wmaraci reklam
tr.link

Yeni web sitesi açtım seo ?

32 Mesajlar 6.402 Okunma
acebozum
tr.link

Bipixel Bipixel Vicdanın senin kıblendir. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kıdemli SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Sizlere bu makalemizde “Yeni web sitesi açtım Seo nasıl yaparım ? nasıl ederim ? ” konuları adı altında bilgi vermeyi amaçlıyoruz.
Sitenizi açtığınız andan itibaren yapmanız gerekenler :
1-Sosyal Medya hesapları oluşturun



Her yeni sitenin daha doğrusu her yeni girişimin arkasında emin olabilirsiniz Sosyal Medya vardır. Sosyal Medyayı arkanıza aldığınız zaman gerisi gerçekten çorap söküğü gibi gelecektir.

2-Sitenizi yansıtan logo tasarlayın – tasarlatın



Bir web sitesini yansıtan en önemli kavramlardan birisi şüphesiz logosudur. Logonuz ne kadar ilgi çekici ve ilham verici olursa imajınızı o kadar iyi yansıtır.

3-Sitenize özel slogan bulun



Bir web sitesi açınca en zor 2 kavram ortaya çıkıveriyor. Bunlardan birisi içerik üretmek ikincisi ise bir slogan bulmak. Bir slogan sitenin kalbidir. Kalbi ne kadar öz güven ile dolu olursa o kadar da özgür olacaktır.
4-Sitenize özel tasarım oluşturmak



Sitenize özel tasarım oluşturmanızın her zaman faydası vardır. Faydası şöyle vardır : Ziyaretçi sitenize girer ve tasarımı görür. Görür görmez site hakkında ki yargılarını uygulamaya başlar. Tasarımınız ne kadar kolay,anlaşılır ve sade olursa ziyaretçi kazanma şansınız o kadar artacaktır.

Web tasarım dünyası karmaşıktır. Farklı tarayıcılar ile daha da karmaşık bir yerde iyi görünüyor bir tasarım oluşturmak için. Herhangi bir web tasarım ajansı ile çalışmaya başlamadan önce web siteniz için olmazsa olmazlara bir göz atın. Bu sayede sizi dolandırmak isteyen sözde “web tasarımcı” arkadaşlar paranızı kaptırmamış olursunuz.

Tasarımlar açık olmalıdır
Bir site, ilk sayfadan ne hakkında olduğununu veyahut ne için kurulduğunu ziyaretçiye söylemelidir. Bir kişi bir siteyi ziyaret ettiği zaman site içerisinde kendini kaybede bilmeli ve uzun süreli kalabilmelidir. Bir tasarım açıkça söylemek gerekirse bir şirketin tüm prestijini yansıtır. Tasarım ne kadar şirket ile uyumlu olursa prestiji o kadar yükselir.

Tasarımlar reklamlarla boğulmuş edilmemelidir
Reklamlar günümüzde para kazanmak veyahut en azından maliyetlerinizi çıkartmanız için gerekli olan şeydir. Ancak, içerikten çok reklam içeren bir web sitesi dikkat dağıtıcı olur ve sitenize bir daha uğramak istemezler. Eğer bir şirket web sitesi tasarlıyorsanız Sosyal medyayı etkin olarak kullanmanız son derece önemli o nedenle siteye girişte bir Pop-up reklamı oluşturabilir ve bu Pop-up içerisine Sosyal Medya içeriklerinizi yerleştirebilirsiniz.

Tasarımlar sitede gezinti için kolay olmalıdır
Bir siteye girdiğinizde aramış olduğunuz ne ise anında bulabiliyorsanız ihtiyacınız olduğunda daha çok ziyaret edersiniz o siteyi. Örneğin, bir online satış mağazasını ele alalım. Biz bir bilgisayar satın almak isteyen müşteri olduğumuzu varsayalım. Siteye girer girmez ilk önce yan menüleri inceler ve daha sonra aradığımı yan menülerde bulamaz isem arama kutucuğunu kullanırdım. Online satış sitelerinin çoğunda ise fark ettiğiniz gibi yan menülerde ayrıntılı alt kategori oluştururlar.

