Öncelikle Siteye bağlanan ziyaretçilerin ip adreslerinin nerede depolandığını düşünmemiz gerekli, düşününce database'lerde kayıtlı olduğunu ve bizim bu ipleri sunucu panelimizden kontrol edebildiğimizi biliyoruz. Sitelerde kulalanılan basit kodlar ve pluginlerle sitede ip adreslerinin gösterilebildiğini biliyoruz. Ayrıca yorum kodları veya bileşenlerinde yorumcunun ip adresi göster veya gösterme gibi seçeneklerde oluyor.
Bu açıdan bakacak olursak; Bu tip google ürünlerini kullanıyorsan çerez kullanımlarını'da kabul etmiş oluyorsun.
nasıl ki pluginler bile panelden ip adreslerini çekip gösterebiliyorsa google'da kendi ürünlerindeki kodlamalarla bunu kendilerine veri olarak alabiliyor.
Hiçbir google ürünü kullanılmasa bile şöyle düşünmek gerekli; google'ı açtınız google ip adresinizi zaten kayda aldı ve çerez attı, google'nın çerezi sizdeyken sizin ip adresinizde onun kaydında demektir çünkü google'a bağlandınız bikere...
Hadi google ürünlerini kullanmıyorsunuz, google'a da girmediniz, ip'inizi almadı, çerezi'de yok. Google bizi böyle tanıyabilir mi? tanıyabilir diye düşünüyorum çünkü muhakkak google ürünleri kullanan başka sitelere giriş yapmışsınızdır.
konuyu şöyle açalım, diyelimki xxx sitesine girdiniz ve o site analytics kullanıyor ozamanda sizi kayıt altına almış oluyor, çünkü analytics kullananlar kendi sitelerine girenlerin bilgilerini almasına izin vermiş oluyor.
mesela şöyle bir durum var. n11 veya natro gibi sitelere girdiniz, bu sitelerin çerezlerini yediniz, sonra adsense reklamları olan başka bir siteye girdiniz ve baktınız ki adsense reklamları hep n11 ve natro reklamlarını gösteriyor. Bu konu google'ın 3. taraf çerezlerini okuyup ilgi alanınızı oluşturduğunu düşündüğü reklamları sunmasıdır.
Basit bir kodlama sunucudaki ip adreslerini gösterebiliyorsa, indexleme izni verdiğiniz google botlarının ip kaydı olması büyük bir mesele değil.
Ahmet
ben bir tan esibirya kurdu yani husky istiyorum elinizde 2 3 aylık bir husky varmı