Yüksek seviyelerde krom (Cr) ve nikel (N) içeren ve atmosferik koşullara, suya, asitlere ve yüksek sıcaklıklara dayanıklı bir malzemeden paslanmaz sac yapılır.

Krom ve nikele ek olarak, paslanmaz sacların yapısına dahil edilen bakır (Cu), titanyum (Ti) gibi elementler, paslanmaz sacın farklı kullanımlarına uyarlanmış özelliklere sahip elementlerdir. Paslanmaz sac, diğer tüm çelik türlerinden biraz daha pahalı olmasına rağmen, malzeme ve işçilik maliyetleri açısından kullanılmasının daha ekonomik olduğu açıktır. uzun servis ömrü ve geri dönüşüm.




Paslanmaz Ürünlerin Temizlenmesi

Temizleme işlemi, yabancı maddelerin yüzeyden uzaklaştırılması işlemidir. Düzenli temizlik ve bakım ile paslanmaz çelikler görünümlerini uzun süre koruyabilir. Yüzeydeki toz, kurumuş lekeler, yiyecek ve içecek artıkları ve benzer kirlilik yaratan atıklar nemli bir bezle temizlenmelidir. Bulaşık sabunu kurutulmuş yağ lekeleri için de kullanılabilir. Temizledikten sonra yüzey tamamen kurutulmalıdır.




Temizleme Suyu

Temizleme suyu sertse, yüzeyi lekeleyebilir. Bunu yapmak için, temizlerken lifli olmayan bir yapıya sahip sert bir bez kullanın.

Cam yüzeyleri temizlemek için kullanılan sıvı dezenfektanlar, paslanmaz malzemenin yüzeyinde kalan parmak izleri için de kullanılabilir.

Temizlik için klor, özellikle tuz alkolü veya ağartıcı içeren kimyasalların kullanımından kaçınılmalıdır.




Isı Ve Yüksek Sıcaklığa Dayanıklıdır

Kalite paslanmaz sac 310s, paslanmaz çeliklerin ısı ve yüksek sıcaklıklarına en dayanıklı malzemelerden biridir. Malzemede yüksek krom (Cr) ve nikel (Ni) içeriğine sahip alaşımlar sayesinde, bu paslanmaz çelik kalitesi yüksek sıcaklıklarda bile pasa karşı çok iyi bir dirence sahiptir. paslanmaz sac 310s, sürekli kullanımda 1100 ° C'lik sıcaklıklara dayanabilir.

Malzemedeki karbon (C) miktarı arttıkça, malzemenin korozyon direnci azalır ve malzemenin kaynaklanabilirliği azalır. Şirketimizin kalite 310 (1.4845) paslanmaz çelik malzemeleri yaklaşık% 0.060 karbon içeriğine sahiptir ve paslanmaz sac 310s her üç versiyonuna dahil edilmesi gereken karbon miktarları sınırlar dahilindedir.




Kullanılan Malzeme Hakkında

Çok yüksek sıcaklıklarda çalışmak üzere üretilmiş paslanmaz sac 310s özellikleri içeren bir malzemedir. Bu malzeme 1100 derecelik bir sıcaklıkta bile sürekli kullanıma dayanabilir. Bu kadar yüksek sıcaklıklarda çalışacak bir malzemenin iç yapısı oldukça homojen olmalıdır. Homojen dağılımın, malzemenin korozyon direnci üzerinde çok önemli bir etkisi vardır. Kalitesiz veya homojen olarak üretilen 310 kalite paslanmaz malzeme, yeterince sıcaklığa dayanıklı olmayabilir.

Kullanım alanları

Bu paslanmaz çelik kalitesi kimya endüstrisi ve makine endüstrisinde oldukça sık kullanılmaktadır. Ayrıca, cam ve cam imalat sektöründeki çeşitli cihaz ve araçlarda kullanılmaktadır. Paslanmaz sac 310s özellikleri, sıcaklığın yüksek olduğu maden, maden, fırın ve kazanlarda sıklıkla kullanılır. Paslanmaz çeliğin (310) kullanıldığı bir başka alan ise alüminyum ve bronz kalıplardır. Kısacası, paslanmaz çelik 310 (1.4845) hemen hemen her yerde, yüksek sıcaklık ve iyi korozyon direnci ile kullanılabilir.




Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Kalite 310 malzemenin kullanıldığı hiçbir durumda 1100 ° C aşılmamalıdır. 1100 ° C bu malzemenin son sınırıdır ve mümkünse, malzemenin son sınıra ulaşmayan sıcaklıklarda kullanılması önerilir. Paslanmaz sac 310s özellikleri malzemenin sıcaklık direnci, bulunduğu ortama, malzemenin yüzeyinde gerçekleştirilen işleme bağlı olarak değişebilir.