hekimim yanımda adındaki sağlık sitesi hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Bu site bir doktor arkadaşım tarafından 4 yıl kadar önce kuruldu. Sitede yazan her cümle için didik didik uğraşıyor. Sitede yazı yazan diğer yazarlar da ya gerçek doktor ya da gerçek diyetisyen. Peki önerme nedenim yazarlarından birini tanıyor olmam mı? Tabiki tüm neden bu değil.

İnternette ne zaman sağlık hakkında bilgi aratsam aslında tıp ile ilgisi olmayan insanların yazıları çıkıyor karşıma. Haber, kadın ya da çocuk siteleri çok fazla. Ancak içeriği oluşturanlar işi bilen insanlar değil. Tıp eğitimi almış insanlar değil. Bunu yaşayan tek kişi de ben değilim. Röportaj adamın şu yotube videosunda da bu konu güzelce işlenmişti: https://youtu.be/-gk6pwj-nWI

Çok popüler bir kadın sitesi (beg..ya.com), bir fastjel adında bir ağrı kesici kremin yan etkisi olarak ölümcül olabilen mide kanaması var yazıyordu. Doktor arkadaşım da, bunun mümkün olması için ağrı kesici kremi ağrıyan yere sürmek yerine bol miktarda ağız yoluyla yenmesi ve mideye ulaşması gerekir demişti.

Sağlık işini, tıp bilen insanlar yapmalı. Herkesin alın terine ve emeğine saygı duyuyorum ama lisanslı doktor varken kırık çıkıkıçılara doluşmuyorsak, lisanslı doktorlar varken magazin haberiyle tıp makalesini aynı editörün yazdığı sitelerin sağlık haberlerine de rağbet etmemeliyiz diye düşünüyorum.

Asistanlar​


Neredeyse 4 yıldır var olan bir internet sitesini neden ben buraya bugün yazıyorum? Çünkü kendilerini çok geliştirdiler. Özellikle son hazırladıkları asistan çok başarılı. Gebelik hesaplama denince tek geçerim. Son derece detaylı ve kapsamlı şekilde gebelik hesaplama yapıyor. Hemen hemen her yöntemle gebelik başlayalı kaç gün olmuş, doğum günü ne zaman imiş hepsini hesaplıyor.

Ve son derece saygı duyduğum bir başka asistan ise ateş düşürücü asistanı. Küçük çocuğunuz mu var? Ateşi yükseldi ve ne yapacaksınız? Ateş düşürücü şurupların çocuğun kilosuna ve ateş derecesine göre doz hesabını yapıyor. Eğer küçük çocuğunuz varsa mutlaka nasıl çalıştığına bir bakın. Özellikle birden fazla çocuğunuz varsa ikisine ayrı şurup satın alma derdi ortadan kalkıyor. Kilosunu gir. İlacı seç. Şurup dozunu kolayca hesapla. Hepsi bu kadar.

Tüm asistanlara menüden "asistan" kısmından ulaşıp hangilerinin ne işe yaradığına bakabilirsiniz.

İnceleyin, irdeleyin ve kendiniz görün. Son derece başarılı işler çıkardıklarını başka bir doktor arkadaşımın yorumlarından biliyorum. 

Ben kefilim. Düzgün iş yapan insanların hakkını teslim etmek lazım. Ha, yine de bir hata görürseniz alay etme ve dalga geçme hakkına sahipsiniz. Sağlığın şakası olmaz. Ama dediğim gibi, başlangıçta pek önemsememiştim. Ancak arkadaşlar ciddi emek veriyorlar. Yiğidi öldür hakkını yeme :)