White Hat Seo ve Black Hat Seo

White Hat Seo (Beyaz Şapka Seo) yasal (legal) olarak yapılan çalışmalara denilmekle birlikte Black Hat Seo (Siyah Şapka Seo) yasal olmayan (legal olmayan) seo çalışmalarına denilmektedir.White hat seo genel olarak yapılan seo çalışmalarıdır.Black hat seo ise arama motorunu kandırmak amacıyla yapılan spam çalışmalardır.Haksız olarak sıralama yükseltmeye denilmektedir.Hacklink gibi birçok yöntemle yapılmaktadır.Black hat seo çalışmaları kısa süreli etki gösterir.Yani bir süreklilik yoktur.Bu sebeple hem google tarafından spam algısı yaratmamak için hem de herhangi bir sürerliliği olmadığı için black hat seo pek fazla önerilen yöntem değildir.

En çok kullanılan black hat seo yöntemleri:

Mirror or Duplicate Sites (Ayna ve Yinelenen Siteler): Aynı içerik kullanarak farklı hosting,domain,tema gibi ortamların kullanılmasıyla gerçekleştirilen yöntemdir.

Tiny Text / Alt Text: Resimlerin alt etiketlerine resimle alakasız anahtar kelimeler yerleştirerek bu anahtar kelimelerde üst sıralara yükselmeye denilmektedir.

Doorway Pages: Giriş sayfaları anlamına gelmektedir.User agent kodlarıyla botlar ve insan ziyaretçileri belirleyip her iki grup için farklı yönlendirmeler kullanmaktır.

Keyword Stuffing (Alakasız Anahtar Kelime Kullanımı): Sitede kullanılan meta etiketleri ve başlıkları site ile alakasız anahtar kelimelerle doldurma işlemine denilmektedir.Son zamanlarda çok büyük bir öneme sahip değildir.

Machine Generated Content (Makine ile oluşturulan içerik): Özel olarak hazırlanan yazılımlar sayesinde içerikler veri tabanı sayesinde toplu olarak ve çok sayıda artış göstermektedir.Bu içerikler genellikle eş anlamlı kelimelerin yerleri değiştirilerek,yerine eş anlamlı kelimeler yazılarak oluşturulmaktadır.Son zamanlarda bu teknikte önemini yitirmiştir.

İnvisible Text (Görünmez Metin): Arkaplanla aynı renkte yazılar ve anahtar kelimeler girilmesi sonucunda sadece arama motorlarının gördüğü bir işlemdir.

Black hat seo yöntemleri arama motorlarının gelişme dönemlerinde daha çok popüler olan yöntemlerdi.O zamanlar arama motorlarının açıklarından yararlanılarak onların açıkları kullanılarak işe yarayan yöntemlerdi.Ama artık arama motorları bu yöntemleri tespit etmiş ve buna göre önlem almıştır.Artık eskisi gibi işe yaramamakla birlikte hiçbir şekilde yapılması önerilmez.Ve sitede spam algısı oluşturup google tarafından site banlanabilir.