Tasarımlar çatışan renkler veya desenler olmamalıdır
Web sitesi dediğin tüm renkleri birbirine uyumlu olarak ortaya çıkarılmış ve kullanıma sunulmuş olması gerekmektedir. Bir web sitesinde renk unsuru son derece önemlidir. Bir birine uyumlu renkler sayesinde tasarımın görsel yönü ortaya çıkar.

Tasarımlar tüm tarayıcılar ile çalışmak gerekir
Eğer bir şirket için web sitesi yaptıracaksanız kesinlikle tüm tarayıcılarda çalışması gerekmektedir. Çünkü sitenize tek bir tarayıcı değil farklı tarayıcılardan da ziyaretçi gelecektir. Örneğin hala günümüzde İnternet Explorer kullanan kişiler mevcuttur.

Tasarımlar sayfadan sayfaya tutarlı olmalıdır
Tasarımda kullanmış olduğunuz sayfalar Css3 ile desteklenmelidir. Css3 ile destekli sayfalar sayesinde arama motoru sitenizi daha üst sıralara taşıayacaktır.

Sonuç: Kesinlikle yaptıracağınız web sitesini profesyonel kişilere yaptırmanızı tavsiye ederiz. Size hem geriye dönük sorunlar olduğunda destek de verebilir.


Reklam alımları – Reklam satışları hakkında nasıl bir yol izlemeliyim ?

Aslında site açmak bile başlı başına çok zor bir şey. Neden diye sorarsanız ;
Öncelikle ilgi alaka gerektiriyor , her gün sevgi şefkat vereceksin sitene. Sadece bununla bitmiyor özgün yazı gireceksin sitene. He birde kendi halinde büyüsün istiyorsan para vermene gerek yok ama yok ben marka olacağım diyorsanız belirli bir ücreti cepten çıkarmanız lazım ama site ilk açılır açılmaz değil !

İşte en büyük hatalardan birisi de bu yeni site açan kişilerin direk Backlink , Wiki , Tanıtım yazısı , Reklam almak gibi faktörlere sığınmaları.
Size tavsiyemiz öncelikle sitenize her gün özgün içerik girmeniz. İçerik girmeniz derken sağdan soldan çarpmak yerine özgün yazı yazmanızın kesinlikle faydası olacaktır.

Özgün yazı nedir ?



Özgün yazı, yazıyı yazan kişinin aklındaki olay örgüsü , yaşanmışlık , bilgi ve tecrübesini hiç bir etken altında kalmadan yazması diyebiliriz. Özgün yazı yazmak kolay değil kabul ediyorum fakat, kendinizi bu alanda geliştirmek istiyorsanız aklınızdaki düşünceleri dışarıya vurmayı öğrenmeniz gerekecek.


Kaç tane gireyim peki ?


Bipixel.net adlı bir sitem vardı önceden. ilk açıldığı zamanlar da bana arkadaşlarım günde 1-2 tane özgün yazmamın yeterli olacağını söylediler. İlk zamanlar da ben de 1-2 tane yazı yazdım Bipixel.net‘e. Sonra dedim ki neden daha fazla özgün yazmayım ? Neden daha azı ile yetineyim ? Bir şeyler başarmak ve bunu ben yaptım diyebilmek istiyorsanız affedersiniz ama elinizi taşın altına koymayı da bileceksiniz. Her gün daha fazlasını hedefleyeceksiniz ve daha fazlası için mücadele edeceksiniz.

Mücadele etmem lazım dedim bende kendi kendime ve hemen işe koyuldum. Baktım bu konuda hiç bir sitede yanıt yok. Deneme yanılma yöntemine başvurmaya karar verdim. Deneme yanılma yöntemimin başarılı olduğunu keşfedince direk günde 5-6 tane özgün içerik girmeye başladım. Emin olun kendinizi geliştirmek istiyorsanız öncelikle denemeyi ve kaybetmeyi bileceksiniz !
Baktım ki site daha hızlı index almaya başladı. Bende yazı sayısın da artışa gittim. Bipixel.net‘e bir kaç tane gönüllü yazar alımı yaptım. Ve sonuçların olumlu yönde etkili olduğunu bir kez daha anlamış bulundum.
Sitemi açar açmaz Wiki çalışması yaptırmalı mıyım ?

