lostyazilim
tr.link

İlan siteleri hakkında

3 Mesajlar 481 Okunma
lstbozum
tr.link

suskun009 suskun009 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Şuan işsiz...
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 699
  • Beğeniler 127 / 85
  • Ticaret 17, (%88)
Ben bir konuda ilan sitesi açmak istiyorum. blogger tabanlı, ilan scripti kullanmadan ve üyeliksiz olacak. İlanları iletişim yoluyla gönderecekler ben de onayladıktan sonra kendim yazacağım ilanları. Merak ettiklerim;
Şimdi siteyi açtık ilanlardaki ürünleri alıcı ve satıcılar kendi aralarında kendi e-mail hesaplarından görüşüp pazarlık vs. alım satım yapsa yani site üzerinden alım satım olmayacak.
1-) Alım satım işlerinde **************lık olursa benim sitem mi sorumlu tutulur (sonuçta kendi aralarında kendi e-mail adreslerinden alım satım yapacaklar)?
2-) İstediğim ürün hakkında ilan sitesi açabilir miyim? yani birisi mesela araba ilanları sitesi açtı diye ben açamaz mıyım yani böyle durumlarda telif hakkı olur mu?
3-) İlan sitelerinin başka yasal sorumlulukları var mı?

wmaraci
reklam

yms yms WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 277
  • Beğeniler 39 / 62
  • Ticaret 0, (%0)
Satış işlemi sizden bağımsız yürütüldüğü için herhangi bir sorundan sorumlu tutulamazsınız zannımca. E not düşmek de gerek tabi bunun için.

Ancak, aracılık adı altında ücret alırsanız işin rengi değişebilir. Bildiğim kadarıyla vergisiz olmaz.

Ayrıca bahsettiğiniz sistem, ilan sitesinden daha çok tanıtım sitesi gibi. Tüm iletişim kayıtlarını elinizin altında bulundurun ki başınız ağrımasın.

Forumda bu konu hakkında bilgisi benden misli ile yüksek çok arkadaş vardır. Kişisel fikirlerimdir sâdece.

@Bean Love getLove()

suskun009 suskun009 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Şuan işsiz...
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 699
  • Beğeniler 127 / 85
  • Ticaret 17, (%88)

yms adlı üyeden alıntı

Satış işlemi sizden bağımsız yürütüldüğü için herhangi bir sorundan sorumlu tutulamazsınız zannımca. E not düşmek de gerek tabi bunun için.

Ancak, aracılık adı altında ücret alırsanız işin rengi değişebilir. Bildiğim kadarıyla vergisiz olmaz.

Ayrıca bahsettiğiniz sistem, ilan sitesinden daha çok tanıtım sitesi gibi. Tüm iletişim kayıtlarını elinizin altında bulundurun ki başınız ağrımasın.

Forumda bu konu hakkında bilgisi benden misli ile yüksek çok arkadaş vardır. Kişisel fikirlerimdir sâdece.

Çok teşekkürler. Vergisiz olmaz derken ben ilanları yayınlarken ya da hiç bir şekilde kimseden ücret almayacağım yine de vergi vermem gerekir mi? Yani bir nevi tanıtım sitesi olcak ama işte satılacak herneyse onları yayınlıycam ve altına ilanı verenin e-mail adresini koyucam sadece tel no koymıcam kesinlikle.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al