Merhabalar,

Yazı fontunun ve büyüklüğünün SEO'ya etkisi mevcuttur bu reddedilemez bir gerçektir lakin bu gibi kuralları çoğu kişi atlamaktadır. Eğer siteniz içerisinde ki yazıların okunması kullanıcıyı zorluyorsa, sitenizin arama motorlarında üst sıralara çıkması da zorlayıcı olacaktır.

Peki hangi fontları kullanmalıyım?


Hangi fontu kullanmanız gerektiğine dair google herhangi bir bilgi vermemiştir lakin Google'ın kendi makalelerini incelediğimiz zaman Roboto'yu kullandığını görmekteyiz. Bu bize Roboto fontunun SEO dostu olduğunu gösterebilir.

Aynı zamanda Google her yaştaki ve nitelikteki insanların kullanılabilmesi için basit tasarlanmıştır. Yani daha önce hiç internet kullanmayan birisi Google'ı kısa sürede çözebilir. Google kendi arama sonuçları sayfalarında ise Arial yazı fontunu kullanmaktadır.

Sadece Google üzerinden örnekler vermemiz nicel bir tanım olmayacaktır. O yüzden rekabet ettiğiniz sitelerin hangi yazı fontlarını kullandığını araştırmanızı tavsiye ederim. Bu size katkı sağlayacaktır.

Yazılarımın boyutu nasıl olmalı?

Aslında bu her site ve tema için değişiklik gösterebilen bir konudur örnek vermek gerekirse 14px temanızda normal gözükebilir lakin temanızı boxed olarak kullanıyorsanız bu boyutlar büyük gelebilir bunu anlamak için etrafınızda ki insanlardan yardım alın ve yazılarınızın okunaklı olup olmadığını sorunuz. Önerilen araklıksa 12-15px arasıdır. H1 etiketi içinse 27-31px arası idealdir.

Yazılarım hangi renkte olmalı?

Aslında her sitenin yazı fontu siyah olarak gözümüze gelmektedir lakin ufacık bir grileşmiş siyah yine aynı derecede sitemize etki edebilir. Google kendi makalelerinde H etiketleri için #202124 kodunu paragraflar içinse #3c4043 kodunu kullanmaktadır. Yani başlıklar paragraf metinlerinden daha koyudur.

Kaynaklar:
http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2007/09/improve-snippets-with-meta-description.html
https://support.google.com/webmasters/answer/35624"">https://webmasters.googleblog.com/2017/06/better-snippets-for-your-users.html
https://support.google.com/webmasters/answer/35624

Eski yazılarım:
Sayfa başlığının SEO açısından önemi #1
Description (açıklama) nasıl olmalı? #2
H Etiketlerinin Kullanımı #3
SEO uyumlu URL kullanımı #4
Arama Davranışı - Google Kaynaklı SEO Bilgileri #5
Kısa URL Kullanımı #6