Size Kesinlikle önermiyoruz ! Neden hemen açtığınız siteyi tanıtma ihtiyacı duyuyorsunuz ? Sitenizin içi bomboş iken sitenizin hiç bir özgünlüğü yok iken tamemen Spam’a davetiye çıkartmak sizce ne derece doğru ?
Sitemizi açtık daha içerik girmeden Wiki çalışması yapmaya çalışıyoruz. Neymiş efendim bedava wiki programı varmış ta hiç bir şey olmazmış. Düzenli yaparsanız her şeyin faydasını görürsünüz illaki. Benim bu yolda izlediğim taktik fazla çöp olmamış wiki sitelerini bulur ve max. günde 10 tane wiki sitesine tanıtım yazımı yollarım. Tanıtım yazılarımın hepsi bir birinden farklı olur. Farklı olması da ayrıca yükselmeniz de çok büyük etken olacaktır emin olabilirsiniz.
Bir site açarken genellikle ilk beklenilen olay direk şu oluyor : Ben direk sitemi açayım bana tüm ünlü siteler direk reklam verecek , paraya para demeyeceğim artık ! İşte bu yanlışa kapılıyor insan ilk başta. Bende kapılmadım diyemem. Bende kapıldım ve dersimi aldım. Sizde ders almasını bilmelisiniz. İnsan hayatta yaptığı hatalar sayesinde tecrübe kazanıyor.

Peki ne zaman başlamalıyız reklam almaya veyahut sitemizi tanıtmaya ?



Size önerimiz şudur : Sitenizi açtınız özgün içeriğinizi girdiniz siteniz belli bir takipçiye ulaştı ve En az 4 ay süre geçtikten sonra sitenize wiki çalışması yapmanız uygun olacaktır. Tabi hemen çöp Wiki sitelere de yönelmeyin. Kaliteli Wiki sitelerine En az 300-400 Kelimelik özgün yazınız ve en fazla 4 Link çıkışı ile tanıtım yazınızı Wiki yapabilir veya yaptırabilirsiniz. Tanıtım yaparken önemli bir kaç nokta vardır bunları kesinlikle adınız gibi ezberleyin.
Bu yöntemler :

- Tanıtım yazınızı yayınladığınız siteyi dikkatli seçin. Çöp siteler,link çıkışı çok fazla olan siteler ve siteniz ile bağdaşmayan sitelerden uzak durun.
- Tanıtım yazınız kesinlikle özgün olsun ve en az 300-400 kelimeden oluşsun. Ayrıca her tanıtım yaptığınız site için farklı tanıtım yazıları kullanın.
- Tanıtım yazılarınıza sitenize ait olan kelime ile alakalı bir resim ekleyin.

Örneğin : Sitemizin konusununGenel Blogolduğunu varsayalım. O halde sitenizin logosunu da tanıtım yazınıza ekleyin ve logonun ismine logo.jpg veyahut logo.png yerine Genel-blog.png gibi isim verin.

Bu sayede sitenize resim araması yapan kişileri de yönlendirmiş olacaksınız.

Tamam Wiki 4 aydan sonra peki Backlink ?

İşte burada önemli olan 3 Faktör var.
1- Wiki tanıtımdaki gibi 4. aydan sonra tavsiye ediyoruz.
2- Alacağınız Backlinklerin kalitesi ve bazı değerleri ( Alexa ve Pagerank gibi )
değerlerine uygun Backlink almanız.
3- Siteniz ile aynı kategoride olan sitelerden Backlink almanız. Sizin sitenizin konusu Moda ise eğer ki Moda içerikli sitelerden Backlink almanız Google gözünde olumlu bir etki bırakacaktır. Kesinlikle bir anda 1000-2000 tane backlink alma hatasına düşmeyin. Siteniz boşu boşuna Spam’a düşmesin.


Peki ya Tanıtım yazısı almak istersek ?



Öncelikle Tanıtım Yazısı alırken dikkat etmeniz gereken ilk şey Tanıtım Yazısı alacağınız sitenin kriterleri size uygun mu ?
Bunu kısaca açıklamak gerekirse : Tanıtım yazısı sattığınız site eğer Google firmasının gözünde kötü bir site ise bu site sizinde düşüşünüze neden olabilir. Bu nedenle biraz seçici davranmanızı tavsiye ediyoruz.

Aynı şekilde diğer konularda olduğu gibi özgün ve kaliteli bir Tanıtım Yazınız ile Google gözünde iyi yerlere gelmeniz kaçınılmaz. Ha birde şunu soracaklar çıkacaktır : Tamam Oğuz abi iyi diyorsun da ben o kadar gündür özgün yazıyorum sitede hiç bir kıpırdanma yok neden ?

