WordPress Seo Teknikleri Nelerdir ?
WordPress seo teknikleri oldukça kapsamlı ve geniş bir konuya sahiptir. Normal bir siteye seo çalışması nasıl yapılıyor ise wordpress sitesine de yapılan seo çalışması da aynıdır. Aralarında tek fark bazı eklentilerin kullanılmasıdır. Seo tekniklerinden kısaca bahsedelim.
WordPress Seo Eklentileri
WordPress için seo eklentileri bulunmaktadır. Bu seo eklentileri milyonlarca site tarafından kullanılmaktadır. Çeşitli wordpress seo eklentileri ücretli ve ücretsiz olarak site sahiplerinin kullanımına sunuluyor. WordPress seo optimizasyonu için kullanmanız gereken eklentilere göz atalım.
1-WordPress SEO by Yoast
Birçok seo ayarını ücretsiz olarak sizi hiç uğraştırmadan yapan bir eklentidir. WordPress seo ayarlarını otomatik ve stabil olarak yerine getirir. Eklentinin dilerseniz ücretli sürümünü satın alabilirsiniz. En çok kullanılan wordpress seo eklentilerinden biridir. Yazılarınızı yayınlamadan önce seo kriterlerine uyumlu olup olmadığı hakkında sizi bilgilendirir. Robots.txt ve sitemap.xml gibi seo için önemli dosyaları otomatik olarak oluşturup, düzenlemenize imkan tanır. WordPress kullanıcılarının kesinlikle kurması gereken bir seo eklentisidir.
2-All in One Seo
WordPress SEO by Yoast eklentisi ile hemen hemen aynı işlemleri yerine getirebilen bu eklenti yine milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Eklenti ücretsiz olarak sunulup, içerisinde seo ile alakalı birçok ayar barındırıyor. Sitemap.xml, Robots.txt gibi dosyaları eklenti sayesinde oluşturabiliyorsunuz.
Arama Motoru Botlarına Güncel Kod Etiketleriyle Yardımcı Olun
Sitenizi ziyaret eden arama motoru botlarına güncel kodlama dilleri ile yön verilmelidir. WordPress tabanlı sitenizde kullandığınız temalar HMTL5 ve CSS3 ile güncel ve standartlara uygun bir şekilde kodlanmış olmalıdır. Örneğin yeni çıkan etiketi bir yan alanın, yani sidebar kısmının bulunduğunu ifade eder.
[B]Tasarımınızda Yapısal Verilerin Olduğundan Emin Olun[/B]
Temalarınızın standartlara uygun olarak kodlanmış olması gerekir. HTML5 ve CSS3 dillerinin yanı sıra yapısal verileri barındırmalıdır. Google botları sitenizi ziyaret eder ve yapısal verilere göre sitenizin görünüşünü sıralamalarda değiştirebilir. Microdata veya schema olarak geçen bu kod betikleri Google botlarının sitenizi çok daha iyi anlamasına yardımcı olur.
Örneğin microdata ile oluşturulan breadcrumb oluşumuna göz atın.
typeof=”v:Breadcrumb” gibi microdata etiketleri ile Google botlarına bunun bir breadcrumb olduğunu bildirir. Bu tarz etiketler sayesinde Google sayfalarında zengin kartlar özelliğini kullanabilirsiniz. Bu konu çok detaylıdır. Seo için böyle bir optimizasyonun var olduğunu bilmenizde fayda var. Hatta wordpress tema satın alırken, alacağınız temalarda bu tarz özelliklerin olduğuna dikkat etmelisiniz.
Temalarınız Mobil Uyumlu veya Responsive Özellikli Olsun
WordPress sitelerinizde kullandığınız temalar mutlaka kullanıcı dostu olmalıdır. Günümüzde tablet ve mobil cihazların kullanımı, bilgisayar kullanımını neredeyse geçti. İnsanlar artık aramalarını mobil cihazlar üzerinden gerçekleştiriyor. Hal böyle olunca sitenizin tasarımının mobil uyumlu olması önem arz ediyor.
Mobil uyumlu demek mevcut temanızın yanında birde telefon ve tabletlere uyumlu temanın bulunması demektir. Yani telefon veya tabletten sitenizi ziyaret eden kullanıcılar otomatik olarak mobil temaya yönlendirilir.
Responsive tasarımda herhangi bir ek tema bulunmaz. Mevcut temanız tüm cihazlara uyumlu olur. Yani bilgisayardan giren kişinin ekran boyutlarına göre temanız otomatik tepki verir. Telefondan giren kişi içinde temanız otomatik tepki vererek telefon boyutlarını alır.
