Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz gibi Google'da konum özelliği açıkken konuma spesifik sonuçlar listeleniyor.

Örneğin "Ankara lastik tamir" yazdığınızda Ankara'daki sonuçları görüyorsunuz. Ya da konum özelliğiniz açıkken "lastik tamir" yazdığınızda yine Ankara sonuçlarını görüyorsunuz ancak sıralama değişiyor. Bu konuda bilgisi olan var mı?

İmzamdaki site için "denizli web tasarım" anahtar kelimesinde SEO çalışması yapıldı. Şimdi bazen 1'de bazen 2'de çıkıyor. Ancak konum özelliği açıkken "web tasarım" araması yapıldığında mobilde sıra 7 :cry:

Search console'dan gösterim ve tıklama raporlarına baktığımda da bu handikaptan muzdarip olduğum görülüyor. "denizli web tasarım" TO %9 haftalık trafik 45... "web tasarım TO" %0,7 haftalık trafik 50'nin üzerinde... Yani "web tasarım" aramasında konum açık sorgularda listeleniyorum ancak çok aşağıda bu nedenle gösterim sayısı iyi tıklama düşük. "web tasarım" yazınca gelmediğim için haftalık 160-200 arası trafik kaybediyorum.

Bu sorunu nasıl aşabileceğimizi bilen "uzman" arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum. "web tasarım" aramasında da ilk ya da ikinci sıraya gelebilmek için ne yapmam gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ederim.