Sıralamalarda öne geçmeniz için 2 yol var arkadaşlar. Bu yollardan birincisi On page seo öteki ise Off page seo. Yani kısacası site içi seo ve site dışı seo.

Genellikle önceliği bu yazıda anlattığım gibi site içi seo’ya değilde site dışı seo’ya ağırlık veriyorlar. Öncelikle sitenizi optimize etmeniz gerekiyor. Yani sitenizi optimize etmekten kastımız şudur ;

Sitenizde gereksiz kodları kaldırın, Css dosyalarınızda gereksiz yere dosya çağırılan dosyaları temizleyin
Büyük boyuttaki dosyaların boyutlarını ve yüklenme hızlarını düşürebildiğiniz kadar düşürmeye çalışın
Özellikle resimlerinizin boyutunu ve yüklenme hızını düşürmeniz size Google gözünde ayrıcalık sağlayacaktır.

Reklam almaya ne diyeceksin ?



He işte dananın kuyruğunun koptuğu yere geldik. Ben ilk Bipixel.net açıldığında 125×125 reklam alanlarımı karşılıklı yapmıştım. Yani banner reklamı karşılıklı olarak yapmakta fayda gördüm fakat, karşılıklı reklam yaptığımız her site bizim kategoride yer alıyordu. Sizde ilk açtığınızda bu şekilde yapmanızın hiç bir zararı yoktur.

Tamam Oğuz buraya kadar anladım da hani hiç eklenti yok mu ? Şöyle Google amcanın sevdiği ? kullanabileceğimiz hemde ücretsiz olsa tadından yenmez vallahi diyebileceğimiz ?

Var var olmaz olur mu hiç :).

Sitenizde kullanmanızı tavsiye ettiğim eklentiler :

1- Google XML Sitemaps : Bu eklenti sayesinde sitenizin index alma hızında büyük bir artış meydana gelecektir. Bu da sizin sitenizin arama motorların da daha hızlı yukarı çıkmanızı sağlayacaktır.

İndirmek İçin Tıkla

2- All in One SEO Pack : Bu eklenti sayesinde sitenizin Seo ayarlarını yapabilirsiniz. Yani Ana sayfa başlığınızı , Hedef Kelimelerinizi ve Meta yani sitenizin açıklamasını ekleyebilirsiniz.

İndirmek İçin Tıkla

3- SEO Friendly Images : Türkçesi Seo dostu resimler anlamına gelen bu eklentimiz sayesinde görsel aramalar ile sitenize ziyaretçi gelmesini sağlayabilirsiniz.

İndirmek için Tıkla

4- SEO SearchTerms Tagging 2 : Bu eklenti sitenizde yazmış olduğunuz yazıların içine arama moturu vasıtasıyla hangi kelimelerden yazınıza ulaşılmış olduğunu göstermeye yarayan bir Seo eklentisidir.

İndirmek için Tıkla

Kalıcı Bağlantı Ayarları : Siteniz için aslında en önemli püf nokta diyebileceğimiz bir ayardır Kalıcı bağlantı ayarları. WordPress sistemini ilk kurduğunuzda siteadresi.com/pg=10 gibi bir şekilde url almaktadır. Kalıcı bağlantı ayarlarına girip ( ayarlar/kalıcı bağlantılar ) http://photoshopturk.com/ornek-yazi/ gibi yani yazdığınız makalenin başlığının çıkması sizin için Arama Motorları gözünde değer katacaktır.

Bir de dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta resimleri yüklerken resimlere vermiş olduğunuz isimlerdir.

Ayrıca kelimelerinizi analiz edin. İşte size analiz etmeniz için harika bir program :
Kelimeniz’in detaylı bir raporunu mu istiyorsunuz ? Kelime düştü mü ? yükseldi mi ?

İşte bu program tam size göre Rank Tracker programını kullanarak belirlediğiniz kelimeleri yakından takip edebilirsiniz. Google, Bing, Yahoo ve MSN gibi arama motorlarında sıralamanızı takip etme imkanı sunan Rank Tracker bu kelimelerdeki yükseliş ve düşüşleri grafiksel olarak sunuyor. Ayrıca Rank Tracker ile hangi sırada olduğunuzu, hangi içeriğinizle bu sıraya geldiğinizi kolayca öğrenebilirsiniz.