İçerikleriniz Mutlaka Özgün Olmalı
WordPress seo teknikleri makalesinin belki de en önemli unsuru özgünlüktür. Çünkü arama motorları insanları sitenize yönlendirmeden önce sitenizde yayınladığınız makalelerin kalitesine bakar. Yazılarınız eğer kullanıcı odaklı, bilgi içerikli ve özgünse Google gözünde ayrı bir değer kazanır. Kopya içeriklerle artık üst sıralarda yer alıp sitenize ziyaretçi sağlamanız mümkün değil. Sıralamalarda yer alsanız bile özgünlük her zaman sizden bir adım önde olacaktır. Bu sebeple içeriklerinizin tamamını özgün girmeye uğraşın.
Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ? Mutlaka Öğrenin
Seo uyumlu makale nasıl yazılır ? Makale yazarken nelere dikkat edilmelidir ? bu tarz soruların cevaplarını bilmiyorsanız mutlaka öğrenmelisiniz. Zira bu işe gönül verip başarılı olmak istiyorsanız öncelikle seo uyumlu makale yazmayı öğrenmeniz gerekir. Çünkü girdiğiniz sektörde yalnız olmayacaksınız. Rakipleriniz sizden önde olmak adına ne gerekiyorsa yapacaktır. Başarılı bir seo optimizasyonu istiyorsanız her kriteri göz önünde bulundurmalısınız.
Makale Yazarken Nelere Dikkat Edilmelidir ?
-Anahtar kelime analizi yapılmalıdır.
-Anahtar kelimeniz mutlaka başlıkta ve linkte yer almalıdır.
-Anahtar kelimeniz h1 ve h2 etiketleriyle kullanılmalıdır.
-Makalelerde h1,h2,h3,h4,h5,h6 etiketleri kullanılmalıdır.
-Kullanıcıları sıkmamak adına yazılan makaleler görsellerle zenginleştirmelidir.
-Yazılan makale en az 300 kelime içermelidir.
-Makalede anahtar kelime yeterince kullanılmalıdır.
-Makale kesinlikle özgün ve orijinal olmalıdır.
Hız Seo için Elzemdir. Siteniz Daima Hızlı Açılmalıdır.
WordPress seo teknikleri makalesinde bir diğer önemli husus hızdır. Kullanıcılar tarafından ziyaret edilen siteler mutlaka hızlı olmalıdır. Zira Google sitenizin hızını dikkate alır. Çünkü sitenize göndereceği ziyaretçilerin bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmasını ister. Aslında burada mantık, Google’ın bir arama motoru olarak ziyaretçinin isteklerini en güzel şekilde karşılaması gerekir. Bu yüzden Google ziyaretçileri yönlendireceği sitelerinde kaliteli olmasını ister. Siteniz ziyaretçi odaklı hızlı olmalıdır.
Sitenizi Hızlandırmak için Yapmanız Gerekenler
-Wordpress cache eklentisi kullanın
-Css, js ve html sıkıştırma işlemlerini uygulayın
-CDN kullanın
-Wordpress AMP eklentisi kullanın
-Resimlerinizi photoshop ve benzeri resim düzenleme programıyla sıkıştırın veya WordPress resim sıkıştırma eklentisi kullanın
-Çok fazla wordpress eklentisi kullanmaktan kaçının.
-Host seçimini doğru ve hızlı firmalardan sağlayın.
Benzer Yazıları ve Yazı içinde İlgili Yazıları Belirtin
Bir makale yazdığınızda o makale ile ilgili yazıları makale içerisinde mutlaka belirtin. Örneğin 2018 dns adresleri adlı bir makale içerisine dns ayarlarını değiştirme adlı ilgili yazı metni koymak oldukça mantıklıdır. Çünkü dns adresi arayıp nasıl kullanacağını bilmeyen ziyaretçiler dns ayarlarını değiştirme makalesini ziyaret edecektir. Bu tekniği kullanıcı etkileşimi açısından mutlaka kullanın.
Bir diğer husus benzer yazılar. Makalelerinizin altında veya uygun gördüğünüz yerde konuyla alakalı benzer yazıları mutlaka listeleyin. Bin bir uğraşlar sonucu makale hazırlıyorsunuz. Google’dan ziyaretçi gelsin diye de ayrı uğraşıyorsunuz. Ziyaretçi geliyor, gelen ziyaretçiye bir şeyler sunun, sunun ki siteniz Google tarafından kaliteli damgası yesin.
WordPress seo teknikleri hususunda yazımız burada sona eriyor. Umarım seo adına faydalı bilgilere sahip olmuşsunuzdur.
kaynak: https://volbiex.com/seo/wordpress-seo-teknikleri.html