Sizinle Profesyonel Blogculuk Macerasına Çıkalım mı? Amatörlüğe veda edelim mi? Neden amatör blogculuğu bırakıp, profesyonelliğe adım atma gereği duyduğumu inceleyelim mi? Bütün yazıyı okuduktan sonra konu altından yorum yapmaya var mısınız? Çünkü, sizinle bir yolculuğa çıkmak istiyorum. Dijital göçebe olarak hayatımızı kazanarak dünyayı gezelim mi?

-----------



Sizinle amatör blogculuktan profesyonel blogculuk konusuna kadar derin bir alanda biraz düşünelim mi? Profesyonel blogculuk yapmak için bazı nedenleri inceleyelim mi? Yıllardır amatör olarak sağda solda yazılarım yayınlanıyor. Çocukken başladığım hobiyi uzun süredir devam ettiriyorum. Şimdiye kadar dağınık biçimde yayınladığım yazıları tek bir çatı altında toplamaya karar verdim. Bundan sonra amatör blog yayıncılığına son veriyorum. Deniz ÇAKMAK Blog üzerinde daha anlamlı ve daha özgün yazılarıma yer vereceğim.



Öncelikle burada yazılan bütün yazıların benim elimden çıktığını söylemeliyim. Yer yer hatalar barındırıyor olabilir. Hobi olarak uğraşılan bir bloğun hem arka planını hem de okurun gördüğü kısmını yönetmenin zor olduğunu bilirsiniz. Birçok cephede verilen mücadelenin yalnızca hobi amaçlı yapılması nedeniyle bir hayli kopuk olduğunu görüyordunuz. Bundan sonra ise düzenli yayıncılığa geçiyorum. Hayatım ve ilgilendiğim alanlar üzerine daha çok yazıyı burada bulabileceksiniz. Özellikle eğitim ve öğretim alanında birçok yazı yayınlamayı düşünüyorum. Bunu rastgele yaptığım zamanları geride bırakmak istiyorum. Daha düzenli ve daha faydalı içerikleri sizlerle buluşturmak için bir takvim hazırladım. Burayı okuyan herkese teşekkürü bir borç bildiğimi de yinelemeliyim.



Amatör Blogculuk Nedir?

Amatörlük, müthiş bir ruhtur. Bir işi tamamen sevdiğin için yapmayı içerir. Bu bir tutkudur. Hakkımda yazımda da tutkulu bir insan olduğumdan bahsetmiştim. Açıkçacası, amatörlük bir işi hızlıca başlatan ve yalnızca sevdiğin için yaptıran özel bir ruhtur. Bu nedenle, kendisine büyük saygı duyuyorum. Yıllardır birçok alanda yüzlerce saatimi bu amatör ruh için ortaya koydum. Ancak amatörlüğün kötü yanları da var. Birincisi ise düzensizlik sonucunda oluşan yarıda kalma hissi... Amatörlük, uzun vadeli bir işi devam ettirmeye yetmiyor. Bunun için profesyonel olmamız gerekiyor.



Amatör blogculuğu bırakma kararımın altında yatan neden ise dijital göçebe olarak yaşamaya karar vermemdi. Dijital göçebelik yaparak hayatı sürdürebilmek için bazı alanlarda profesyonel hizmet vermem gerekiyor. Elbette, hizmeti sürdürürken de bir karşılığı olması gerekiyor. Bu durumda da hobilerimiz bir kenarda kalabiliyor. Oysa, profesyonel blogculuk yaparak geçimimi sürdürürsem hobimi işe dönüştürerek daha faydalı işlere zaman ayırabileceğim. Bu nedenle, amatörlüğe veda etmeye karar verdim. Tıpkı amatör futbola veda ettiğim gibi. Şimdi aklıma, ne zaman bir amatör kulüp maçı görsem duydulandığım geldi. Ama hayatın gerçeklerini de unutmamalıyız.

Amatör blogculuk savrulmaktır. Savrulmayı da çok severim. Bana daima hayatın tadını çıkarma hissini verir. Yalnız, profesyonelliğe doğru bir adım ilerlemek de merak edilesi bir histir.



Profesyonel Blogculuk Nedir?