Peki bu programın tam olarak yararı nedir ?

Rank Tracker Özellikleri:

Otomatik olarak arama motoru sıralamaları denetler,
721 farklı arama motorunu destekler,
Arama sonuçlarındaki yer değişikliklerini görebilir,
Anahtar kelimenizin türevi 16 tane kelime önerebilir,
Sitenizi optimize etmek için en iyi anahtar kelimelerini gösterebilir,
Rekabette olduğunuz en fazla 10 siteyi izleyebilir,
4 dakika içerisinde 500 anahtar kelime inceleyebilir,
Sınırsız domain, sayfa ve anahtar kelime girebilirsiniz.

Arama moturu dostu olan bu programı indirmek için Tıklayın

Bir web siteniz var ve sitenize resimlerden de ziyaretçi gelmesini istiyorsunuz öyle değil mi ?

Öncelikle yazınıza resim eklerken en büyük sorunlardan birisi 312315151.jpg gibi isimler vermektir. Bu kesinlikle çok yanlış bir davranıştır ayrıca Google‘nin gözünden de düşebilirsiniz.
Peki nasıl yapmam lazım ?



Eklediğiniz resime konunuz ile alakalı bir isim verin.

Örneğin : xx oyunu çıktı diye bir makaleniz varsa resimin adınıda xxoyun.jpg, png adı altında eklemenizin, Seo açısından büyük bir yararı olacaktır.
Bu sayede sitenize Resim aramalarından da ziyaretçilerin gelmesini sağlayacaksınız.
Bir takipçiyi 8 saniyede kazandığınız biliyor musunuz ?
Daha önceki sitemde yazmış olduğum bir makalemden alıntı yapacağım bu yerde.
Rakibinize bir tık uzaklıkta olduğunuz birçok SEO uzmanı tarafından söyleniyor. Yani ilk izlenim çok önemlidir. Web siteniz için takipçi kazanmak sadece 8 saniye sürüyormuş biliyor musunuz ?
Bir ziyaretçi web sitenize gelir. Birkaç saniye içinde karar verme noktasına ulaşacaktır.



SANIYE 1

Web siteniz çalışmalıdır. Yapım aşamasında çok site gördük. Ayrıca, web sitenizin bilinen tüm tarayıcılar ile uyumlu olmalıdır (IE, Chrome, Firefox, Safari) ve ziyaretçinin bir şey talep etmemelidir. Örneğin “Bu web sitesi Flash Player’ın düzgün çalışması gerekiyor”. Onlar bu mesajı gördüğünde ziyaretçilerin çoğu siteden çıkış yapar.
2-3 SANIYE

Ziyaretçiler ana sayfanızın başlığını okur.
Ziyaretçi başlığı okumak ister ve hangi siteye girdiğini anlamak.
Kabul Edilemez başlıklar:
Anasayfa
Web sitemize hoşgeldiniz
Başlıksız başlığı

Web sitenizinde bilgilendirici bir başlık varsa o da ziyaretçilerin web sitesinde 3 saniyeden fazla kalmasına olanak sağlayacaktır.
4-5 SANIYE

Kat üstünde gazetelerde kullanılan bir terimdir. Bir gazetenin ilk sayfasının üst alandır.Genellikle bu bölümdeki okuyucunun ilgisini kazanacaktır en önemli haber.
Web üzerinde kullanıcının aşağı kaydırmak zorunda kalmadan görebilirsiniz üst kısmıdır.
Bu bölümde aşağıdaki kaçınmalısınız:
Şirketin Müdürü’nden Mesaj
Şirket tarihçesi
Sizin resiminiz!

6-8 saniye
ziyaretçinin başlığı okumak bölümündeki “kat yukarıda” gördüm ve şimdi ilgisini kazanmıştır.Şimdi web sitenize onu karşılamak gerekir. O hızla Ne istediğini bulmak gerekir.

Örnekler:
Bir otel web siteniz varsa ziyaretçi formu doldurmak için kolay bir iletişim mümkün olmalıdır.
Eğer e-mağaza varsa, ziyaretçinin bulmak ve o kolayca ve hızlı bir şekilde ne istediğini satın almak mümkün olmalıdır.

