Uzayla ilgili merak edilen 7 soru

 

İnsanoğlu asırlardır dünya haricinde bir yaşam platformu araştırmış ve gök bilimcilerin teorilerini hayata geçirmeye çalışmıştır. Bugünde uzay merakı artarak devam etmektedir. Dünyamızdaki ısı değişimleri ve yerkürenin hareketleri buna bağlı olarak artan nüfus bilim adalarını endişeye sevk etmiştir. İklim, ısı derken en önemli arayışlardan biriside enerjidir. Dünyada kullanılan enerji boyutu günden güne artmakta bu da dünyamızdaki kaynakları kısıtlı hale getirmektedir. Bilim adamlarına göre dünyanın kullanılabilecek yen enerji kaynaklarına ihtiyacı var.

 

Tüm bu araştırmalar sonucunda insanoğlu uzaydaki birçok şeyin cevabını aramaya başladı. Sizin için bu sorulardan 7 tanesini derledik.

 

En çok merak edilen 7 uzay soru ve cevapları

 

Uzay soğuk mu?

Büyük Patlama'nın kozmik fon radyasyonuyla belirlenen uzayın taban sıcaklığı 2,7°K kelvindir. bu da (−270,45 °C - 454,81 °F ) tekabül etmektedir. Aslında bu sıcaklık Büyük Patlamadan sonra ortaya çıkan ışınımın günümüze gelen dalga boyudur.

 

Uzay kaç derece soğuk?

Eğer bir yıldızdan yeterince uzaktaysanız ve neredeyse hiç enerji almıyorsanız, o bölgedeki boş uzayda bulunan nadir sayıdaki atom parçacığının minimum sıcaklık değeri 2.7 kelvin civarındadır.

 

Uzayda hava akımı var mı?

Uzayda hava olmadığı için, bilinen şekliyle rüzgâr da meydana gelmez. Bununla birlikte, güneş rüzgarı olarak bilinen bir fenomen vardır, bu plazma adı verilen yüklü parçacıkların akışları ve Güneş'ten sürekli olarak gezegenler arası uzaya yayılan manyetik alanlardan oluşur.

 

Uzay kıyafeti olmadan uzaya çıkılırsa ne olur?

Uzayda astronot kıyafetsiz durmak basınç dengelemeden yoksun olmak manasına geldiği için, ayrıca vücuttaki sıvıların genleşmesine de yol açacaktır. Gövdeniz kabarmaya başlayacak ama deri çok sıkı bir katman olduğu için asla patlama gibi abartı bir reaksiyon vermeyecektir.

 

Uzayda çürüme olur mu?

Kısa Cevap: Ölüm koşullarınıza bağlı olarak vücut donabilir, kuruyabilir, yavaşça çürüyebilir, normal çürüyebilir vb. Yani uzayda bir ölüm olayının gerçekleşmesi durumunda kalanların (eğer mümkünse) tıpkı Dünya'da olduğu gibi cenaze ile ilgilenmeleri gerekir.

 

Uzay neden ısınmaz?

Uzayın yoğunluğu çok düşük yani moleküller arasındaki mesafe çok fazla olduğu için uzaydaki moleküller birbirleriyle nadiren çarpışır. Bu yüzden ışık ışınlarını soğurarak enerji kazansalar bile bu enerjiyi birbirlerine aktaramazlar.

 

Uzayda fırtına olur mu?

Uzayda dünyaya ait artık pek çok şey var. Ancak yaşanan fırtınalar roket ya da uyduların düşmesine neden olabiliyor.

 

Uzay ile ilgili geniş bilgi alabileceğiniz bir platform açıldı. Dilerseniz daha fazla bilgiye erişmek için siteyi ziyaret edebilirsiniz. Uzay Web Sitesi : https://euzay.com/