Merhaba, bu yazımızda sizlere WordPress SEO by Yoast Eklentisinden bahsedip bazı kıyaslamalar gerçekleştireceğiz.

İlk olarak WordPress SEO by Yoast eklentisinin ne olduğundan biraz bahsedelim, bilmiyorsanız eklentinin adını okuduktan sonra bile biraz fikir yürüterek eklentinin SEO eklentisi olduğunu anlayabilirsiniz. WordPress’de All İn Seo Pack eklentisinden sonra en çok kullanılan SEO eklentisi WordPress SEO by Yoast eklentisidir.

All İn SEO’dan ne farklı var? Ne gibi artı özellikleri bulunuyor.

WordPress’e biraz hakimseniz bu iki eklenti arasındaki farklı görebilirsiniz. İlk olarak şuna değinelim, Yoast eklentisi kendi sitemap, yani site haritasını oluşturur ve Google’a gönderir, bu all in seo ile kıyaslandığı zaman artı bir özelliktir. All in seo’da böyle bir özellik yoktur. Geçelim Yoast’ın en iyi özelliğine, sitenize konu veya içerik girerken yazdığınız yazı, etiketler, resimlendire yoast tarafından kontrol edilerek anlık olarak seo uyumluğu kontrol edilir, konu içi yaptığınız SEO çalışması yoast tarafından Google’ın algoritmasına göre yorumlanarak Yoast tarafından ekrana SEO’ya ne kadar uyumlu şeklinde bir puanlama sistemine tabi tutulur.

Bu sistem sizlerin konularınızı SEO’ya uyumlu bir şekilde hazırlamanız için son derece güzeldir. Bunların yanı sıra Yoast ile tüm sayfalarınızı, kategorilerinizin SEO ayarını yapabilirsiniz.

Kısaca özet geçecek olursak Yoast, geniş kapsamlı bir SEO eklentisidir. Piyasadaki bir çok SEO eklentisine göre çok fazla artı yönü bulunmaktadır, tavsiye ediyoruz.

Eklentiye kişisel web sitesinden erişebilirsiniz.

ALINTIDIR.
http://www.hiperaktifteknoloji.com/wordpress-seo-by-yoast-eklentisi.html