Eğer indirmek için bir program varsa, ziyaretçinin ana sayfasından indirmek mümkün olmalıdır.

Birçok çalışma, ilk izlenim bir web sitesi için en önemli olduğunu göstermiştir. Tasarım önemli bir rol oynar ama aynı zamanda yukarıda ayrıntıları ile dikkatli olmalıdır. Web sitenizin ziyaretçileri istediklerini karşılıyor mu ?anlamak için kolay bir yol var. Web sitenize girin ve arama yapın. Ziyaretçi olsanız nasıl arama yapardınız ? aynı şekilde arama yapın. Eğer aradıklarınızı bulabiliyorsanız ne mutlu size :).

Sadece bu kadar mı ? Tabi kide hayır. Siteniz için hosting seçmenin de Seo’ya yararı olduğunu biliyor musunuz?

Bir web sitesi için genellikle gözden kaçan bir özellik olan web barındırma bir web sitesi için önemli özelliklerinden biridir. Kullanılabilir web barındıran birçok türü vardır: Bedava, Paylaşılan, VPS, Dedicated sunucular vb. Bir acemi olarak, bazen yanlış bir karar gelecekte kötü zamanlar yaşatabilir.

Bu makalemizde sizlere hosting seçerken dikkat etmeniz gerekenleri aktarmaya çalışacağız.

Photoshopturk.com olarak aramalarda öne çıkmayı bizde istiyoruz. Peki ya Hostinginiz size izin verecek mi ?
Herkes desteği ve host itibarını dikkate almanın önemli bir faktör olduğunu bilir. Sizin kendinize soracağınız soru şu olmalı
“Ben nasıl bir hosting istiyorum ? “



Ücretsiz WordPress Hosting
Baştan söyleyelim size eğer iyi bir projeniz var ise ve bu proje size gelir getirecekse kesinlikle Ücretsiz WordPress Hosting’i önermiyorum.
Bir forumda ya da forum benzeri sitelerde karşılaşırsınız ya şans bu muhtemelen size de denk gelmiştir ” 5 TL’ye Vps Hosting” sizce bu adamlar bu kadar aptal mı ? Genellikle hiç bedava olmaz sitede kendi banner reklamları koymak zorundasın der size ve öyle verir hosting hizmetini.Bazı sitenizin altbilgisinde bir metin bağlantı koymak istiyoruz.

Bu millet bu banner reklam ya da kar ile birlikte boş alan maliyetini örtbas etmek için metin bağlantısı satacak. Reklamlar kenara bir ücretsiz host sahip büyük dezavantajı onlar güvenilmez olmasıdır. Bu kişi bu hizmeti sunan duracak zaman asla bilemezsiniz.Onlara hiç güvenmeyiniz.


Paylaşılan WordPress Hosting
Paylaşılan WordPress Hosting WordPress yeni başlayanlar tarafından kullanılan hostingin en popüler türüdür. Bu bugüne kadar en uygun fiyatlı ve doğrusunu yeni kullanıcılar için iyi bir başlangıç noktasıdır. Sitelerin bir sürü bir büyük sunucu paylaştıkları Paylaşılan barındırma.

Aynı sunucu üzerinde birden fazla site sahip olarak, o ana çok uygun bir hızda hizmet sunmak için izin verir. Sınırsız diye bir şey yoktur. O sınırsız diyor olsa da, hala kullanım kısıtlamaları vardır. Sitenize önemli sunucu yükünü almak için başlar, onlar kibarca Hesabınızı yükseltmek için zorlar.

Bu eylemi yoksa, bu aynı sunucuda barındırılan diğer sitelerin genel performansı üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir. Bu geleneksel bilgelik geri alır. İşletmeniz büyüdükçe, böylece genel maliyet olacak.


WordPress VPS Hosting
Virtual Private Server (VPS) bir sanal makine anlamına gelir. Bu bireysel müşteri ihtiyacına saygı ile birden çok sunucu bir fiziksel sunucu bilgisayar bölümleme bir yöntemdir. Ayrı bir fiziksel bilgisayarın gizliliği vardır ve belirli bir sunucu yazılımları çalıştırmak için yapılandırılabilir.

