3D yazılar her geçen gün daha yaygın hale gelmeye başladı peki nedir bu 3 boyutlu yazıcılar.
3 boyutlu yazıcı yani 3d printer tıpkı bir yazıcı makinesi gibi çalışır düz bir zemine yazı yazmaktan ziyade kat katman çıkarak 3 boyutlu bir objeyi katı model olarak üretir.
kullanılan malzemeler pla abs petg nylon dur.
peki bu yazıcılar en çok nerelerde kullanılıyor?

1. KALIPÇILIK SEKTÖRÜ.

artık bu sektörde vazgeçilmez oldu diyebilirim kalıpta üretilecek her parçayı önce tasarımcılar bilgisayar ortamında çizer sonra ise o modele uygun kalıpları tasarlanır ve cnc makinelerinde kalıpları işlenip sonra kalıpların montajı vs derken model yüzlerce binlerce adet üretilir burada en maliyetli kısım kalıpların üretilmesi.
diyelimki kalıptan ilk model çıktı ve o model bir küçük dişli ve karşısında çalışacağı diğer dişli ile tam uyumlu olmadı ne yapılacak şimdi :) sil baştan kalıp tekrar işlenmeli işte burada bu modeli ilk başta 3d yazıcıda üretip kontrol etseydik bu hatayı en basından görecektik ve düzeltme imkanımız olacaktı 3d yazıcıların önemi burada dahada belirginleşiyor.

2.YEDEK PARÇA SANAYİ.

bir abs pilastik parçanın nasıl üretildiğini biliyoruz kalıp vs baya maliyetli bu maliyetleri bir iki parça için göze almazsınız öyle değilmi 3d printerler buradada çok işimize yarıyor ve istediğiniz parçayı kaç adetse size üretme imkanı sağlıyor.
bunun sadece 3d tasarım gerekiyor bu işi hakkı ile yapan tasarımcı şirketler var önerdiğim firma www.3dtasarimcim.com bu firmaya numune parçayı gönderiyorsunuz size aynı öçülerde istediğiniz malzemeden istedğiniz kadar adet üretip yolluyor. böyle faydalı iş yapanlarda var.

3.ARGE Araştırma ve Geliştirme Projeleri

bu tür projelerde sürekli test parçalarına ihtiyaç duyarlur ve sürekli yeni parçalar denenir o yüzde bu parçaları kalıpla üretmek hem çok maliyetli hem çok zaman alır 3d yazıcılarda istenilen parçaları kullanmak en mantıklısıdır.

4. PROJE VE SUNUMLAR

örneğin bir makina tasarladınız ve bunu müşterilerinize düzgün bir biçimde sunmak istiyorsunuz resimler slaytlar profesyonelce hazırlanmış video similasyonları bunlar hem maliyetli hemde gerçek bir maket parçanın aynı etkisini hissiyatını vermemektedir.
işte burada tekrardan 3d printerlar yardımımıza koşuyor ürettiğimiz parçanın aynısını istediğimiz oranda ölçüler üretip proje sunumumuzu yapıyoruz.

size bu yazımda 3 boyulu(3d printer) yazıların nerelerde kullanılabileceğini anlatmaya çalıştım umarım faydalı bir yazı olmuştur eğer sizde bir gün 3d yazıda bir parça üretmek isterseniz aşağıda linkini belirteceğim site ile iletişime geçmenizi öneririm.
sağlıcakla kalın...


www.3dtasarimcim.com