Kardeşim öncelikle başarılar dilerim. Bahsettiğin değerler yeni bir site için tamamen yanıltıcı olabilir aksine kalıcı da olabilir. O nedenle sitenin gidişatını, günlük verilerini vs. Google Analytics ile takip etmeni öneririm. İnsanlar hangi Anahtar kelimeler ile siteni buluyor, sitende ne kadar süre geçiriyor, gelenler organik mi, sosyal ağlardan mı yoksa yönlendirilmiş trafik mi? Webmaster Tools üzerinde anahtar kelime yoğunluğu ne durumda, anahtar kelimelerin tıklanma ve görüntülenme verileri ne durumda? Bu veriler ışığında kendi kendine yol göstermeli ve doğru anahtar kelimeleri bulmalısın. Sadece Alexa ile hiç bir şey olduğunu görmedim, olacağına da inanmıyorum. Bu tabiki sadece benim şahsi fikrim. Çok önemli olduğunu iddia edenler de mutlaka olacaktır.
Tüm bunların dışında tasarım konusunda söyleyeceklerim can sıkabilir şimdiden özür dilerim. Açıkça konuşmamızı istemişsin. İnan yaptığım sitelere seo amaçlı kurduğum paravan siteler dahi bundan daha toplu duruyor. Bunu beceriksizsin manasında söylemiyorum lütfen yanlış anlama. Sadece özensiz ve sadece Google'da aranıp bulunabilmek için yapılmış sıradan basit bir site olarak gözüküyor. Şahsen Google'da bir sonuçtan denk gelip girersem belki girerim ama tekrar ziyaret etmem gereken siteler arasında da tutmam. Bu tamamen görüntünün yarattığı algı benim üzerimde.
Burada çok sade güzel olmuş diyen arkadaşlar var zevkler ve renkler tartışılmaz ama ben bunu düşmanıma söylemem. Sana iyilik değil kötülüktür bu. Sitenin renklerini, logosunu, yazı tipini, boyutunu kısacası görselliğini neredeyse yapmış kadar tekrar gözden geçirmelisin. Daha modern, material ya da flat bir görünümle okumaya ve kullanıcıyı tekrar ziyaret etmeye teşvik edecek renkler ve içerikler ile zenginleştirmelisin. Ki şuan aklıma gelmeyen ve mutlaka olması gereken bir çok eksiğin olduğunu az çok görebiliyorum.
Lütfen bu söylediklerimi aşağılama ya da hevesini kırmak olarak algılama, aksine daha iyisini yapabilmek için heveslen ve daha iyisi için uğraş. Benim naçizane tavsiyelerim bu şekilde. Yolun açık olsun kardeşim.