Genellikle geliştiriciler, orta düzey kullanıcılar ve orta ölçekli blogcular kendi web siteleri büyütmek için VPS kullanmaktadır. Eğer herhangi bir teknik bilgiye sahip değilseniz, size bir satın emin olmak gerekir yönetilen VPS. Bu sağlayıcı barındırma tüm sistem yükseltmeleri yönetir anlamına gelir, ve onlar gerekirse size yardımcı olmak için kullanılabilir.


Sizin istemiş olduğunuz tür hangisi ?
Burada makalemizin sonuna geldik sizlere bu makalemizde ”Yeni web sitesi açtım Seo ?” konusu altında bilgi vermeye çalıştık. Şunu unutmayın arkadaşlar başarmak istedikten sonra her şeyin üstesinden gelebilirsiniz. Geniş bir anlatım yapmak istedim . Bu anlatım sayesinde kafanıza takılan her türlü kötü bilgiden arınacağınızı düşünüyorum . Yukarıda yazmış olduğum her yazı şahsıma ait yazılardır bilginiz olsun .

Not: sadece kendi bilgi hazinem ile yazdım arkadaşlar :). İyi ve Kötü her türlü yorumunuza açığım :).


Bunlara ek olarak bana gelen bir sorunun cevabını da buraya yazayım :

Soru :

Hocam elinize sağlık makaleniz çok faydalı.
Fakat ben size bir soru sormak istiyorum.
Seo olayını tamamen güncellenebilir siteler için açıklamışsınız ya da ben öyle anladım, peki güncelleme almayan yani sabit içeriklerle sabit ürün satışı yapan siteler için nasıl bir yol izlemeliyiz. Doğrudan dış seo mu yapmak lazım?
Şimdiden teşekkürler.

Cevap :


Merhaba,

Öncelikle makalemi okuduğunuz için teşekkür ederim :).

Sonrasında sizin sorunuza gelirsek:

Şimdi sizin bir ürün siteniz var diyelim ( verdiğiniz örneğe istinaden örnek veriyorum).

Şimdi sıfırdan başlayalım. Site alan adımızı regledik. Site için hangi script'i kuracak isek kurduk. Sonrasında Site için güzel bir tema bulduk veyahut yaptırdık. Sıra geldi sitemize güzel bir logo yaptırmaya. Forumda ucuz fiyata güzel logo yapan arkadaşlar mevcut. Bu logo ile birlikte Facebook sayfamız için Timeline Cover yaptıracağız. Sonrasında sitemiz için en çok bilinen sosyal medya adreslerinden üyelikler alacağız. Bu sosyal medya sayfalarımızı tamamen genel ayarlarını ayarladıktan daha sonra sayfamıza organik ziyaretçi çekmemiz gerekiyor.



Bunun için Facebook'a reklam vereceğiz. Küçük bir reklam ile başlamamız yeterli. Yani insanların yada müşterilerin size güvenmesi için her şeyi olabildiğince düzgün yapmaya çalışmalıyız. Bu şekilde tüm sosyal medya sitelerimiz için reklam verdik ve sıra geldi site içeriğine.


Örneğimizi ürün satış sitesi üzerinden yaptığımız için bu örnekten devam ediyorum. Sitemize ürün ekleteceğiz haliyle. Ürünleri eklerken olabildiğince özgün eklemeye dikkat etmemiz gerekli. Ayrıca yüklediğimiz resimlerin orijinal olması bizim için harika bir etken olacaktır.


Şimdi yeteri kadar ürünümüzü ekledik. Şimdi geldi Off Page Seo yani site dışı seo yapmaya. Kaliteli sitelerden tanıtım yazısı almayla işe başlayabiliriz.

Fakat dikkat etmemiz gereken noktalardan birisi şu:

Yazıyı öyle bir hazırlayın ki bir ziyaretçi satın aldığınız o tanıtım yazısını görünce "vay be bu adam güvenilir bir site baksana adam ürün almış memnun kalmış ve bunun için yazı yazmış ! "tarzında düşünsün :).

Bu bir seo aynı zamanda pazarlama taktiğidir. Tanıtım yazısı veriyorsunuz mesela. Bu tanıtım yazısı için sitenizi tanıtan bir video yaptırın. Ayrıca sitenize ait orijinal resimler gönderin tanıtım yazısı verdiğiniz siteye :).

