merhaba arkadaşlar. açtığım sitede 2 ayda neler olmuş bir bakalım.
1-genellikle günlük 1 makale girmeye çalışıyorum. her ne kadar son 1 haftadır iş yoğunluğundan çok fazla makale giremesem de bugün tekrardan başladım.
2-makaleler full özgün ve her biri 300 kelimeden aşağı değil. içerisinde 2000 kelimelikte var, 700 kelimelikte. ancak yetersiz içerik kabul edilmemesi için 300 kelimenin altına düşmüyorum.
3-bildirimleri de aktif ettim ki ordan da ziyaretçi gelsin diye. gerçi şuan 10 abonem var ama olsun. pes etmek yok. zaten site daha çok yeni.
4-daha önce siteyi bilenler ADSENSE'yi bu site ile aldığımı bilirler. henüz 1 aylık bile değilken başvuru yapmıştım ve ilk başvuruda onaylanmıştı. ilk ay için kazancımız çok olmasa da ilerisi için bir umut. önemli olan adsense yi alabilmekti, eh onu başardık en azından.
5-günlük hit şuan hiç paylaşım yapmasam 20+. ilk zamanlar organik hitim hiç yoktu. yavaş yavaş günlük organik hitlerim artmaya başladı. içerisinde henüz 65 makale var. ancak bu kadar olur :) zamanla artacağından eminim.
6-alexa değerleri şuan için global 625k tr 12k ( son haftalarda içerik girişleri düzensizleştiğinden biraz yükseldi, düzenli girdiğim sıra tr 7k idi).
7-spam vs işlere bulaşmıyorum. site yükselecekse bu şekilde yükselsin. herşey doğal olsun istiyorum. ilerleyen zamanlarda biraz backlink alırsam yeterli bana göre. içeriklerimi mümkün olduğu kadar faydalı yapmaya çalışıyorum.
8-analystic verileri hemen çıkma %1, ortalama oturum süresi 00:03:09 bana göre güzel değerler.
9- google index 1160, görsel index 1700 zamanla içerikler çoğaldıkça bunlarda yükselecektir. indexleme konusunda özellikle yandex hızlı indexliyor ama google ondan biraz daha yavaş. ama yinede ben yeni eklediğim makalelerde kendim "google gibi getir" diyorum ki eklediğim makale hemen sıralamaya girsin.
10-kendi anahtar kelimelerim de hala ilk 500 de yokum ama çok zor kelimeler olduğunu biliyorum. ancak "yasal takipteyim" diye arama yapıldığında ilk zamanlar 100-120 arası sıralamada iken şuan 4. sıraya gelmesi benim için yeterli. bu işte zamanla daha iyi olacaktır.
sitem www.paylashan.com yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.( lütfen kazanç ve tbm oranları için pm atmayınız )