygun yapılan çalışmalardır diyebiliriz. Diğer bir zararsız bağlantı çalışması tanıtım yazısı bu forum ve bloglardan da alına bilir. Genelde forum sitelerinde aynı makaleler kulanılarak yapıması white seo’yu tetikleyebilir bu yüzden birden fazla makale ile tanıtım yazılarınızı paylaşmakta fayda var . White seo için önemli bir yer kaplayan dış bağlantı çalışmalarından paravan blog tanıtımlarıda white seo çalışmalarında kulanılan ideal çalışmalar arasında yer almaktadır.

White seo sorun yaratır mı ?

White seo kesinlikle sorun yaratmaz adındanda anlaşıldığı gibi beyaz, saf, temiz ver sorunsuz anlamı katar. White seo uyguluyorum derken sorun yaşabilirsiniz buda bilincsizce ve aşırıya kaçarak sağlanan backlink çalışmalarında münkündür. Örnek vermek gerekirse forum tanıtımlarında 1 makale ile yüzlerce foruma aynı makaleyi girmek ve paravan blog çalışmalarında bir çok blog açıp aynı makaleyi tekrar tekrar girmek white seo yapıyorum derken zararlı bağlantı algıltabilir. White seo çalışmalarında biraz daha dikkatli ve zamana yayarak benzer içerikten kaçınmak lazımdır. Böylelikle white seo amacına ulaşır ve sitemiz değerine değer katar.

White seo doğalmıdır?

White seo başlı başına zaten doğal olan çalışmalardır.Doğallikten kasıt yanıtıldıcı olmayan ve zararlı olmayan anlamlar çıkarılabilir. İnternet reklamcılığında günümüz arama motoru devi google white seo çalışmalarında bizlere yardımcı olup geniş anlamda başarı sağlamanızı etkiliyor. White seo sabırlı ve zamana yayarak yapıldığında doğallık artarak faydalarını daha da arttırmış oluyor. Seo uzmanı ben Tayfun YEL doğal seo çalışmaları için white seo’yu öneriyorum.

Site içi white hat seo için gerekenler nelerdir?

1. Permalink ayarları ve seo uyumluluğu ayarlarının yapılması.

2. Arama motorlarına site haritası gönderilmesi.

3.Google arama motoruna robots.txt dosya oluşturma.

4. Metin ve resimlere alt kelime oluşturma.

5. Web sitenizi ping sitelerinden belirli aralıklarda pingleme.

6. Sayfa odaklı anahtar kelimeler oluşturarak bağlantı sağlama.

7. Başlık,açıklama ve anahtar kelime uzunlugunu ayarlama.

Yukardaki belitilen aşamalarda uyumlu bir şekilde sitenizin çalışamalarında ayarlarsanız, white hat seo’dan tam not almış olacaksınız. Site içi seo’da tasarımsal veya kodsal site içi seo haricinde geri kalan herşey uyumlu bir şekilde olacaktır. Site içi seo değerine değer katacaktır.

Kaynak : White Hat Seo