He birde aşırı tanıtım yazısı almayın bir anda. Yavaş yavaş. Önce açın forumlarda bir konu. Bu konuda gelen mesajlar doğrultusunda kendinize bir excell dosyası oluşturun. Bu siteleri takibe alın. Kalitesinden emin olduğunuz sitelerden 2 şer 3 er gün arayla tanıtım yazısı alın. Tanıtım yazısı alırken içerisinde maksimum 3 link kullanın.

Her tanıtım yazısında farklı linkler kullanın. Sadece 1 tanesi aynı olabilir. O aynı olanı da yükselmek istediğiniz kategoriye link verin. Atıyorum "telefon satışı" ise her 3 linkten birisi telefon satışı kategorisi üzerine olsun.

3 linki de şu şekilde verebilirsiniz. 1 Sitenizin linki , 2 telefon satış kategorinizin linki 3. de sitenizde bulunan bir etikete link yada aramaya verilen link. Mesela I phone 5 üzerine sitenizde arama yaptığınızda browser üzerinde çıkan link için link alın.

Bunlar tamamen benim tecrübelerime göre size tavsiye ettiğim şeyler :). birde ek olarak sitenize link veriyorsunuz ya hani http://sitem.com diye her tanıtım yazısında değiştirin. Atıyorum 1.de http://sitem.com yaparsanız ötekinde http://www.sitem.com yapın :).

Saygılarımla.
burakisci WebPrensi YazTurkiye

kişi bu mesajı beğendi.

Kişisel Blog - Web siteni aç! Hızlı çözüm için lütfen report sistemini kullanın!
googleasistan
reklam

adilmertpolat adilmertpolat Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Grafiker/Makale Yazarı
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 5 / 6
  • Ticaret 9, (%78)
Harika bir yazı olmuş, üşenmeden inceledim.
Ellerine sağlık dostum, iyi forumlar.
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

Bipixel Bipixel Vicdanın senin kıblendir. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kıdemli SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)

adilmertpolat adlı üyeden alıntı

Harika bir yazı olmuş, üşenmeden inceledim.
Ellerine sağlık dostum, iyi forumlar.


Rica ederim üstadım :). Beğenmenize sevindim.
 

 

Kişisel Blog - Web siteni aç! Hızlı çözüm için lütfen report sistemini kullanın!

bilgihazinem bilgihazinem WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 3 / 15
  • Ticaret 3, (%100)
hocam konuyu hortlatıyorum ama cidden mükemmel bir yazı olmuş emeğinize sağlık
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

erekaone erekaone WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 559
  • Beğeniler 172 / 219
  • Ticaret 0, (%0)
Ben de okumamıştım. Güzel bilgiler olmuş. Bir çok soru işaretini çözüyor. Elinize sağlık :)
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

seoakcy seoakcy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek HackMORE
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 863
  • Beğeniler 0 / 123
  • Ticaret 0, (%0)
Bende aynı şekilde üşenmeden okudum. Tebrikler :P
 

 

cuneytsonmez cuneytsonmez Bismillahirrahmanirrahim Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İmam Hatip
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1060
  • Beğeniler 923 / 126
  • Ticaret 0, (%0)
yazıyı okumamıştım ama söyle bir soru sorabilirmiyim sevgili abilerim Google XML Sitemaps eklentisini kurmadın all in seo eklentisinde site map var diye kurmam gereklimidir acaba ?
 

 

http://dhbt.blogspot.com.tr Deneme

seoakcy seoakcy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek HackMORE
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 863
  • Beğeniler 0 / 123
  • Ticaret 0, (%0)
Google XML Sitemaps kur..
 

 

cuneytsonmez cuneytsonmez Bismillahirrahmanirrahim Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İmam Hatip
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1060
  • Beğeniler 923 / 126
  • Ticaret 0, (%0)

seoakcy adlı üyeden alıntı

Google XML Sitemaps kur..


peki hocam sunu merak ediyorum all in seo eklentisindeki site map ile dediğiniz eklenti dediki site map ayrı ayırmı iki tane olmuş olmayacakmı bunun zararı olmazmı
 

 

http://dhbt.blogspot.com.tr Deneme

anonymated anonymated Webnoloji.net Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Teknoloji ve Psikoloji
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 2004
  • Beğeniler 1489 / 657
  • Ticaret 15, (%100)
2 tane olması iyi değil. All in one dakini kapatin, diğer eklenti açık kalsın sadece.
cuneytsonmez

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al