suskun009
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Şuan işsiz...
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
17, (%88)
Ben bir konuda ilan sitesi açmak istiyorum. blogger tabanlı, ilan scripti kullanmadan ve üyeliksiz olacak. İlanları iletişim yoluyla gönderecekler ben de onayladıktan sonra kendim yazacağım ilanları. Merak ettiklerim;
Şimdi siteyi açtık ilanlardaki ürünleri alıcı ve satıcılar kendi aralarında kendi e-mail hesaplarından görüşüp pazarlık vs. alım satım yapsa yani site üzerinden alım satım olmayacak.
1-) Alım satım işlerinde **************lık olursa benim sitem mi sorumlu tutulur (sonuçta kendi aralarında kendi e-mail adreslerinden alım satım yapacaklar)?
2-) İstediğim ürün hakkında ilan sitesi açabilir miyim? yani birisi mesela araba ilanları sitesi açtı diye ben açamaz mıyım yani böyle durumlarda telif hakkı olur mu?
3-) İlan sitelerinin başka yasal sorumlulukları var mı?
yms
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Satış işlemi sizden bağımsız yürütüldüğü için herhangi bir sorundan sorumlu tutulamazsınız zannımca. E not düşmek de gerek tabi bunun için.
Ancak, aracılık adı altında ücret alırsanız işin rengi değişebilir. Bildiğim kadarıyla vergisiz olmaz.
Ayrıca bahsettiğiniz sistem, ilan sitesinden daha çok tanıtım sitesi gibi. Tüm iletişim kayıtlarını elinizin altında bulundurun ki başınız ağrımasın.
Forumda bu konu hakkında bilgisi benden misli ile yüksek çok arkadaş vardır. Kişisel fikirlerimdir sâdece.
@Bean Love getLove()