Profesyonellik, bir alanı meslek olarak görmektir. Belirli bir alanda yaptıklarının sonucunda hayatını sürdürmek için başka işlere ihtiyaç duymamaktadır. Profesyonel blogculuk ise içerik üretimi alanında bir hayli geniş yelpazeye sahiptir. Yıllardır amatör olarak yaptığın bir alanın profesyoneli olmak için az bir çaba bile yeterlidir. 2006 yılından beri kendi çapında yazmaya çalışan biri olduğumdan dolayı zorlanmadan kaliteli işler ortaya çıkarabiliyorum. İçerik alanında müthiş bir tutkuya sahibim. Programcılık alanında da kendimi geliştiriyorum. Ancak, içerik ve sosyal medya alanında hızlıca profesyonel seviyeye gelmem çok daha kolay görünüyor. Bu nedenle, profesyonel blogculuğa karar verdim. Daha kaliteli ve daha özgün içeriklerle sizin karşınızda olmak için sabırsızlanıyorum



Profesyonel blogculuk, insanlara fayda sağlamak için günün büyük bir kısmını belirli alanlara harcamaktır. İnsanlara daha değerli içerikleri sunarak onların ruhuna hitap etmektir. Bunun karşılığında ise geçimini sürdürecek geliri elde etmektir. Peki, profesyonel blogculuk için neler gerekiyor? Aynı hisse sahip olabilir misiniz? Siz de profesyonel yazarlık yapmak ister misiniz? Eğer isterseniz nelere sahip olmanız gerekiyor? İşte bu konuda daha fazla içerik sunmaya çalışacağım.



Yakın bir zamanda misina ile balık tutmaya başladım. Misina ile tutabiliyorsam olta ile neler yapabileceğim aklıma geldi. Bu noktada da sizlere şunu düşündürmek istiyorum. Eğer birlikte profesyonel blogculuğun gerektirdiklerini öğrenirsek, çifte kazanç sağlamış olmaz mıyız? Bir blogun nasıl açıldığından nasıl büyütülebildiğine kadar alanda derin bir yolculuğa birlikte çıkabilir miyiz? Birlikte büyük bloglar tasarlayabilir miyiz? Bu adımlar bize neler kazandırabilir?



Profesyonel Blogculuk Yapmak İçin 3 Neden!

Amatörlüğün müthiş bir tutku olduğunu biliyoruz. Amatörlük bize kendimizi özel hissettiriyor. Ancak, amatörlük kısa vadede keyifli geliyor. Profesyonellik ise daha uzun ve daha özel sonuçlar doğurabiliyor. Öncelikle düzenli bir kazanç sağlamak için profesyonel blogculuk yapmamız gerektiğini biliyorsunuz.

Düzenli Kazanç Sağlamak ve geleceğini garanti altına almak (internetten düzenli para kazanmak)
Uzaktan çalışarak daha çok özgür zamana sahip olmak
Bir alanda uzmanlaşmanın keyfini çıkarmak (Blog yazarak dijital göçebe olmak)
profesyonel blogculuk



Profesyonel blogculuk üzerine biraz düşünelim mi? Öncelikle bir örnek ile olayı hayal edelim mi? Blog açmak üzerine biraz derinlemesine düşünebilir miyiz? Blog açmak kolay, peki ya profesyonel olmak nasıl bir his?

Profesyonel futbolcular ile amatör futbolcuları karşılaştırsaydık, ne hissederdik? Aslında ikisisinde de futbolcuları görüyoruz. Amatörleri profesyonellerden ayıran nedir? Sizce ne konuda birbirlerinden ayrılıyorlar? Bazen bunu düşünüyorum. Bana kalırsa 'zihniyet' ayrışıyor. Zihniyet farkı ise arada uçurum yaratıyor. Profesyoneller, yaptıkları işten ciddi paralar kazanıyorlar. Çoğu zaman bunun farkındalar ve sürekli olarak çalışıyorlar. Gerekirse özel hocalar tutarak özel antremanlar yapıyorlar. Basında görünenin aksine beslenmelerine çok ama çok dikkat ediyorlar. Özel bir amaç için sürekli olarak çalışıyorlar. Blogculuk için de aynı biçimde davranırsak özel bir yerimiz olabilir mi?



Sizinle çıkmak istediğim yol tam olarak burasıdır. Bu işi profesyonel olarak yapmaya karar verdiğim için daha düzenli içerik sunacağım. Bunu bilen ve buradan faydalanan sizler ise burayı takip etmek için genellikle bloğa gireceksiniz. Sizce de böyle olmayacak mı? Bunu yakında göreceğiz. Peki, beni neden takip edeceksiniz? Çünkü, sizinle özel bir yolculuğa çıkacağız. Bu yolculuk sonrasında karşılıklı faydamız artacak. Profesyonel Blogculuk yolunda birlikte yürümeye var mısınız? Bunu da yakında göreceğiz



Kaynak: https://www.denizcakmak.com/profesyonel-blogculuk-yapmak-icin-3-neden-amator-blogculuktan-profesyonellige/



Sizinle uzun bir yola çıkalım mı? Bu yolda evimizi geçindirmek için temel olan geliri kazanmayı hedefleyeceğiz. Ne tür bir blogculuk yapmamız gerektiğini inceleyeceğiz.