NuCLeuS adlı üyeden alıntı
Bizim insanımız neden her türlü şeye huylanıp duruyor anlamıyorum. Sadece yazıyı yazan arkadaş üstüne alınmasın. Bunu herkes için söylüyorum. Diyelim ki algoritma değişikliği var. Ne olacak ?. En ufak bir şeyde acaba şöyle mi oldu böyle mi oldu diye her şeyden nem kapıyorsunuz?.
Ben bu tarz şeylerle uğraşıp duran kişilerin sitelerinde yazdıkları yazıları insanların okuması için değil de Google veya diğer arama motorlarında yükselmek için yazdığını düşünüyorum. İnsanların okuması için yazıyor olsalardı bu tarz muhabbetlerle boşa zaman harcamazlardı.
Bırakın Google veya diğerleri kendi işini yapsın. Bence sizin düşünmeniz gereken Algoritma değişikliği değil, hangi konularda yazılar yazıp, insanlara nasıl faydalı olabilirim diye düşünmek olmalı.
Ha illa merak ediyorum ben algoritma değişikliği var mı diye soruyorsan da söyleyeyim. Benim sıralamamda bir değişme yok. Her şey iyi gidiyor. Benim hedefim artık düzenli yazı yazmak. Ben algoritma ile uğraşmak yerine yazdığım yazıya bakıyorum. Her şeyle ben uğraşacaksam Google neden var?, değil mi ? :)
Dediğim gibi, yazıyı yazan arkadaşı hedef alarak söylemedim bu söylediklerimi. Benim lafım bu tarz düşünen herkese.
Ben de katılıyorum hocam sana. Ayrıca şöyle bir şey var ki Google'ın da istediği şey insanlara yararlı olabilmek, insanlar için bir şeyler yazmak, arama motorları için değil.
İsim vermiyim ama önemli bir kelimede bir çok insanın dikkatini çekerek birden ilk sıraya çıkan siteye kim önem veriyor ? Daha doğrusu kim önem verir yamuk yumuk çeviri yapmış, kaynak belirtmemiş, istisnasız her cümlede kelime hatası yapmış ve anormal derecede backlinki olan bir site 1. sırada olsa ne olur olmasa ne olur. Önemli olan nicelik değil nitelik olmalı.
Arkadaşın sorusuna da şöyle diyeyim. Algoritma değişikliği olup olmadığından ben de şüpheliyim. Çünkü ana kelimelerimin birinde yükseliş oldu. Aylardan beri ilk kez :)
Son olarak şöyle bir şey diyeyim. Her gün yazı yazmış olan bir arkadaş cevap verebilirse memnun olucam; her gün yazı yazmak gerçekten sıralamada yükselişi ve otoriteyi sağlar mı ?